Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Ewo-chciałoby się mieć takiego proboszcza! Zainteresowaniu Twoimi hipperastrami wcale się nie dziwię.
Moje dwa owocolubne kwiczoły właśnie kończą dzisiejsze jabłko w ten lekko mroźny dzionek.
W Podwórkowym uprzątnęłam wiadome produkty oraz pety po właścicielu owczarka.Przez ciepłe dni wiele cebulowych puściło zielone kiełki,wiosną winno być zielono od liści i kolorowo od kwiatów.

Obrazek
Zdecydowałam kalendarz Forumowy powiesić w pracy,w liściach hoyi ten radośnie zielony styczeń jakoś mniej razi-prawda?

Obrazek
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mniej,mniej.Teraz ta zieleń jest potrzebna .Bo na zewnątrz szaro.Nawet Tuje jakieś szare :(
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszko-pobiegłam sprawdzić-otóż u mnie nie!Ale Kostek uważnie wysłuchał prognozy pogody i wrócił spać.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twój Kostek pięknie się prezentuje, a w zakopanem kiedy byłam na spacerze koty były jakies rozleniwione słońcem siedzialy w ogródkach mialam problemy z Klarą , bo ona by kazdego zjadla, a ja mam ciągle nogę nie w formie. W słońcu bylo bardzo cieplo, teraz jest bardzo zimno.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mądry Kostek, jak nie ma wiosny i się nie zapowiada, to lepiej przespać.
Idę w ślady Kostka. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Był kiedyś taki film rysunkowy Filemon i Bonifacy.Kostek jak Bonifacy-co się będzie przejmował-wysłuchał i lulu
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

EwkaEs pisze: Obrazek Obrazek
Ewuniu - a skąd Ty masz tego aniołka, który jest na czubku choinki :shock:
Och - pamiętam te aniołki, kupowało się je w takim kiosku u pana Kuny i dorabiało się skrzydełka z bibułki. Niestety zaden się nie przechował do dzisiejszych czasów. ...szkoda....
Mój hiacynt z B.... okazał się felerny. Cebula wprawdzie wypuściła kiełek, ale zaczęła jakby zasychać i teraz wpada w głąb szkła :cry: Nie mam na razie koncepcji co z nią zrobić ;:24 Może wsadzę ją po prostu do doniczki????
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ewo , wysyłam bukiecik do Twojego kubeczka.

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu-Ogród Azy-a Zbójka już nie wychodzi na spacery?Jak Twoja wielka hoja?zbiera się do kwitnienia?
Olu O.-serdeczne dzięki,moje parapetowe plony lawendy są znacznie skromniejsze,krótsze zwłaszcza.Kupiłam wczoraj na placu z przeceny styczniowy numer "Werandy" z kalendarzem na 2011 i na okładce są przy nakryciach takie bukieciki lawendy oraz lawendowy wianuszek-cudo!
Aszko-dziś ponowił-wysłuchał prognozy o 6 rano i wrócił spać.Ożywia się tylko po szczypiorku.A dziś dzień ponury,mroźny,w nocy dopadał centymetr czy dwa śniegu.
Kwiczoła zastałam na odrobinie ogryzka,więc dostał nowe jabłko.
Kogro-jak możesz,czemu by nie?U nas obrony prac licencjackich,pierwsze w historii Wydziału,dotąd był system jednolitych 5 letnich studiów magisterskich,w czerwcu wypuszczamy ostatni taki rocznik.
Ambo-zasadź do ziemi,zawsze jest szansa,że nie zaginie,daj mu szansę rozwoju!
Kawa z "Biedronki" dobrze sobie radzi,po wymianie okien w pracy,mimo,iż grzeją tylko 2 żeberka z 16,a odpowietrzą dopiero wiosną jest całe 18 stopni i to kawie odpowiada.
Aniołka sfotografowałam w Lanckoronie,mój kolega Jacek jest autorem słów piosenki Skaldów o aniele w miasteczku(czyli w Lanckoronie),wydrukowałam i nakleiłam na kartonik z pudełka po karmie dla kotów,mogę Ci plik w dobrej rozdzielczości wysłać na pw.Olga w Z........m swojego ma pewno z dawnych czasów.
Jestem ciekawa dlaczegóż to wyświetla mi się po otwarciu zawiadomienia konkurs AF styczeń,że nie mam wystarczających uprawnień by przeglądać ten dział
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo - to ja poproszę o aniołka! Adres wysyłam Ci na PW
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo,dobrze,po trzech turach dzisiejszego egzaminu II roku i ew.poprawie prac.
Mam w Podworkowym wszystkie wspomniane przez Ciecie w pw pierwiosnki,najwięcej lekarskich z zimnego ogrodu pod Nosalem,ale także po jednym po dwa z Wystawy Ogrodniczej,wysłałam nawet ich portret do kalendarza forumowego.
Odwiedziłam wczoraj Ogród Łobzów zachęcona promocją donic na fb.Zniżka obejmowała jedynie donice bardzo duże,ale sięgała 30 %,wstępnie jedną fioletową ceramiczną wybrałam,ale wcześniej muszę zmierzyć średnicę poprzedniej z wielkim geranium.To była pierwsza roślina jaką dostałam na Forum(od Aconitum).Było wiele przedmiotów zdobionych motywem lawendy-pojedyncze filiżanki w dwu rozmiarach,cukiernice,mleczniki,świeczniki,poduszki(a nie same powłoczki),serwety w kilku rozmiarach,ale bardzo drogie.Dzbanuszek był śliczny i może się na niego szarpnę,przecież nie tylko na śmietankę może służyć do białego serwisu ale i na małe kwiatki.Nasion wybór był nader skromny.Były kompozycje cebulowych ładne i także drogie,podobały mi się białe szafirki takie ledwo rozkwitłe w owalnym metalowym pojemniku z motywem lawendy.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EwkaEs pisze:Ambo,dobrze,po trzech turach dzisiejszego egzaminu II roku i ew.poprawie prac..........
Ewo - poczekam spokojnie do następnej choinki - 11 miesięcy :;230
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-przyszłam do domu wydrukować listy studentów do egzaminu i po gromnicę na jutro(bo nie wiem kiedy skończę i będę mogła pójść do kościoła na mszę) i od razu wysłałam Ci aniołka lankorońskiego.
Od kilku dni usiłuje korzystać z karmnika dla sikorek spory czarny ptak,mniejszy i smuklejszy od wron,z mniejszą głową (i czarną) niż kawka,czy to może szpak?
Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Nie, szpak ma krótszy ogon, jest mniej zgrabny, typuję kosa, ale trochę słabo widać :wink: .
Może porównaj tutaj.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo - dzięki!
Odnośnie ptaka nic Ci nie podpowiem. Ornitologia nigdy nie była moją mocna stroną.
U mojej mamy kulki dla sikorek wydziobują kawki...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”