Działeczka Ali
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działeczka Ali
Alinko zajrzyj do mnie , napisałam co obiecywałam w Starym Roku 

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Romciu byłam już u ciebie i podziękowałam
i zadałam pytanie,bo coś nie zrozumiałam chyba do końca
Przymierzałam się dzisiaj do zamówienia i nie mogę się zdecydować....tyle tego jest

Przymierzałam się dzisiaj do zamówienia i nie mogę się zdecydować....tyle tego jest

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
-
- 10p - Początkujący
- Od: 9 sty 2011, o 22:05
Alu, masz przecudną działkę!!
Przeczytałam wszystkie strony wątku i zainspirowałaś mnie do kupna metasekwoi, miłorzębu, opuncji, orlików i storczyków (od nich zacznę
) Również mam w ogrodzie róże i lilie, ale nie tak piękne jak Twoje ^^ Liczę na jakieś porady ;) Mam również dwie datury, jedną 1,5 roczną, a drugą 3 miesięczną (dziecko pierwszej). Jeszcze nie kwitły, ale starsza zimuje na klatce schodowej, więc liczę na nią. Masz ślicznego pieska i balkon ^^ Jak się wabi piesek? Zazdroszczę Ci go, jak również gołębi i pszczółek
Pozdrawiam 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dzień dobry Alu. Robię dziś zamówienie, bo już nie mam siły myśleć, co by tu zakupić. A gdy już zamówię, będę mieć trochę spokoju i zajmę się w końcu czymś pożytecznym.
- MalinaG
- 1000p
Padawan Witaj Gosiu! Bardzo się cieszę,że mnie odwiedziłaś i za tyle miłych słów pod adresem mojej działki
Każdy z nas się stara w miarę możliwości stworzyć jak najładniejszy ogródek,co nie zawsze się udaje z przyczyn przeróżnych
Na tym forum znajdziesz wiele przepięknych ogrodów i cudownych roślin i masę porad i życzliwych ludzi. Tak więc pytaj,nie krępuj się, zawsze ktoś pomoże
Pytałaś o pieska-wabi się Jazz, ale to jest pies mojego syna,mieszka w Piasecznie a u mnie przebywa tylko gościnnie.Bardzo lubi działkę a szczególnie kąpiele w oczku
Napisz coś więcej o sobie,gdzie masz ten swój dom z ogrodem? daleko od Warszawy?Może masz jakieś fotki?

Pytałaś o pieska-wabi się Jazz, ale to jest pies mojego syna,mieszka w Piasecznie a u mnie przebywa tylko gościnnie.Bardzo lubi działkę a szczególnie kąpiele w oczku

Napisz coś więcej o sobie,gdzie masz ten swój dom z ogrodem? daleko od Warszawy?Może masz jakieś fotki?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p
Wandziu witaj! a nie czekasz na ten drugi katalog ? czy może już go masz?
Ja wczoraj też zrobiłam przymiarkę do zamówienia i......jak to wszystko podliczyłam to szok
dobrze,że na dietkę przeszłam,to jakoś wystarczy,tylko co na to M 
Ja wczoraj też zrobiłam przymiarkę do zamówienia i......jak to wszystko podliczyłam to szok

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p
Wybrałam się dzisiaj na działeczkę,coby może jakieś oznaki wiosny zobaczyć
Oznak w zasadzie nie ma ale roślinki wyglądające spod śniegu wcale w niezłej kondycji.
Gorzej z tak zwanym widokiem ogólnym
pełno kretowisk
,zlodowaciały śnieg poprzeginał gałązki iglaczków,na śniegu połamane kawałki gałązek i jakiś innych brudków-ogólnie brzydko
kretowisko-jedno z wielu

rojniki i irysy

RH poczuły ciepełko i rozwinęły liście

i bazie....

Oznak w zasadzie nie ma ale roślinki wyglądające spod śniegu wcale w niezłej kondycji.
Gorzej z tak zwanym widokiem ogólnym

kretowisko-jedno z wielu

rojniki i irysy

RH poczuły ciepełko i rozwinęły liście

i bazie....

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
-
- 10p - Początkujący
- Od: 9 sty 2011, o 22:05
Jak tu nie chwalić, skoro masz taką cudną 
Dom mam w Komorowie, obok Pruszkowa, około 30 km od Warszawy. Na razie dałam zdjęcia tylko doniczkowców, ponieważ fotki ogrodu gdzieś mi się zawieruszyły
Jak znajdę, to oczywiście opublikuję 

Dom mam w Komorowie, obok Pruszkowa, około 30 km od Warszawy. Na razie dałam zdjęcia tylko doniczkowców, ponieważ fotki ogrodu gdzieś mi się zawieruszyły

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Będę wpadać i oglądać Twoje " nabytki"Alu. Ja na działce nie byłam jeszcze ,chociaż wczoraj tak pięknie było ale przypuszczałam,że śnieg zszedł to jeszcze jest brzydko a dzisiaj z kolei było u nas szaro, buro i nie zachęcało do wyjazdu bo pewno błoto jest tym bardziej,że u nas były prowadzone wykopy wzdłuż ogrodzenia działkowego jesienią ..Z drugiej strony ciekawa jestem jak tam wygląda,czy miałam jakieś złomiarskie odwiedziny ?
jak kreciki?jak iglaczki się mają po opadach śniegu?A u Ciebie też łażą po działkach nieproszeni goście ?

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Alu, zazdroszę Ci pąków na rh, na moich dwóch, już odsłoniętych, pojedyncze
ale może to taka odmiana, kwitły niepozornie również w sierpniu.
ŚC też mnie pokusił, zamówiłam pełne lilie i pierwsze u mnie liliowce
A w ogóle, to w moim ogródku też szaro, buro...

ŚC też mnie pokusił, zamówiłam pełne lilie i pierwsze u mnie liliowce

A w ogóle, to w moim ogródku też szaro, buro...
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Zamówienie w ŚC już złożyłam. Liliowce, lilie, hosty i begonie. Dzięki ci za namiar, bo różowych liliowców mają sporo, a wiesz, że takie lubię najbardziej. Podobają mi sie także białe. Może w Lilypolu będą mieli.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
No dziewczyny widać że wiosna się zbliża już myślimy o zamawianiu nowych roślinek.
- MalinaG
- 1000p
Padawan Witaj Gosiu! Okolice Pruszkowa trochę znam,bo mieszkał tam mój syn a teraz przeprowadził się do Piastowa-też niedaleko:)) Jak nie masz fotek to chociaż trochę nam opowiedz o tym swoim ogrodzie.Długo go już masz i co tam rośnie-czy dopiero masz zamiar coś sadzić?
marpa Marylko-zaglądaj ,zaglądaj do mnie jak najczęściej,bo mam coś nie za wiele gości
A na działkę to nie ma po co chodzić:(( Resztki brudnego zlodowaciałego śniegu,peeeełno kretowisk
ale przynajmniej roślinki w dobrej kondycji.RH,zieloniutkie,ładne listki i pąki,trochę iglaczki pogniecione przez śnieg,ale mam nadzieję,że się po prostują.Na szczęście złodzieje dawno u nas nie grasowali( odpukać),szkoda by było,bo domek wyremontowany i trochę wyposażenia przybyło.A u ciebie to taka plaga?
basjak Basiu, moje RH faktycznie w świetnej kondycji-pączków mają mnóstwo,oby tak do wiosny dotrwały
A twoje możne jeszcze młode to i mniej obficie kwitną? Piszesz,że twoje kwitną w sierpniu? Masz rację... w ogródkach paskudnie. Dopóki pogoda się nie zmieni to więcej nie pójdę na działkę,bo mnie ten widok dołuje.Tyle kretowisk to chyba jeszcze nie miałam-chyba wszystkie z okolicy do mnie przylazły
Ja na razie mam przygotowane zamówienie do ŚC ale czekam na obiecany katalog od p.P...,i dopiero zdecyduję ostatecznie o zakupach.
wanda7 Wandziu! Jak zobaczyłam tę ofertę ze ŚC i te ich cudne różowości, to zaraz pomyślałam o tobie
Ja już mam przygotowane zamówienie do ŚC: lilie,trochę drobnych cebulkowców i trochę bylin.Z liliowcami wstrzymam się jak przyjdzie katalog z L.Porównam i wybiorę najładniejsze
bo jak pamiętasz,jesienią sporo już kupiłam.Ale za to zamówiłam już żurawki i hosty u naszej forumowiczki
jola1 Jolu,no właśnie,nie patrzymy przez okno tylko w katalogi i ......już wiosna
A ty przyznaj się
zamówienia zrobione? a może już coś posiane nawet?
trochę słoneczka ,bo tak ponuro dzisiaj
marpa Marylko-zaglądaj ,zaglądaj do mnie jak najczęściej,bo mam coś nie za wiele gości

A na działkę to nie ma po co chodzić:(( Resztki brudnego zlodowaciałego śniegu,peeeełno kretowisk

basjak Basiu, moje RH faktycznie w świetnej kondycji-pączków mają mnóstwo,oby tak do wiosny dotrwały

wanda7 Wandziu! Jak zobaczyłam tę ofertę ze ŚC i te ich cudne różowości, to zaraz pomyślałam o tobie

jola1 Jolu,no właśnie,nie patrzymy przez okno tylko w katalogi i ......już wiosna

A ty przyznaj się

trochę słoneczka ,bo tak ponuro dzisiaj
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p
Nareszcie jeden z moich leniuszków rozwinął pączek....długo się sposobił do kwitnienia

szkoda,że zdjęcie nie oddaje jego właściwego koloru, jest o wiele ciemniejszy.....

szkoda,że zdjęcie nie oddaje jego właściwego koloru, jest o wiele ciemniejszy.....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
a mój jest taki jak ten a na zdjęciach wychodzi jaśniejszy kolor , teraz wszystkie odpoczywają ..