oooo... całkiem spore są Twoje piękności i już mają pąki kwiatowe. Pospieszalskie
Napiszcie moje/moi drogie/drodzy jak wasze hiacynty.
Moje kupione w Biedronce 5 stycznia mają bardzo ładne korzonki i dopiero co pokazujący się czubeczek z "drugiej strony" u jednego z nich ( kupiłam dwa hiacynty ). Sądzę,że nie wcześniej niż w połowie lutego będę mogła wąchać i podziwiać swoje śliczności.
Upłynęło już 12 dni od momentu posadzenia mojego hiacynta w szkle, niestety na razie nic szczególnego się nie dzieje ( prócz niewielkiej ilości pleśni na cebuli i wyrośniętych korzonków) .
Witam. 12.01.2011 zakupiłam w Biedronce cebulki hiacyntów wraz ze specjalnymi wazonikami. Od razu wlałam wodę i już wieczorem pojawiły się korzenie. Przy dwóch z trzech cebulek ukazały się już zielone, malutkie pędy. Stoją na parapecie w temperaturze 15 stopni Celsjusza. Później dodam ich zdjęcia. Doradzicie mi coś w sprawie tych hiacyntów?
Pozdrawiam, Justyna
wreszcie kupilam cebulki co prawda są w ziemi ale co tam jedną z tamtego roku pani mi podarowała i włozyłam ją do wody zobaczymy może wypusci coś zielonego