Ogród Zenka cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Re: Ogród Zenka cz.4

Post »

Zenku piękne dyptamy, nie wiedziałam, że są różne kolory kwiatów. Mam w ogrodzie o różowych kwiatach. Piękne pokazujesz fotki, czekam na kolejne. Miłego dnia życzę
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko dyptany w naszym ogrodzie mamy w dwóch kolorach /rózowy i biały/ nie wiem czy bywają jeszcze inne kolory. Roślina tą nazywam bezobsługową gdyż nie wymaga specjalnej pielęgnacji latem czy zimą.

C.d wspomnień mienionego lata.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Bardzo mi się podoba kompozycja na pierwszym zdjęciu! Sama też tworzę podobne z iglaków i nie mogę się doczekać kiedy osiągną takie rozmiary jak u Ciebie? Marzy mi się taki zagajniczek z zimozielonych!!! Muszę jeszcze poczekać! Co do dyptamów przyznaję rację, są bezobsługowe i nie grymaszą co do warunków. Udało mi się rozdzielić swój i posadzić w ziemi VI kl i rosną całkiem dobrze.Ale jak trafię to dokupię jeszcze ten kwitnący na biało.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuje za odwiedziny.Zapewne wiesz że drzewa nasze sadzona była przed 2000 r, stąd większość z nich osiągneła spore rozmiary ograniczając dalsze dosadzanie nowych i ciekawych egzemplarzy.
Z przykrościa patrzę na kurcząca się powierzchnię naszego ogrodu, który 16 lat temu wydawał się sporą powierzchnią.

A oto jedna z czarnych sosen rosnąca w ogrodzie.

Obrazek
oraz sosna pospolita
Obrazek
Pozdrawiam Zenek
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zenku,

ładny okaz sosny czarnej; u mnie też rośnie, ok. 10-letnia i ma się bardzo dobrze. Chociaż przyrosty w 2010 roku miała najmniejsze w swojej historii - może to wynik rekordowych sum opadów w maju i czerwcu?
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinie roku ubiegły był wyjątkowo niekorzystny dla sosen, moje jesienią zrzuciły olbrzymie ilości igieł których nie nadążyłem grabić.Mam nadzieję że rok ten będzie bardziej sprzyjający.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ZENKU w Nowym Roku, widzę że obraziłeś się, i to poważnie na ......... zimę, co efektem jest zero zimowych zdjęć. Tak trzymać, ja też poza pierwszym śniegiem nie mam zamiaru pokazywać więcej ogrodu zimą . Z przyjemnością, natomiast obejrzałem Twoje "wspomnieniowe" letnie zdjęcia z ogrodu.
merle
200p
200p

Post »

Zenku,

u mnie sosny oprócz słabszych przyrostów, również silnie pozbyły się igieł. Nie w takich ilościach oczywiście jak u Ciebie (sosny mam młodsze i siłą rzeczy igieł mniej). Taki dywan z igliwia na tym zdjęciu całkiem ładnie wygląda, ale nie lepiej niż zieleń trawnika. Dodam dla porządku, że z tej perspektywy ogród wygląda znakomicie.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tadeusz48 pisze:Witaj ZENKU w Nowym Roku, widzę że obraziłeś się, i to poważnie na ......... zimę, co efektem jest zero zimowych zdjęć.
Tadeusz na zimę się nie obraziłem,a zdjęcia zimowe z ogrodu są i to z dnia 29.01. br .Rzeczywiście w okresie zimowym rzadko go odwiedam , gdyż poza zmieniającą warstwą śniegu żadne zmiany nie następują/roślinność śpi/. Mam nadzieję że to już będą ostatnie zdjęcia w sceneri zimowej .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Zenku :uszy Igły z sosny , to niezła ściółka pod rośliny kwasolubne. Ja przywoziłem z lasu.
A zima to i mnie już lekko wkurza. Człowiek już czeka wiosny jak zbawienia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinie igieł sosnowych to u mnie dostatek, jesienią roku ubiegłego grabi z rąk nie wypuszczałem, a na pierwsze obiawy wiosny czekam cierpliwie.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Do wiosny blizej niz dalej Zenek
Nie wiem jak Tobie mi szybko zlecial ....
popatrz wkrotce 21 marzec :D

ps pozdrawiam malzonke

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Zenku nie wiem czemu ale u mnie też mimo ,że mam malutkie sosny też żółkły im jesienią igiełki , bardzo nie to martwi . Jodła koreańska też bardzo gubiła igiełki , być może u mnie ziemia jest zbyt gliniasta a było bardzo mokro .

Genia
merle
200p
200p

Post »

Zenku,

mimo iż zima nie jest łaskawym orkesem dla fanów zielonego, to Twój ogród również o tej porze roku prezentuje się urokliwie, co szczególnie widać na pierwszym z trzech zimowych zdjęć ;:108
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Markus o zbliżającej wiośnie w moim regionie będę mógł myśleć pod koniec marca, jak na razie ogród mój pokryty jest w dalszym ciągu śniegiem. Temperatura zarówno w dzień jak i w nocy jest minusowa, dzisiejsze nocy było nawet - 9 stopni i zima nie odpuszcza.

ps. pozdrowienia dla małżonki i córci.

Witaj Geniu rok ubiegły był bardzo nie korzystny dla drzew iglastych a zwłaszcza sosen, był rokiem deszczowym i mokrym. I własnie to mogło spowodować tak dużą utratę igliwia.

Witaj Marcinie dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, jak widać na przedstawionych zdjęciach w ogrodzie moim zalega miejscami jeszcze pokażna ilość śniegu, a jak to wygląda u Ciebie?.
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”