Pospacerowałam po ogrodzie
 i tak sie zastanawiam jak Ty pozabezpieczałeś brzegi klombów  ,że nie wrasta trawa.
 i tak sie zastanawiam jak Ty pozabezpieczałeś brzegi klombów  ,że nie wrasta trawa. i tak sie zastanawiam jak Ty pozabezpieczałeś brzegi klombów  ,że nie wrasta trawa.
 i tak sie zastanawiam jak Ty pozabezpieczałeś brzegi klombów  ,że nie wrasta trawa.

Trzeba by ją przywołać pięknymi ,wspominkowymi fotkami .
 Trzeba by ją przywołać pięknymi ,wspominkowymi fotkami .  

Co prawda zimowa szata, ale się liczy
 Co prawda zimowa szata, ale się liczy 

człowiek idzie do pracy - ciemno
 człowiek idzie do pracy - ciemno ale dość marudzenia i najwyższy czas się budzić, dość
 ale dość marudzenia i najwyższy czas się budzić, dość   

ale dzięki.
 ale dzięki. rabatki oddzieliłem belkami /takie z odzysku/ i nawet to wygląda
  rabatki oddzieliłem belkami /takie z odzysku/ i nawet to wygląda  
  bo jeszcze wiosnę bym
  bo jeszcze wiosnę bym

Dobrze, że się już obudziłeś z zimowego snu. Mam podobnie. Dziś wreszcie byłam na działce i od razu humor mi się poprawił, choć śladów wiosny jeszcze nie widać. Jeszcze duża warstwa śniegu zalega, ale może to dobrze, gdyż roślinki mają cieplej. Pozdrawiam serdecznie, również Grażynkę.
  Dobrze, że się już obudziłeś z zimowego snu. Mam podobnie. Dziś wreszcie byłam na działce i od razu humor mi się poprawił, choć śladów wiosny jeszcze nie widać. Jeszcze duża warstwa śniegu zalega, ale może to dobrze, gdyż roślinki mają cieplej. Pozdrawiam serdecznie, również Grażynkę. 
 Widzę, że i Ty wybudziłeś się z hibernacji
 Widzę, że i Ty wybudziłeś się z hibernacji   Fajnie wyglądają te krokusy przebijające się z trawnika. Może i ja trochę nawtykam, a niech tam sobie rosną  :P
 Fajnie wyglądają te krokusy przebijające się z trawnika. Może i ja trochę nawtykam, a niech tam sobie rosną  :P
 a no korci człowieka jak diabli żeby już na działce coś pogrzebać, a tam woda,woda,woda
  a no korci człowieka jak diabli żeby już na działce coś pogrzebać, a tam woda,woda,woda   

na działce cebule już by chciały, już wyglądają, ale ta woda to mnie przeraża,
  na działce cebule już by chciały, już wyglądają, ale ta woda to mnie przeraża, szkoda by było bo dosadziłem jeszcze ok. 300
  szkoda by było bo dosadziłem jeszcze ok. 300   pożyjemy zobaczymy
  pożyjemy zobaczymy  
  ileż to można spać, też lubię krokusy, dlatego jeszcze na jesień dosadziłem, ale nie wiem
  ileż to można spać, też lubię krokusy, dlatego jeszcze na jesień dosadziłem, ale nie wiem 

i w ogóle pięknie, kolorowo, wiosennie było u Ciebie w zeszłym roku. Już nie mogę się doczekać tegorocznych zdjęć i widoków
 i w ogóle pięknie, kolorowo, wiosennie było u Ciebie w zeszłym roku. Już nie mogę się doczekać tegorocznych zdjęć i widoków  

Ja też nie mogę się już doczekać wiosny,
 Ja też nie mogę się już doczekać wiosny, nie ujmując nic porze letniej i jesiennej
 nie ujmując nic porze letniej i jesiennej   

mówią że
  mówią że