Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- chatte
- Przyjaciel Forum 
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu, z początku, kiedy przegladałam ogrody forumowiczów, to wpadłam w kompleksy. Dzieje sie tak z większością "nowoprzybyłych" pod wrażeniem ogromu piekna, jeśli mozna tak powiedzieć. Ale każdy ogród, duży czy mały, bogatszy czy uboższy, ma swój własny urok i wart jest pokazania. Twój nie jest wcale takim kopciuszkiem ;), więc możesz być spokojna, ze zdobedzie swoich fanów   

Co to za piękne kwiatki na pierwszym zdjęciu?
Ludek z kwiatkiem to niezły pomysł! , a zabka pod przywrotnikiem sliczna
 , a zabka pod przywrotnikiem sliczna 
A co tak bujnie rosnie i kwitnie na ostatnim zdjęciu za tulipanem? Głowę bym dała, ze to znam

Co to za piękne kwiatki na pierwszym zdjęciu?
Ludek z kwiatkiem to niezły pomysł!
A co tak bujnie rosnie i kwitnie na ostatnim zdjęciu za tulipanem? Głowę bym dała, ze to znam

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu ja od pierwszego pokazanego zdjęcia jestem Twoją fanką, mnie bardo podobają się działki zadbane z dużą ilością kwiatów i z ciekawymi rozwiązaniami. Działki w ramach ROD są przykładem że nawet na małych powierzchniach można stworzyć piękny ogród. Czy ten ludzikowy kwietnik jest wykonany samodzielnie?

Gabi ,znowu jestem z wizytą u Ciebie,bo masz tyle pięknych kwiatów ,że nie sposób od nich oderwać wzroku. 
Powiedz mi jakie masz doświadczenie z tojeścią . Też ją w ubiegłym roku posadziłam .Moja ma brązowe liście ,ale tez żółte kwiaty. Jest śliczna ,ale podobno mocno się rozrasta . Trochę się boję ,że mogę jej nie opanować . A jak to wygląda u Ciebie?

Powiedz mi jakie masz doświadczenie z tojeścią . Też ją w ubiegłym roku posadziłam .Moja ma brązowe liście ,ale tez żółte kwiaty. Jest śliczna ,ale podobno mocno się rozrasta . Trochę się boję ,że mogę jej nie opanować . A jak to wygląda u Ciebie?
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ino masz rację że tojeść się rozrasta. Ja też mam z brązowymi listkami jest urocza jak kwitnie. Mam ją posadzoną na takiejinag1 pisze:Gabi ,znowu jestem z wizytą u Ciebie,bo masz tyle pięknych kwiatów ,że nie sposób od nich oderwać wzroku.
trochę dzikiej rabacie, gdzie może się trochę rozpanoszyć. A kiedy jest jej za dużo, po prostu odmładzam.
Gabi ,jeszcze jedno pytanko o tojeść.Ona rozrasta się rozłogami i czy jak ją odmładzasz ,to nie wyrasta z tych pozostawionych rozłóg. Trochę znajomi wystraszyli mnie i boję się ,że ta roślina rozpanoszy się w ogrodzie jak perz i nie dam z nią sobie rady .A z drugiej strony podoba mi się i jeżeli można ją przywołać do porządku ,to chciałabym ją zostawić.

dziękuję za ciepłe słowa. Na pierwszym zdjęciu jest zawilec grecki ,a ten na ostatnim smagliczka skalna ale już pod koniec kwitnienia. A żabka rzeczywiście urocza ale zwiała...
 dziękuję za ciepłe słowa. Na pierwszym zdjęciu jest zawilec grecki ,a ten na ostatnim smagliczka skalna ale już pod koniec kwitnienia. A żabka rzeczywiście urocza ale zwiała...