Ja też się cieszę, że jakoś nie zaraziłem się tymi astrophytum, tych wszystkich odmian to jest chyba więcej niż pokemonów
Kaktusy darekcn4
- Farel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaktusy darekcn4
Bardzo fajne nowości, szczególnie Aztekium i Pereskiopsis gigant. Na tego gigant mam ochotę już od jakiegoś czasu, więc uśmiecham się do Ciebie Darku
Gdybyś na wiosnę coś mu tam skracał, to pamiętaj o mnie, chyba, że znowu zrobię zakupy u Marysi 
Ja też się cieszę, że jakoś nie zaraziłem się tymi astrophytum, tych wszystkich odmian to jest chyba więcej niż pokemonów
- moritius

- Od: 30 sie 2010, o 12:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne ;).
Darek, Kikko to na pewno jest A. myriostigma? Bo po kształcie rośliny powiedziałbym raczej, że jest to asterias albo jakaś hybryda asterias.
Darek, Kikko to na pewno jest A. myriostigma? Bo po kształcie rośliny powiedziałbym raczej, że jest to asterias albo jakaś hybryda asterias.
Pozdrawiam, Aleksander
- lampart111

- Od: 5 gru 2009, o 09:31
- Kontakt:
- darekcn42
- 1000p

- Od: 9 lut 2009, o 18:43
No niestety zaraziłem się poważnie Astrophytum... Dziękuję wszystkim za słowa pochwały. 
Sebastianie na pewno się coś znajdzie dla Ciebie na wiosnę
.
Co do kikko to jest to jak najbardziej kikko, tylko, że jeszcze młode. Jak podrośnie to na pewno będzie lepiej wyglądało. Tych wszystkich hybryd jest na prawdę sporo... Teraz nie mam pieniędzy za bardzo i muszę przyzbierać na nasiona. Jednak jak już wyjdę z dołka muszę zapolować na Astrophytum hanazono i A. myriostigma tricostata f. nudum. Prześladują mnie te roślinki już od jakiegoś czasu...
Z moich ostatnich zakupów największym faworytem jest HUGE-V. Bardzo mi się spodobał jego układ wzorków. Jednak przez te roślinki można zbankrutować... Nie są tanie. na wiosnę będę wysiewał ponad 300 nasion różnego rodzaju hybryd i mutantów. Miejmy nadzieję, że dadzą sobie radę
.
Pozdrawiam!
Sebastianie na pewno się coś znajdzie dla Ciebie na wiosnę
Co do kikko to jest to jak najbardziej kikko, tylko, że jeszcze młode. Jak podrośnie to na pewno będzie lepiej wyglądało. Tych wszystkich hybryd jest na prawdę sporo... Teraz nie mam pieniędzy za bardzo i muszę przyzbierać na nasiona. Jednak jak już wyjdę z dołka muszę zapolować na Astrophytum hanazono i A. myriostigma tricostata f. nudum. Prześladują mnie te roślinki już od jakiegoś czasu...
Z moich ostatnich zakupów największym faworytem jest HUGE-V. Bardzo mi się spodobał jego układ wzorków. Jednak przez te roślinki można zbankrutować... Nie są tanie. na wiosnę będę wysiewał ponad 300 nasion różnego rodzaju hybryd i mutantów. Miejmy nadzieję, że dadzą sobie radę
Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Darek.
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Darku - zakupiłeś naprawdę ładne i wartościowe rośliny.
Nieszablonowe i rzadkie! Rarytasy - coś wiem na ten tamat. No, na temat ich cen również.
Szczególnie podobają mi się Twoje astro - pewnie dlatego, że sam mam ich niewiele.
Twoje super! 
Nieszablonowe i rzadkie! Rarytasy - coś wiem na ten tamat. No, na temat ich cen również.
Szczególnie podobają mi się Twoje astro - pewnie dlatego, że sam mam ich niewiele.
- chromat
- 1000p

- Od: 29 gru 2010, o 15:13
- Kontakt:
Państwo z Osielska się specjalizują w mutantach astrophytum - i dlatego takie ładne 
Pozdrawiam Krzysiek
- banditoo

- Od: 23 lis 2008, o 01:33
Darek astro super, widzę że trochę kaski poszło, ja właśnie wsadziłem moje siewki astro pod świetlówki i wysiałem nowe.
- theoria_

- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Widzę, że były udane zakupy
Niech zdrowo rosną pod Twoim okiem
Niech zdrowo rosną pod Twoim okiem
- darekcn42
- 1000p

Rzecz jasna ich urok jest nie do opisania. dużą rolę odgrywają w mojej kolekcji. Interesuję się nimi od jakiegoś czasu... Jenak nie bardzo miałem skąd pozyskać te roślinki. Pierwszą moją roślinką było A. superkabuto x coahuilense, jednak później przyszedł czas na superkabuto i onzuko, później zacząłem kupować więcej. Podobnie jest z moim zainteresowaniem rodzajem Uebelmannia. W tej chwili posiadam zaledwie cztery roślinki tego rodzaju. Ciężko jest je dostać i jak już są, to ceny skutecznie potrafią odstraszyć
. Jednak w sezonie będzie mi łatwiej o kasę i myślę, że kolekcja tych roślin się rozwinie należycie. Szkoda, że wiele osób nie może zapewnić im warunków, bo tak na prawdę o to jest trudno... Myślę również o Discocactus, bo jeśli mam zapewniać warunki do życia roślinkom rodzaju Uebelmannia, to grzechem byłoby nie posiadać Discocactus - ów. Zobaczymy jak pójdą tegoroczne wysiewy tych szlachetnych rodzai. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Ciężko gdziekolwiek znaleźć nasiona, będę zmuszony sprowadzać z Niemiec, jednak uważam, że warto się zmierzyć z tym wyzwaniem.
Dziękuje Wszystkim za miłe słowa i zapraszam na mój wątek ponownie.
Pozdrawiam!
Dziękuje Wszystkim za miłe słowa i zapraszam na mój wątek ponownie.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Darek.
- banditoo

Darek ja tutaj zamawiałem uebelmanie niedrogie i z numerami http://www.kakteen.cz/ , ogólnie sporo ciekawych roślin mają
- banditoo

a co przeglądałeś już ich ofertę?
- julita20

- Od: 29 lip 2010, o 16:42
Piękna ta "Twoja mała ślicznośc".
Zakupy udane.
Zakupy udane.
- darekcn42
- 1000p

Wcześniej nie przeglądałem, ale widzę, że to coś dla mnie
. Szkoda tylko, że szczepione, raczej te roślinki wolałbym mieć na własnych korzeniach, ale nie ma biedy
.
Tak w ogóle jak dogadać się z nimi odnośnie roślin? I jeszcze jedno pytanko: w jaki sposób im zapłacić za roślinki?
Pozdrawiam!
Tak w ogóle jak dogadać się z nimi odnośnie roślin? I jeszcze jedno pytanko: w jaki sposób im zapłacić za roślinki?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Darek.