Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

Witaj Krysiu . :wit
Ja też ślązaczka spod beskidzkich pagórów.
Jak na rok pracy to mnóstwo zmian widać.
Wspaniale, że do nas dołączyłaś.
Gratuluję nagrody i mam nadzieję, że to nie ostatnia jaka Ci się przydaży.
Czekam na dalsze fotki.
A jakie macie plany / działkowe / na ten rok ?
Pozdrawiam. ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

O jak miło Was gościć, Trzynastka i Grażynka u Was też bywam codziennie, gdyż są to jedne z najładniejszych ogrodów a zarazem kolekcji kwiatowych. Miło mi, że ślązaczki do mnie zawitały. Wątek z Beskidów zachęca do odwiedzenia ich.
Plany na ten rok są i to nowe. Zagospodarować działeczkę pod względem użyteczności dla wnusi, która zaczyna chodzić. Basenik, piaskownica, zabezpieczyć rabatki z różami żeby się nie pokłuła. Jest do skończenia chodniczek przy warzywach. W środku odnowić łazienkę. A ja cały czas nabieram doświadczenia z moimi roślinkami i warzywami. Czasami myślę o takiej studni - pompie żeby mieć wodę do podlewania za darmo. Ale kto takie montuje i czy to nie zbyt drogie? Działka to nie własny ogród przydomowy. A przede wszystkim podziwiać kwiaty, przyrodę, grilować ;:136 ;:137 i słuchać śpiewu ptaków i relaksować się.
;:3 ;:3
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

W ogłoszeniach w gazetach są czasem informacje kto to robi i jest podany telefon.
Najlepiej zadzwonić i tam się dowiesz wszystkiego.
Na pewno nie jest to takie tanie, ale zawsze można się targować.
Jednak najważniejsze jest to, czy uda się dokopać do żródła i czy w ogóle na działce jest taka możliwość zgodnie z regulaminem ROD.
Jeśli jest studnia na działkach obok, to nie powinno być problemu z wodą i na twojej.
Grażyna.
kogro-linki
POCZATKUJACA39
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 lut 2011, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Cię Krysiu masz naprawdę piękny ogród i dużo pięknych roślinek :wit
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

GrażynkoNiektórzy mają na działce studnie budowane 30 lat temu, woda ty jest tuż pod powierzchnia ziemi, do użycia na pewno się nie nadaje. Wodociąg jest i za wszelką cenę nie będę się starała. Woda do podlewania jest dużo tańsza niż w domu i nie stanowi takiego dużego obciążenia finansowego, susza nie trwa cały sezon. Kwestie prawne reguluje tu jakaś ustawa o zasobach bodajże. Czytałam gdzieś, że zastanawiają się czy wprowadzić opłat z tytułu korzystania z dóbr naturalnych. Mamy przy działce strumyk a raczej deszczówkę odprowadzaną z pobliskich osiedli, więc wiosną do podlewania mam z czego korzystać. Na działkach do kwietnia mamy zakręconą wodę. Do picia (na kawę czy herbatę) w okresie zimowym kupuję mineralną lub zabieram z domu.
Chciało by się wszystko mieć, to tak jak z tymi kwiatami. Wymieniliśmy przykrycie dachu a teraz uważam, że powinniśmy byli zrobić dwuspadowy dach. Poddasze się przydaje tym bardziej, że nie ma tam piwnicy. Tylko pieniądze
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witam cię Krysiu również i życzę miłego pobytu na forum. Zobaczysz, że po kilku miesiącach nie będziesz mogła bez niego żyć. I bądź przygotowana na to, że nie zawsze będzie u ciebie tylu gości. Bo wiesz, to różnie z tym bywa. Czasem ktoś zajrzy, ale nic nie napisze, no i robi się smutno, że nas nikt nie kocha. Wszyscy to przerabialiśmy ;:108 Trzeba to jednak przetrwać i iść dalej, a robi się coraz cieplej i weselej na duszy. A jakby co, to tutaj wszyscy służą pomocą, wsparciem i miłym słowem :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAJ KRYSIU na FO . Zagladałam do Tosi i zauważyłam ,że mamy nową śląską ogrodniczkę ,więc witaj w klubie . Masz śliczny ogródek i duz o trawy ,ale na pewno pod wplywem forumowych zachcianek trawnik napewn będzie się zmniejszał[ tak jak u Tosi ]. Zyczę Ci spełnienia planów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witam serdecznie
Początkująca u Ciebie też będzie pięknie, ziemie należy uwałować, wysiać trawkę tam gdzie ma być, dokonać nasadzeń według planu. Właśnie musisz najpierw wykonać plan czego byś oczekiwała, co lubisz lub co jest konieczne, niezbędne. Bierz kartkę papieru i rysuj.
Będę przychodził z pochwałami.

Wandziu miło mi, że odwiedziłaś mój ogród. Zdaję sobie sprawę, że na początku wiele osób zagładą z ciekawości i albo znajdzie swoje miejsce albo nie do dalszych odwiedzin. Dlatego poswieciłam dzisiejszy dzień na powitanie gości.
Teraz rozumiem jak ja buszowałam u Was nie zostawiając śladu (myślałam ze nie wypada skoro nie mam wątku) a komuś było może przykro bez wizyt. Ty jesteś bardzo utalentowana.
Dziękuję jeszcze raz i zapraszam
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Witam Ciebie pięknie :wit :wit
:D :D Jadziu na mojej działeczce, Twój ogród znalazłam jako jeden z pierwszych.
Twoje piękne kwiatki rabatki i taka różnorodność zachwyca mnie. Zapraszam do mnie częściej. Wątek rozwinę. Dopiero są zdjęcia z jego początku ale jakże radosnego. Trawniczka juz uskubałam dookoła na kwiatki. Gdzieś musiały byś piwonie, liliowce. Kupiłam rok temu 30 róż. Są malutkie jeszcze a pod nóżkami mają inne roślinki więc były mało widoczne. Większość chore. Kropiłam na mszyce ale nie wiedziałam ze na grzyba tez musze. W pierwszym roku miałam własna rozsadę astrów i cynii a w ubiegły roku nic się mi nie udało. Pewnie odejdę od wysiewu na parapecie to takie uciążliwe w domu.
Pozdrawiam Krystyna
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu :wit ,początki są trudne,chyba większość z nas tak miała,ale szybko się uczymy... :D
Metamorfoza imponująca,zielono,kolorowo i owocowo,cóż chcieć więcej... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU masz blisko siebie giełdę ,więc sadzonki jednorocznych można z powodzeniem i tam kupić a te nie są zbyt drogie . Jak jadę na giełde tez czasem coś tam kupię . Ubiegły rok był beznadziejny mnie prawie wszystkie jednoroczne wysiane przeze mnie padły . Zastanawiam się czy w tym roku poświęcić im więcej uwagi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

krysad71 pisze:O jak miło Was gościć, Trzynastka i Grażynka u Was też bywam codziennie, gdyż są to jedne z najładniejszych ogrodów a zarazem kolekcji kwiatowych. Miło mi, że ślązaczki do mnie zawitały.
Krysiu bardzo mi miło czytać tak ciepłe słowa, a my ślązaczki musimy trzymać się razem ;) jak inne dziewczyny np lubliniacy ;:108

Planów masz mnóstwo ale myślę że dasz radę wszystkie je zrealizować :) a Twoja wnusia bedzie się cieszyć każdą chwilką na działeczce z ukochaną babcią ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jak widzisz Krysiu ślązaczek jest tu mnóstwo.
Fakt, że nie starcza czasem czasu na wpisywanie postów, ale tak mają wszyscy i tym nie należy się przejmować.
Raz masz taką kolejkę gości, że nie wyrabiasz z odpisywaniem , a innym razem nikt przez tydzień się nie odezwie.
Ale to nie ze złej woli, ale braku czasu.
Najważniejsze, że już zapuściłaś korzenie...... ;:109
A jakie masz liliowce ?
Wiesz, że ja zakręcona liliowcowo jestem , więc dlatego pytam. ;:113
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Skoro u Ciebie taki śląski zlot, to i ja dołączę :) jako krajanka i posiadaczka działki w ROD.
Ogródek masz od niedawna, a ładny i zadbany :) pewnie też zakupiony w nie najgorszym stanie? Róże kupowałaś w marketach? Znasz nazwy?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu-witam Cię w Twoim pięknym ogródku,widać że przez te 2 lata pieściłaś go i głaskałaś,szybko Ci to poszło,ja dłużej się grzebałam w ziemi(mam glinę),ze zdjęciami już jesteś za pan brat,więc czekamy razem na wiosenkę i zdjęcia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”