Piękna kępa przylaszczki a pozostałym też nic nie brakuje...
Ogród Zenka cz.4
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka cz.4
Witaj Zenku z takimi zwiastunami wiosny milej upływa czas...z dnia na dzień coraz bliżej,ale i tak jeszcze sporo trzeba czekać...
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo zdjęcia te choć przez chwile pozwalają mi zapomnieć o ponurych dniach panujących za oknem, i przywołują wspomnienia z mienionego okresu wiosennego .
Pozdrawiam Zenek
Zenku, wiosna już tuż tuż, tylko co jej nie widać
Będziemy mogli cieszyć oczy budzącymi się roślinami.
A azalie masz rewelacyjne. Ja sam nie mogę już się doczekać ich kwitnienia. W ubiegłym roku , przez te deszcze, to kwitły tak średnio na jeża. Mam nadzieję, że w tym roku będzie inaczej i dłużej będziemy mogli cieszyć się ich widokiem.
A azalie masz rewelacyjne. Ja sam nie mogę już się doczekać ich kwitnienia. W ubiegłym roku , przez te deszcze, to kwitły tak średnio na jeża. Mam nadzieję, że w tym roku będzie inaczej i dłużej będziemy mogli cieszyć się ich widokiem.
- ZENOBIUSZ

Marcinie oj chciałoby się tej wiosny , lecz to na razie połowa stycznia,i nie wiadomo co jeszcze może pokazać luty i marzec?.
W roku 2009 zmieniłem swoim azaliom rabatę oraz podłoże i odrazu zauważyłem kolosalne zmiany w ich rozwoju i kwitnieniu. I teraz wiem że to im było potrzebne.
W roku 2009 zmieniłem swoim azaliom rabatę oraz podłoże i odrazu zauważyłem kolosalne zmiany w ich rozwoju i kwitnieniu. I teraz wiem że to im było potrzebne.
Pozdrawiam Zenek
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku powiem szczerze, ze mnie bardzo martwi taka marcowa pogoda w styczniu, roślinki nam się rozhartują i później będzie poważny problem jak chwyci mróz. Kołderki ze śniegu , która by je chroniła już nie ma i są bardzo narażone, bo już zaczęły krążyć soki
Bardzo sie o nie martwię 
- ZENOBIUSZ

Agnieszko moje obawy są takie same gdyż silne spadki temperatury bez okrywy śniegu mogą wyrządzić wiele szkód w ogrodzie.AGNESS pisze:Zenku powiem szczerze, ze mnie bardzo martwi taka marcowa pogoda w styczniu, roślinki nam się rozhartują i później będzie poważny problem jak chwyci mróz.
Pozdrawiam Zenek
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zenku już chciałabym takich widoków za oknem, mimo ze śnieg rozpuścił sie u mnie prawie cały jest szaro buro i brzydko
- ZENOBIUSZ

Witaj Isiu zapewne każdy z nas chciałby już wreszcie powitać wiosnę w swoim ogrodzie, lecz to dopiero połowa stycznia i środek zimy.Po kilku cieplejszych dniach meteorolodzy znów zapowiadają spadki temperatury i opady śniegu, oby tylko nie było przesadnie.
Pozdrawiam Zenek
witaj Zenku,
Wpadłem do Ciebie z nadzieją na "zielone" i nie zawiodłem się, jak zwykle zdjęcia perfekt
Pozwól, że zapytam (jak mógłbym nie zadać jakiegoś pytania - przepraszam, jeśli jest to uciążliwe) czy na pierwszym zdjęciu, w jego dolnej części, to pięciornik tak obficie kwitnie?
Wpadłem do Ciebie z nadzieją na "zielone" i nie zawiodłem się, jak zwykle zdjęcia perfekt
Pozwól, że zapytam (jak mógłbym nie zadać jakiegoś pytania - przepraszam, jeśli jest to uciążliwe) czy na pierwszym zdjęciu, w jego dolnej części, to pięciornik tak obficie kwitnie?
- ZENOBIUSZ

Witaj Marcinie dziękuję za miłe słowa .
Krzew o który pytasz to właśnie pięciornik który został posadzony w naszym ogrodzie w roku 1998. Jego zaletą jest to że kwitnie bardzo obficie od początku lata do pożnej jesieni, i nie wymaga specjalnej pielęgnacji.

Krzew o który pytasz to właśnie pięciornik który został posadzony w naszym ogrodzie w roku 1998. Jego zaletą jest to że kwitnie bardzo obficie od początku lata do pożnej jesieni, i nie wymaga specjalnej pielęgnacji.

Pozdrawiam Zenek
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku pięciornik przepiękny, ogromy już krzew. Ja w zeszłym roku posadziłam kilka maluszków w różnych kolorkach, mam cichutką nadzieję, że z czasem będą równie piękne jak Twój okaz 
- ZENOBIUSZ

Agnieszko radzę je na wiosnę lekko przyciąć aby ładnie się zagęszczały.
Pozdrawiam Zenek
Zenku, dziękuję za odpowiedż, poczytałem trochę na ich temat; odmian jest tyle, że głowa boli.
Niby niepozorna, ale jakże wdzięczna roślinka (dzięki za dwa dodatkowe zdjęcia).
Niby niepozorna, ale jakże wdzięczna roślinka (dzięki za dwa dodatkowe zdjęcia).