Moje storczyki - Jola

Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczyki - Jola

Post »

Ale zakupyyyyyyyy! Najbardziej zazdroszczę Ci cattleyki - ;:65 na fotki rozwiniętych pąków ;:87 Ja też uwielbiam niespodzianki i eż czekam na kwiatuchy ;:33
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cattleya za 10 i to z pąkiem ...
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu śliczne zakupy ;:138 ;:138 a mogłabyś się pochwalić gdzie je zrobiłaś? Ja jeszcze chyba nie spotkałam u nas w sklepie cattleyek :( :roll:
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Witam, piękne storczyki sobie kupiłaś najbardziej podoba mi się katlejka bo bardzo lubię ten gatunek storczyka, czekam niecierpliwie na rozwój kwiatów ;:65 ciekawe jakie będą miały kolor.
Awatar użytkownika
jolcia_82
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 lis 2010, o 22:16

Post »

Darku też zrobiłam oczy, że cattleya za 10 zł z pąkami stoi :) nie zastanawiałam się ani chwili i od razu ją wzięłam ze sobą :D Teraz żałuję bo były jeszcze trzy Vandy po trzydzieści parę zł i nie kupiłam :( raz że nie mam vandy i nie wiem czy udałoby mi się ją odratować a dwa że nie były w najlepszym stanie więc dlatego nie wzięłam, a teraz strasznie żałuję :(

Małgosiu, Joane, Kasiu dziękuję za odwiedziny u mnie :) Jak cattleya rozkwitnie to od razu zrobię zdjęcie i pochwalę się :oops: Każda niedziela by tak mogła wyglądać ;)

Arleto, zakupy robiłam w sklepie (hurtowni) ogrodniczym w Dawidach to jest chyba prawie na granicy z Warszawą. Jakiś czas temu odkryłam takie fajne miejsce z roślinami do domu i ogrodu. Lubię tam jeździć nawet tylko popatrzeć sobie jest przyjemnie :)
Pozdrawiam
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:( no to zazdroszczę Wam takich sklepów. No chyba że ja nie wiem o takowych w moim rejonie ale myślę że nie ma :( Może bliżej wiosny coś na giełdzie w Tychach się ruszy ;:224
A Vandę za 30 parę zł to bym brała :roll:
Awatar użytkownika
jolcia_82
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Arleto Wzięłam już trzy storczyki i tak się wahałam i stanęło na tym że jej nie wzięłam :( Może za tydzień uda mi się tam pojechać i może jeszcze będą. Może i u Ciebie będą jakieś okazje cenowe, trzymam za to kciuki.
Pozdrawiam
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Jolu świetnie zakupy Ci się udały ;:138 Ten pierwszy różowy z mazami, bardzo podobny do mojego, jeśli nie taki sam, zajrzyj do mego wątku to porównasz. Mój właśnie wypuścił kolejny pęd po pół roku przerwy, ale jeszcze zdjęć nie zrobiłam.
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale piękne nowości, bardzo mi się podoba ten rózowy z mazami. A jak wyglądały Vandy?
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Cudny ten nowy z mazami ;)

Ślicznie Ci dendrobium rośnie.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
jolcia_82
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Storczykowa Vandy były w nie najlepszym stanie, miały niezbyt ładne korzenie i liście. Kolory też nie wiem jakie miały bo były przekwitnięte.

Justuś dziękuję za odwiedziny :) dendrobium zielone niestety teraz mam w nie najlepszym stanie bo jakoś liście pogubiło ale mam nadzieję, że po odpoczynku zrobi się ładniejsze.
Pozdrawiam
Jola
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Gratuluję udanych zakupów ;:138
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, masz bardzo bogate zbiory storczykowe. Niektóre są naprawdę oryginalne. No i masz także krówkę. Ja też się ogromnie ucieszyłam, kiedy w Biedronce udało mi się przed kiloma miesiącami taką dostać, ale niestety po kwitnieniu wygląda kiepsko. :oops: Nie wiem, czy coś z niej będzie. ŻYczę ci, żeby u ciebie było :D lepiej
Awatar użytkownika
jolcia_82
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Agnieszko dziękuję za odwiedziny :)

Wando Moja krówka dzisiaj zgubiła pierwszego kwiatuszka, ale mam nadzieje że reszta jeszcze nie spadnie. Twój na pewno też znowu zakwitnie, widziałam Twoje kwiatki i widać że o nie bardzo dobrze dbasz :)
Pozdrawiam
Jola
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Jolu, storczyki masz piękne, ale wśród nich Dendrobia - że palce lizać! :shock: Takie bujne kwiatostany to marzenie... ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”