Relatywnie duży. Tzn. sama roślina niewielka, jej kwiat zwykle większy.u rebutii to chyba całkiem spory kwiat?

Marto - dzięki.

Relatywnie duży. Tzn. sama roślina niewielka, jej kwiat zwykle większy.u rebutii to chyba całkiem spory kwiat?

. Także nie spodziewaj się, że znikną
. Także nie spodziewaj się, że znikną 
 ) źródło nasion rebucji i sulkorebucji z numerami stanowiskowymi? Bo muszę się rozejżeć trochę wcześniej, żeby sobie fundusze odłożyć ;).
) źródło nasion rebucji i sulkorebucji z numerami stanowiskowymi? Bo muszę się rozejżeć trochę wcześniej, żeby sobie fundusze odłożyć ;).
 .
. 

Oj Darku na pewnodarekcn42 pisze:Świetne roślinki.
Jednak Panie Henryku chyba ograniczę się z rebucjami... Szkoda, bo to fajne roślinki, jednak nie będę chyba powiększał kolekcji tych roślinek. Nasionka R. calliantha rzecz jasna wysiać planuję, zostawię sobie kilka roślinek, a resztę się wymieni/rozda. Nie można mieć przecież wszystkiego... Ograniczę się tylko do ulubionych roślinek. Co prawda to co mam pozostanie w kolekcji, niech tam, miejsca nie brakuje mi na razie. Jak będę się pozbywał, to na pewno chętni się znajdą.
Pozdrawiam.

jestem pierwsza w kolejce
 jestem pierwsza w kolejce 

A skąd tyś wynalazł te Rebucje Heniu
 Jakoś ich u ciebie nie widziałem.
  Jakoś ich u ciebie nie widziałem.

ale mam chociaż porównanie
  ale mam chociaż porównanie Szkoda, że jeszcze trzeba trochę poczekać....
  Szkoda, że jeszcze trzeba trochę poczekać....

Miła odmiana po pochmurnych ostatnich kilku dniach.
  Miła odmiana po pochmurnych ostatnich kilku dniach.  

pogoda zaraz była
  pogoda zaraz była   

U mnie też. Tak więc jeszcze raz mówię:arlet3 pisze:Henryku dodałeś troszkę kolorku i dziś u mnie pięknapogoda zaraz była

powiem tylko ach i może och
  powiem tylko ach i może och