ogród Agaty (sure)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure)

Post »

Aniu, to super, mnie się też owiesek bardzo podoba. Tylko mógłby raczyć trochę urosnąć w tym roku... :roll:
chyba już przestanę jęczeć nad małością moich roślin, bo sama siebie nie mogę słuchać... :D
a ja sobie zamawiam salix subopposita i iglaczka niebieskiego, Pinus pumila Draijer's Dwarf. Tylko muszę poczekać trochę, bo niedługo wyjeżdżam do mamy i nie byłoby komu się nimi zająć..

Mario, bardzo mi miło! :D
A ja mieszkam całkiem blisko Gdańska, powiedziałabym nawet że "w". I wystawa kwiatów bardzo mnie zainteresowała. Chętnie bym się tam z kimś wybrała, może się tam spotkamy, jeśli jeszcze nie wyjadę? :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobrze, czas coś dodać do listy "chciejstw":

ciemiernik wschodni i miodunka pstra (linki od KaRo): http://gardenforum.vot.pl/files/p1520649_211.jpg

Pinus schwerinii 'Wiethorst' od Sylwka: http://img339.imageshack.us/img339/4383/dsc09474a.jpg

i jeszcze coś, co wygląda jak kwiatostan czosnku w powiększeniu: http://img257.imageshack.us/img257/7352/dsc09420e.jpg
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p
Od: 8 cze 2010, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj Agato ;:138 przeczytałam wątek od początku i jestem pełna podziwu dla Twojej pracy włożonej w ogród :wink: widzę, że mam podobne niektóre dylematy (czyt.kompostownik) :roll: będę tutaj zaglądać i czerpać wiedzę bo u mnie też dopiero wszystko na etapie rozwoju...
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko, miło, że mnie odwiedziłaś! :D
Zerknęłam, że Twoje roślinki jednak większe od moich, masz sporo fajnych iglaków. Pooglądam dokladniej później, gdy będę mieć więcej czasu :D

a, kot z awatarka przepiękny, to Twój?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko, ten ciemiernik mam, spokojnie mogę Ci wysłać siewki, ale i coś większego też znajdę :) a roślinka do czosnku podobna to Scadoxus multiflorus, nie zimuje, trzeba wykopywać, a i przez wielu jest traktowana jako roślina typowo na domowy parapet .
Awatar użytkownika
armabapa
500p
500p
Od: 6 sie 2009, o 11:16

Post »

Agatko widzę, że masz jakieś specjalne względy u pana Sylweste'ra :wink:
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

Sure pisze:a, kot z awatarka przepiękny, to Twój?
mój :) mam ich więcej :wink:
to już widziałaś moją Pinus Pumila Pygmea? Bo olśniło mnie w wątku Pawła gdy o nią pytałaś, że gdzieś wklejałam jej zdjęcie :wink:
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Przepraszam Aga ,że u Ciebie zadam pytanie Sylwkowi ale tak się składa,że pisał o siewkach ciemiernika...
Sylwku,ile czasu potrzeba aby z siewek uzyskać kwitnące egzemplarze?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwek, za ciemiernik będę bardzo wdzięczna, bardzo ładnie się prezentuje, podoba mi się o dziwo, pomimo mojej mniejszej sympatii do różowych. Bo to jest taki ładny odcień :D
A ta druga roślina to po naszemu Krasnokwiat Katarzyny, znalazłam sobie. Fajna, bo tak czosnkowo wygląda, super!
Muszę się starać o ten mój ogród, żeby wszystko rosło i się szybko odwdzięczyć jakimiś sadzonkami! ;:108

Arletko, jak się masz, jak zdrówko i czy już wstajesz? A Sylwek to mnie tak jakby namówił na założenie własnego wątku, to teraz się przyczynia, żebym miała o czym pisać! Przecież widziałaś moje roślinki i wiesz, że bez zdjęć makro to by tu sam druk było widać! :D :;230

Agnieszko, nie widziałam Twojej Pygmea chyba... :(
A może u siebie wklejałaś i jeszcze nie dotarłam? Jak zdążę, to się spróbuję dokopać do niej, albo może chciałoby Ci się wkleić jeszcze u mnie? Niedługo będę zamawiać iglaczek na wrzosowisko z przodu, jeszcze jakiś niebieski by się tam przydał i waham się między Pygmea a Draijer's Dwarf. Dwa się nie zmieszczą, tym bardziej, że myślę jeszcze o świerku Push. A napisz mi, jakie Pygmea ma szyszki?
Hm, zaraz wybiorę się do Ciebie poszukać kotów! :roll:

Danusia, nie ma problemu. A ten temat też mnie interesuje. Kupiłam sobie po raz pierwszy trochę nasion, będę robić rozsadę... (o rany, ja się biorę za takie rzeczy, świat się wali) :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesz jak dla mnie to bardziej bliżej koloru fioletowego, ale wiesz jak to faceci mają :;230 :;230 z ciemiernikami proszę się przypomnieć jak da redę je wysłać, staram się pamiętać co komu wiosną mam podesłać, ale jak zapomnę, to proszę przypomnieć na PW :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylweste pisze:Wiesz jak dla mnie to bardziej bliżej koloru fioletowego
Hm, fioletowy powiadasz? A nie oberżyna? :;230

przypomnę się na pewno, z czosnkami również! :D

A tutaj nasionka, które zakupiłam eksperymentalnie. Mieszanka białych w okolice, oczywiście, rabatki z kwitnącymi biało, tylko nie wiem, w którym miejscu dokładnie. A szarotka? Hm... jeszcze nie mam pojęcia! Może blisko guzikowca przy a'la skalniaku? :roll:

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

Agatko, bardzo proszę :
Pinus Pumila Pygmaea wys.1m, szerokość korony 50x40 (zmierzyłam :wink: )
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, Agnieszko. Widzę, że nie jest z niej taki okrąglaczek, rośnie mniej regularnie. A Twoja jest dość duża, ciekawe, czy to wiek, czy wysokość szczepienia? Ale przynajmniej na szerokość za wiele nie zajmuje, gdybym to ją kupiła, pewnie nie będzie kłopotu z pomieszczeniem, tylko kosodrzewinę będzie trzeba przesadzić...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

nie wiem jak duża urośnie, kupiłam ją latem ubiegłego roku taką jak widzisz - bo ja dopiero zaczynam, tak jak Ty :wink:
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I masz podobną matę wiklinową na ogrodzeniu. Ale jakieś większe te Twoje roślinki, oglądałam. A nawet wpisałam się, ale teraz nie mogę znaleźć mojego postu. Idę jeszcze raz! :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”