Mam tylko taką (małą) wątpliwość co do samej folii ... czy ona nie zawiera jakichś składników, które mogłyby wpływać niekrzystnie na roślinki. Chodzi mi o takie ogólne wrażenie. Nawet nie wiem za bardzo jak to opisać ... no jak biorę w rękę tackę i ją zginam, to w dotyku miewam takie niesympatyczne "zgrzytanie" czy coś.
Oczywiście nie przeszkadza mi to w używaniu tacek.
 Gdyby więc pomysł okazał się dobry, to i do wysiewów może i bym używała.
  Gdyby więc pomysł okazał się dobry, to i do wysiewów może i bym używała.Może wypowiedzą się fachowcy - czy jest przeciwwskazanie do używania aluminiowych tacek grillowych do wysiewu?

bo mam na tym punkcie hopla. Na początek mały pomysł na podstawki pod siewki, rozsiewy
 bo mam na tym punkcie hopla. Na początek mały pomysł na podstawki pod siewki, rozsiewy   (amatorka jak mówiłam) - może tak tacki pod grilla będą dobre?
 (amatorka jak mówiłam) - może tak tacki pod grilla będą dobre?

tak sobie z tymi tackami wykombinowałam bo pojemniczki jakieś małe mam, miałam tylko problem z jakąś tacką pod spód.
 tak sobie z tymi tackami wykombinowałam bo pojemniczki jakieś małe mam, miałam tylko problem z jakąś tacką pod spód.
 Można by było sporo miejsca na parapetach zaoszczędzic...
 Można by było sporo miejsca na parapetach zaoszczędzic... 

. Może jakoś sobie poradzę z pikowaniem. Teraz czekam na pojawienie się siewek.
 . Może jakoś sobie poradzę z pikowaniem. Teraz czekam na pojawienie się siewek.