Ja szukam teraz żurawek na stanowisko zdecydowanie słoneczne. Czy takie w ogóle istnieją i czy jest sens sadzić żurawki w pełnym słońcu?
Ogród IGI.
-
x-d-a
Re: Ogród IGI.
Igo, dla mnie -żurawkowego laika, taka encyklopedia host jest bardzo pożyteczna i użyteczna. Dzięki
Ja szukam teraz żurawek na stanowisko zdecydowanie słoneczne. Czy takie w ogóle istnieją i czy jest sens sadzić żurawki w pełnym słońcu?
- AnowiB
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iguś jak fajnie,że przekazujesz nam encyklopedię żurawek i na dodatek z Twoimi obserwacjami...teraz nic tylko szykować kasę...
bo choroba rozwija się w zawrotnym tempie... 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Amber Waves juz na liście.
Ale cudo
Ale cudo
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo się ciesze że robisz taki żurawkowy spis
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Witaj Iguś.
Z tych wszystkich twoich wojaży ja wybieram szklarnię.
Strasznie ciepłolubna jestem.
Fajnie, że opisujesz żurawki, czas im się dokładnie przyjrzeć przed wiosennym szaleństwem, jakie tu się będzie działo.
Z tych wszystkich twoich wojaży ja wybieram szklarnię.
Strasznie ciepłolubna jestem.
Fajnie, że opisujesz żurawki, czas im się dokładnie przyjrzeć przed wiosennym szaleństwem, jakie tu się będzie działo.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
IGUŚ
Chyba nie jesteś w stanie sobie wyobrazić co stanie się w moim mózgowiu, jak wstawisz encyklopedię żurawkową.
Miejsca nie za dużo, lista tylko się wydłuża. Jak sobie z tym poradzić
Dobrze, że do wysyłki mamy jeszcze trochę czasu, może emocje opadną i mózg zacznie pracować rozsądnie.
Chyba nie jesteś w stanie sobie wyobrazić co stanie się w moim mózgowiu, jak wstawisz encyklopedię żurawkową.
Miejsca nie za dużo, lista tylko się wydłuża. Jak sobie z tym poradzić
Dobrze, że do wysyłki mamy jeszcze trochę czasu, może emocje opadną i mózg zacznie pracować rozsądnie.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja już wybrałam 10 na słoneczko i więcej nie będę kusić licha aby znowu mi nie powiększyła się lista chciejstw .. ale żurawki naprawdę są piękne,,. policzyłam wybrałam 11 a miało być 10 .. przecież jednej nie skreślę .. . do drugiego roku nie zaglądam do żurawek ...
- aga654
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 3 wrz 2010, o 17:17
Witaj Igo!
To wspaniały pomysł z tymi ilustrowanymi opisami żurawek.
Chociaż niby co nieco tematu liznęłam, ale nie ma to, jak ktoś inny na tacy poda!!!
Ale trochę się przy tym napracujesz, podziwiam i doceniam!
I znowu znalazłam coś, co "muszę" mieć!!! Czy to się kiedyś kończy?
To wspaniały pomysł z tymi ilustrowanymi opisami żurawek.
Chociaż niby co nieco tematu liznęłam, ale nie ma to, jak ktoś inny na tacy poda!!!
Pozdrawiam, Agnieszka.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Podpisuję się pod wszystkimi słowami i NIE Agnieszko, to się nigdy nie skończy !!!!aga654 pisze:Witaj Igo!![]()
To wspaniały pomysł z tymi ilustrowanymi opisami żurawek.![]()
Chociaż niby co nieco tematu liznęłam, ale nie ma to, jak ktoś inny na tacy poda!!!Ale trochę się przy tym napracujesz, podziwiam i doceniam!
![]()
Ja i pewnie większość forumków ma dokładnie ten sam problem. Zawsze znajdzie się coś, co koniecznie chciałoby się mieć.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iguś dziękuję za tak fajny opis żurawek, bardzo się to przyda tym wszystkim, którzy mają problem z rozpoznawaniem żurawek, ja pierwsza w kolejce
Teraz będzie wiadomo gdzie biegać w razie niepewności
Teraz będzie wiadomo gdzie biegać w razie niepewności
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iga fantastyczny pomysł z tą encyklopedią żurawek, będzie gdzie spojrzeć w razie wątpliwości.
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Zastanawiam się czy to ułatwi wybór,czy utrudni 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Kasiu, wszystko zależy od punktu widzenia.
Jolu, jest już takie miejsce u nas na forum, ale i tak się nudzę , więc postanowiłam się pobawić.
Agnieszko, wiosną czeka mnóstwo pracy, a teraz mogę sobie popisać.
Jagusiu, tek, masz rację, jak człowiekowi się wydaję, ze już nic nie chce to nagle coś zobaczy i musi to mieć.
Aga.
Janeczko, Ty i tak masz mnóstwo, ja podchodzę do tematu , żeby coś sprzedać trzeba to znać.Nie potrafię wciskać kitu.
Wiecie Ci którzy mnie znają,ze czasem odradzam jakąś odmianę, bo nie każdy chce mieć wszystkie, tylko ładne.Ale nie dla każdego to samo jest ładne.
Krysiu, może pomogę wyeliminować , a nie powiększać listę.
Grażynko, mnie tak brakuję grzebania w ziemi, że od kilku dnie co dzień robię spacerek po ogrodzie.
Agatko, ja też nie mam monopolu na wiedzę, ale mam około 100 odmian i trochę porównania.
Aniu, Amber Vaves , obyć się nie zawiodła, potrzebuję na prawdę cień.
Iwonko, to nie potrzebujesz encyklopedii, czekam na Twój przyjazd wiosną.
Dalu, mój ogród jak na razie jest słoneczny, widząc jak żurawki rosną, jestem za sadzeniem na słońcu, tylko z rozwagą co do odmian.
Cd żurawkowania.
Mamy literkę B
Blacknout , dostałam późną, jesienią , niukorzenioną sadzonkę, zobaczymy czy uda jej się przeżyć.
Beaujoulais- mam od września, na przyszły rok , coś będzie można powiedzieć.
Big top gold- też od września.
Beauty Color- ta to już mistrzyni, piękna , ale tylko wiosną, później porażka.Sami zobaczcie.

Berry Smothie-
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość - 30x30cm
Liść ? długość / szerokość ? duży
Kolor liścia ?fioletowo- skórzany marszczony
Kolor kwiatu ?
Zalecane stanowisko - cieniste , ale również słoneczne.
Jedna z najpopularniejszych tego roku, niesamowity kolor wiosenny, nazwana różową różą.Wielka, tegoroczna nowość , jak dla mnie BOMBA.

Black Beauty,
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość - 40x30cm
Kolor liścia ? szaro - czerwone
Kolor kwiatu ? biały
Zalecane stanowisko - pół-cieniste-słoneczne
Wymaga dobrego drenażu . Jedna z heucher na słońce.Nie najnowsza, u mnie od wiosny.Rośnie pięknie na każdym stanowisku.Brązowieje na jesień.

Blackberry Jam- u mnie od wiosny, całkiem ładnie przyrasta, trochę się rozkłada na boki, zobaczymy po roku.

Brownies- bardzo stara odmiana, u mnie od 10 lat, podzielona wiele razy, niekłopotliwa, dosyć duża.Zieleniej w cieniu, Na słońcu się pięknie wybarwia, choć podsychają liście od spodu.Dotychczas rosła na skalniaku, teraz przesadzona na rabatę.

A na takie widoki czekam na wiosnę.

Jolu, jest już takie miejsce u nas na forum, ale i tak się nudzę , więc postanowiłam się pobawić.
Agnieszko, wiosną czeka mnóstwo pracy, a teraz mogę sobie popisać.
Jagusiu, tek, masz rację, jak człowiekowi się wydaję, ze już nic nie chce to nagle coś zobaczy i musi to mieć.
Aga.
Janeczko, Ty i tak masz mnóstwo, ja podchodzę do tematu , żeby coś sprzedać trzeba to znać.Nie potrafię wciskać kitu.
Wiecie Ci którzy mnie znają,ze czasem odradzam jakąś odmianę, bo nie każdy chce mieć wszystkie, tylko ładne.Ale nie dla każdego to samo jest ładne.
Krysiu, może pomogę wyeliminować , a nie powiększać listę.
Grażynko, mnie tak brakuję grzebania w ziemi, że od kilku dnie co dzień robię spacerek po ogrodzie.
Agatko, ja też nie mam monopolu na wiedzę, ale mam około 100 odmian i trochę porównania.
Aniu, Amber Vaves , obyć się nie zawiodła, potrzebuję na prawdę cień.
Iwonko, to nie potrzebujesz encyklopedii, czekam na Twój przyjazd wiosną.
Dalu, mój ogród jak na razie jest słoneczny, widząc jak żurawki rosną, jestem za sadzeniem na słońcu, tylko z rozwagą co do odmian.
Cd żurawkowania.
Mamy literkę B
Blacknout , dostałam późną, jesienią , niukorzenioną sadzonkę, zobaczymy czy uda jej się przeżyć.
Beaujoulais- mam od września, na przyszły rok , coś będzie można powiedzieć.
Big top gold- też od września.
Beauty Color- ta to już mistrzyni, piękna , ale tylko wiosną, później porażka.Sami zobaczcie.
Berry Smothie-
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość - 30x30cm
Kolor liścia ?fioletowo- skórzany marszczony
Kolor kwiatu ?
Zalecane stanowisko - cieniste , ale również słoneczne.
Jedna z najpopularniejszych tego roku, niesamowity kolor wiosenny, nazwana różową różą.Wielka, tegoroczna nowość , jak dla mnie BOMBA.
Black Beauty,
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość - 40x30cm
Kolor liścia ? szaro - czerwone
Kolor kwiatu ? biały
Zalecane stanowisko - pół-cieniste-słoneczne
Wymaga dobrego drenażu . Jedna z heucher na słońce.Nie najnowsza, u mnie od wiosny.Rośnie pięknie na każdym stanowisku.Brązowieje na jesień.
Blackberry Jam- u mnie od wiosny, całkiem ładnie przyrasta, trochę się rozkłada na boki, zobaczymy po roku.
Brownies- bardzo stara odmiana, u mnie od 10 lat, podzielona wiele razy, niekłopotliwa, dosyć duża.Zieleniej w cieniu, Na słońcu się pięknie wybarwia, choć podsychają liście od spodu.Dotychczas rosła na skalniaku, teraz przesadzona na rabatę.
A na takie widoki czekam na wiosnę.
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Myślę ,ze taki zestaw jak na ostatnim zdjęciu by mi odpowiadał,ale decyzji jeszcze nie podjęłam 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A mnie by odpowiadał każdy taki kolorystyczny zestaw.
Nie mam żadnego a jedyna moja żurawka ma chyba z 20 lat i czas by dać jej towarzystwo lub wymienić.
Iguś nie mogę się już doczekać , kiedy moje żurawki do mnie dotrą.

Nie mam żadnego a jedyna moja żurawka ma chyba z 20 lat i czas by dać jej towarzystwo lub wymienić.
Iguś nie mogę się już doczekać , kiedy moje żurawki do mnie dotrą.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki