Storczyki Storczykowej cz. 4

Zablokowany
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Storczyki Storczykowej cz. 4

Post »

Świetne zdjęcia z uroczymi storczykami ;:138
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Chciałabym, żeby mi się udało coś kupić... Z tych, co są, marzą mi się: tetraspis C1, philipinensis, stuartiana, I-hsin salmon copper star, barbara moler x venosa, venosa, cornu-cervi chattaldae, green jewel. Żeby chociaż 2 się udało kupić, to bym była przeszczęśliwa... Nie kupię tetraspisa, bo mi szkoda wydawać 100 zł na Phal. Gdybym miała wybrać 2 z tych, co wypisałam, prawdopodobnie byłyby to philipinensis i venosa (bardzo mi się podobają liście tego storczyka) albo ten copper star. Że też akurat teraz musieli wstawić moje wymarzone cudeńka...
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu- życzę spełnienia kolejnych Twoich marzeń storczykowych ;:108

Ciekawa też jestem Twoich sadzoneczek ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Dusiu, przykro czytać, że equestris utracił stożek wzrostu :(

No niestety ja również nie mogę zrealizować zamówienia w OG, sporo opłat czeka, a wypłata jest jaka jest. Co się odwlecze to nie uciecze, chociaż fajnie by było już mieć swoje ukochane u siebie.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jedyny problem z zamówieniem to brak miejsca. Ale jak dobrze pójdzie, może w przyszłym roku bedzie więcej miejsca, to poszaleję wtedy, chociaż znając mojego pecha, wtedy nic nie bedzie. Zawsze jest tak, że jak nie mogę kupić, to jest mnóstwo, a jak mogę, to nie ma nic. Ale już dawno nic nie kupiłam, chyba od czasu Vandzi z LM w listopadzie nic nie kupowałam.
A z equestrisikiem na razie jest kiepsko, choć jest nadzieja na keiki, ale na razie się dąsa za przesadzenie. Niestety musialam to zrobić, bo mu się calkiem doniczka potrzaskała. To był taki piękny, zdrowy Phalaenopsis... Nowe listko mu szło, ale niestety zgnilizna jednak się przedostała jakoś i ugnił.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musiałam equestrisowi znowu obciąć kawałek trzonu :((... Został tylko doł z dwoma liściami i dość dobre korzenie. Mam nadzieję, że puści keiki. Bardzo mi na nim zależy. Pewnie skapła na niego woda z korzenia Vandy, ale jak już gnije, to cieszę się, że od góry, a nie od dołu, bo wtedy to już na pewno byłoby po nim, a tak to są jeszcze jakieś szanse na keiki.
A keiki Vandzi, te oddzielone, zaczynają rosnąć :). jest ich 2, są na fragmencie trzonu, który odcięlam z dołu rózowej Vandy. jak odcinałam, to był 1, a teraz są 2. Będa więc 2 malutkie Vandzie obok siebie.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Szkoda tego equestrisa :roll: Oby zgnilizna się zatrzymała! A jak się ma phal. Lea Marie Salazar? Puszcza korzenie?
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Phal. Lea Marie Salazar jest sztywniejszy, ale nie ma ani pół korzonka i nie zanosi się na nowe :((((. Equestris przynajmniej ma korzenie, więc go zostawię i bedę czekać na keiki. W przypadku gnicia od góry takie storczyki przeżywaly i puszczały keiki, oby equestris też tak zrobił. Nie wiem, jak to się stało, ze ta woda skapła... zawsze wiszące Vandy najpierw wieszam na oparciu krzesła obrotowego, żeby nad dywanikiem sobie obciekły i wyschły, dopiero potem je wieszam w oknie. Może którąś wieczorem odwieszałam i nie zauważyłam, że jeszcze wilgotna...
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Dusiu,masz dobrą rękę do storczyków;uda Ci się,uratujesz go. ;:333
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Duśka ja też trzymam kciuki za to , by pojawił się keik na Phalaenopsis eguestris ;) Głowa do góry! Będzie dobrze ;)
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Szkoda, by było gdyby Lea Marie padła. Wiosna coraz bliżej, oby puściła korzonki!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Droga Dusiu, czekam z niecierpliwością na dalszą porcję zdjęć ;:196
Moim marzeniem jest umieć robić tak piękne fotografie jak Twoje :roll:

I nie przejmuj się! Gdyby nie było okresów smutku, nie byłoby też i okresów radości :uszy
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p
Od: 7 sty 2011, o 12:49

Post »

Trzymam mocno kciuki za equestrisa ;:108 Oby się udało :)
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12

Post »

Storczykowa pisze: Z tych, co są, marzą mi się: tetraspis C1, philipinensis, stuartiana, I-hsin salmon copper star, barbara moler x venosa, venosa, cornu-cervi chattaldae, green jewel. Żeby chociaż 2 się udało kupić, to bym była przeszczęśliwa..
Na pewno uda Ci się kupić ;:3
Storczykowa pisze:Musiałam equestrisowi znowu obciąć kawałek trzonu :((... Został tylko doł z dwoma liściami i dość dobre korzenie. Mam nadzieję, że puści keiki. Bardzo mi na nim zależy.
Trzymam kciuki
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo się cieszę, że wpadacie do mojego wątku i piszecie tyle miłych słów :). Postaram się jutro zrobić jakieś zdjęcia.
A z equestrisem nie jest za dobrze. Te dolne liścia tez mu jakby żółkną, ale korzenie są dobre, więc zostawię go jeszcze i będę czekać na keiki. To była piękna roslina... W kilka dni z dużego, zdrowego okazu zmienił się w zdechlaczka bez stożka, z 2 mizernymi listkami.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”