Widoki na działkę ;) i nie tylko
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko
Canny - ależ Ty ich masz. Toż to prawie armia
masz ślicznie zrobione rabaty
a ile odmian żurawek i host, piękne
zauważyłam też dziwaczki. Zbierasz nasionka czy wykopujesz kłącza? Ile masz kolorków? 
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
mmmmm......buk tricolor
mój ulubiony
musze sie skusic na niego tej wiosny
musze sie skusic na niego tej wiosny
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Jolu ależ masz masę roślinek. Zaciekawiła mnie paulownia, widziałam piękny okaz we Florexpolu , jak sprawuje się u Ciebie.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paweł, a ja mam nadzieję, że moje ginkgo przezimują
Pomimo nizbyt niskich temperatur (-9), teraz dla odmiany jest przejmująco zimno
A sunsety u nas najładniejsze
, sunrise'y też, ale zwykle jeszcze
Ale powiem szczerze, że najbardziej zachwycają mnie te egzotyczne, południowe
Gosiu nie kupowałam lobelii niestety, rano planuję wstąpić do ogrodniczego, spojrzeć na coś?
Martuś, właśnie zamierzam dokupić kilka odmian cann
Ponieważ zaczęłam wspominki cannowej rabaty dzisiaj będzie kilka fotek
Zastanawiam się co zrobię po podziale kłączy, bo trochę ich mam. Niestety to mój pierwszy rok, więc
mam zagwozdkę
Z dziwiaczków zebrałam nasionka, cała reszta na kompost. Każdy z moich krzaczków miał wielokolorowe kwiatki, o takie

Witaj Dorotko
buczek miał bardzo ładne listki, ale jakoś tak niemrawo rósł w tym roku. Może kwestia aklimatyzacji
Zobaczymy co będzie na wiosnę.
Jolu paulownie to mój domowy wysiew więc nie bardzo wiem co z nimi będzie. Niestety nie okryłam na zimę i mam pewne obawy. Ale wszyscy mówią, że one odbijają od korzeni więc będzie eksperyment
A sunsety u nas najładniejsze
Ale powiem szczerze, że najbardziej zachwycają mnie te egzotyczne, południowe
Gosiu nie kupowałam lobelii niestety, rano planuję wstąpić do ogrodniczego, spojrzeć na coś?
Martuś, właśnie zamierzam dokupić kilka odmian cann
Z dziwiaczków zebrałam nasionka, cała reszta na kompost. Każdy z moich krzaczków miał wielokolorowe kwiatki, o takie

Witaj Dorotko
Jolu paulownie to mój domowy wysiew więc nie bardzo wiem co z nimi będzie. Niestety nie okryłam na zimę i mam pewne obawy. Ale wszyscy mówią, że one odbijają od korzeni więc będzie eksperyment
Pamelko
Californian Sunset z takimi paseczkami jak być powinien, mój i Pawła leniuchuje i oby ten ich upór w tym roku ustąpił
zachody jako zauważył Paweł piękne
PS fajne te dziwaczki
PS fajne te dziwaczki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś , ależ te dziwaczki mają kolorki
cudo
Widzę, ze planujesz zakup jeszcze innych odmian cann
ależ kolekcja rośnie w siłę
Już coś znalazłaś , czy jeszcze szperasz

Widzę, ze planujesz zakup jeszcze innych odmian cann
- pamelka

Znalazłam jeszcze taką fotkę dziwiaczków, gdzie widać, że kwiatki są rożnorodne, a same krzaczki dosyć pokaźne.

Sylwek życzę wielu ginkgowych pasków w tym sezonie
mam nadzieję na realizacjię życzeń
Aguś wstąpiłam dzisiaj do ogrodniczego, a było trzeba
i wpadłam
Kupiłm dwa amarylisy, trzy eucomisy rożowe, do jutra odlożyłam ze trzy jeżowki i cztery canny, bo towar był jeszcze cakiem świeżutki i niewyceniony
aaaa teraz pomyślałam, że całkiem ładne maczki były, tylko nie z tych pełnych niestety.
Oczywiście bardzo duży wybór mieczyków, dalie wszelkiej maści, begonie i wiele innych. Ale się napatrzyłam
Wspomnianej już cannowej rabatki ciąg dalszy, na wstępie może kilka innych kwitnących towarzyszących cannom.

Pamiętacie słoneczniki ozdobne?

wkrótce canny

Sylwek życzę wielu ginkgowych pasków w tym sezonie
Aguś wstąpiłam dzisiaj do ogrodniczego, a było trzeba
Oczywiście bardzo duży wybór mieczyków, dalie wszelkiej maści, begonie i wiele innych. Ale się napatrzyłam
Wspomnianej już cannowej rabatki ciąg dalszy, na wstępie może kilka innych kwitnących towarzyszących cannom.

Pamiętacie słoneczniki ozdobne?

wkrótce canny
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękniaste te Twoje kwitnące okazy
Kanny świetne - bardzo mi się podobają
Wykopywałaś mieczyka abisyńskiego ? Też je miałam, wykopałam, ale.... niestety cebule mi zgniły w altanie. Dobrze że u mnie te cebulki bardzo tanie, więc dużej straty nie ma.
I chciałam jeszcze wrócić to oznaczników. Pisałaś na nich ołówkiem tak? I jak ? Trzyma się toto ? Bo ja pisałam tym niby niezmywalnym mazakiem.....
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
O proszę, ile koloru na rabacie
Podziwiam dziwaczki na Twoich zdjęciach, wyglądają bardzo sympatycznie. Piszesz że pierwsze zakupy roślinne już zrobione, to całkiem prawidłowo
Ja też co nieco wybrałam, trzeba korzystać póki towar nieprzebrany 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Ale fajne słoneczka
Moja laurowiśnia dobrze okryta a częsciowo też zczarniała
Ale w tamtym roku całkiem zmarzła i ładnie wiosną odbiła
A powiedz mi co to za żurawka ta zieloniutko biała pod Ginger Ale(chyba)
Moja laurowiśnia dobrze okryta a częsciowo też zczarniała
Ale w tamtym roku całkiem zmarzła i ładnie wiosną odbiła
A powiedz mi co to za żurawka ta zieloniutko biała pod Ginger Ale(chyba)
- pamelka

Aguś, w tym roku planuję więcej odmian cann, mam nadzieję, ze do moich, jeśli ładnie się przechowają dołączy jeszcze kilka, mam chrapkę na Pretorię, Cleoptrę i Lucifera. Ambasaadora już nabyłam 
Mieczyki wykopanei chyba żyją . Dzisiaj zaczynają się dni kwiatowe, chyba włożę do ziemi, żeby już więcej nie wysychały.
Co do znaczników musze sprawdzić, ale uwierz, doświadczeni w temacie polecają ołówek
Dzisiaj ogladałam cebulki Lachenalii - hiacynta przylądkowego i chyba nabędę, jako ciekawostkę
Aniu, jak pisłam na pw
trzeba łapać okazję
Graziu, nie bardzo znam się na żurawkach, a tu w dodatku znacznik zasłonił liść
Moim skromnym zdaniem może to być Snow Angel
Wiem, że laurowiśnie ładnie odbijają, ale miałam nadzieje, że nieco podrosną, a tak trzeba będzie ciąć
Cóż począć
Może dzisiaj kilka cannowych fotek

Mieczyki wykopanei chyba żyją . Dzisiaj zaczynają się dni kwiatowe, chyba włożę do ziemi, żeby już więcej nie wysychały.
Co do znaczników musze sprawdzić, ale uwierz, doświadczeni w temacie polecają ołówek
Dzisiaj ogladałam cebulki Lachenalii - hiacynta przylądkowego i chyba nabędę, jako ciekawostkę
Aniu, jak pisłam na pw
Graziu, nie bardzo znam się na żurawkach, a tu w dodatku znacznik zasłonił liść
Wiem, że laurowiśnie ładnie odbijają, ale miałam nadzieje, że nieco podrosną, a tak trzeba będzie ciąć
Może dzisiaj kilka cannowych fotek

- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Jolu ogniste canny - będę podziwiac u Was ( Ciebie , Gosi ,Drozda ) swoich sie pozbyłam , a tak na marginesie to z katalogu ( drogiego , o którym pisałam ) widzę , że idą zamówienia cann właśnie

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
A ja się zachwyciłam tym

To szczawik?
Zimuje w gruncie?

To szczawik?
Zimuje w gruncie?
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witam.
Jeszcze tych zdjęć cann nie widziałem u Ciebie. Ładnie kwitły jak na ub. mokry rok.
Zakupy dzisiejsze udały się? Dzwoniłem do ogrodniczego w Zamościu ale jeszcze nie ma dostawy.
Pretorii nie szukaj masz u mnie pewną. W jesieni miałem dużo Ambasadora ale nic nie wspominałaś, myślałem,że już masz. Te nazwy co mi podawałaś nie kojarzyłem z żadną odmianą. Teraz nowych nazw jest dużo. Zależy skąd sprowadzane. Do tej pory występowały pod inną nazwą.
Nie wiem z jakiej firmy są te co dzisiaj przeglądałaś. Raczej pewne są od p. Jacka Wiśniewskiego (Junior) bo od Legutki nie radzę kupować.
W tym tygodniu zacznę niektóre doniczkować. Może lato będzie w tym roku łaskawsze dla nich.
Jeszcze tych zdjęć cann nie widziałem u Ciebie. Ładnie kwitły jak na ub. mokry rok.
Zakupy dzisiejsze udały się? Dzwoniłem do ogrodniczego w Zamościu ale jeszcze nie ma dostawy.
Pretorii nie szukaj masz u mnie pewną. W jesieni miałem dużo Ambasadora ale nic nie wspominałaś, myślałem,że już masz. Te nazwy co mi podawałaś nie kojarzyłem z żadną odmianą. Teraz nowych nazw jest dużo. Zależy skąd sprowadzane. Do tej pory występowały pod inną nazwą.
Nie wiem z jakiej firmy są te co dzisiaj przeglądałaś. Raczej pewne są od p. Jacka Wiśniewskiego (Junior) bo od Legutki nie radzę kupować.
W tym tygodniu zacznę niektóre doniczkować. Może lato będzie w tym roku łaskawsze dla nich.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś naprawdę jestem w szoku jak widzę ilość cann u Ciebie.Ja wcześniej nie miałam pojęcia, że tyle ich jest
Widuje się 4-5 takich najpopularniejszych i tyle....a jet taka ilość piękności....a piszesz, ze planujesz jeszcze kolekcję powiększyć