Storczyki Katarzynki

Zablokowany
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Kasiu, na takich parapetach to można co najmniej dwurzędowo ustawić :wink:

A tak poważnie to ładnie wszystko wygląda. Różowy storczyk nieźle daje czadu.
I kotek śliczny ;:167 . Jak zgrabnie się wpasowuje między te storczyki :lol:
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Ja też uważam, że wiosną będzie lepiej wysyłać kwiatki. ;)
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

Upsss, dopiero na powiększeniu zobaczyłam, że one stoją w dwóch rzędach :)
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ale to by było może dal mnie dobre wyjście ,moje rozrośnięte mogłaby komuś przesłać a sama otrzymać mniejsze .Podhodować i dalej przesłać zobacz jaka mogłabym mieć dużą kolekcje i cały czas coś nowego.Coraz bardziej podoba mi się ten pomysł :D
Arletko no oczywiście że z tym łańcuszkiem trzeba by poczekać do wiosny :D
Kasiu ja już mam je w dwu szeregu :D Kicia ma specjalnie zostawione to miejsce ,bo to jej ulubione Kiedyś chciałam zobaczyć jak zareaguje i postawiłam storczyka to i tak usiłowała się tam wcisnąć .Więc to jest jej miejsce i już .
Marysiu ja też wiec aby do wiosny :wink:
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Kasiu nie mogę oderwać oczu od tego nowego storczyka, jest prześliczny. Ja też miałam jechać do LM, ale dobrze, że nie pojechałam bo dopiero bym wpadła w tarapaty. Dostawa była? to chyba z godzinę bym stała nad tymi kwiatami :;230
Parapecik uroczy, zatłoczony, ale taki kolorowy i żywy storczyk wspaniały, pogłaszcz go od Cioci Asi -uwielbiam koty, choć jestem uczulona. ;:138
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Joasiu oj tak, po prostu można było oczopląsu dostać ,jeden ładniejszy od drugiego .Ten z dwoma pędami ,ten pięknego koloru, ten liście nakrapiane,ten płatki kwiatków inne niż wszystkie .Wiesz co ja przezywałam :oops: a jeszcze mąż mnie podkręcał jak już w zieliśmy tego to stwierdził ten ciemno bordowy też by ładnie wyglądał .I jakby były tańsze to na bank tego drugiego też bym wzięła .A w domu bym się martwiła gdzie go upchnąć :roll:
Kicię pogłaszczę choć ona ma swój świat i nie bardzo lubi żeby ją głaskać, chyba że sama chce .Mam jeszcze jednego to jego pogłaszczę od cioci Asi :D
Asiu jest wyjście ,na twoje uczulenie kot Egipski ;:196
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p

Post »

Kasiu już lecę w necie pooglądać jak taki Egipski wygląda, bo ja najbardziej uwielbiam sierściuchy.
Mój mąż już mnie nie podkręca przy zakupach, tylko lituje się nad moim niezdecydowaniem i ucieka do innych działów w sklepie :;230
Oj ja tego sabotka zielono-białego mam cały czas na oku, ale nie mogę się zdecydować, bo już kupiłam u tego Pana kiedyś innego sabotka, który po otrzymaniu miał kilka małych korzonków. Od tego czasu urosło mu naprawdę niewiele, prawie nic i nowa rozetka też mało przyrosła, dziś wkleję zdjęcia w swoim wątku. Sprzedawca powiedział, że to siewka i dlatego ma tak mało korzonków. Pooglądam na razie Twojego i zobaczymy. ;:196
Moje storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Joasiu i teraz mi o tym mówisz :( No mam nadzieje ze będzie wszystko Ok.Wiem że sabotki: trudno im idzie przyrastanie w korzonki ale podobno one potrzebują więcej wody niż inne .Ja swoje maluchy już wyprowadziłam na prostą ,już się cieszyłam ,zaczęły wypuszczać nowe listki i chyba nie potrzebnie zaczęłam je kapać w wodzie po skorupkach.UŚMIERCIŁAM je :(
Natomiast Artur i Gracjan rosną w oczach po tych koktajlach wapiennych :D
Wstawiam zdjęcia jednego i drugiego

ObrazekGracjan Obrazek Artur
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Kasiu jaki cudny parapet!I oddawaj mojego Chudego-Kota identyczny jest jak mój nawet pysie ma białą :) .Fajnie ,że Ci tak rosną twoje kwiatuchy!!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p

Post »

Kasiu, ale na razie nie masz się czym martwić, dopóki nie zobaczysz co otrzymasz. Mój sabotek rośnie wolno ale rośnie, przesadziłam go niedawno i dałam właśnie skorupek, mam nadzieję, że mu pomogą. Teraz wychodzi nowy listek, więc nie jest źle, tylko na kwiatki czekam. Po obejrzeniu w internecie tego gatunku, rzeczywiście widzę, że mój sabotek jest jeszcze dosyć młody, choć był już kwitnący, cieszyłam się kwiatem kilka dni, mam go ok roku.
Szkoda tych młodych sabotków, ale te na zdjęciach takie zdrowe, gratuluję. ;:196
Moje storczyki
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Tak długo będziemy czekać do wiosny? Na razie nie ma mrozów.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Jagódko właśnie jak to jest ja swojego niedawno oglądałam moją kicię u Ciebie :;230 .
Wiesz moje kwitnienia to te po lewej :bliźniaki ,Białasek ,Pechowiaec i w głębi Malinka ale ledwo co ja widać kwitnie jednym kwiatkiem .Pozostałe to kwitnienie kupne .Wszystkie od razu po przyniesieniu przesadzane i zobacz jak długo kwitną .
Joasiu wiesz jakbym mogła Ci podpowiedzieć (nie wiem czy o tej porze roku zdobędziesz ) dodaj do niego węgiel drzewny i suche liście buku .Moje maluchy to uszczęśliwiło po takim dopingu zaczęły dawać oznaki życia .Teraz żałuję że zaczęłam je kąpać w tej wodzie po skorupkach .Jak zaczęły marnieć wyczytałam w internecie ze nie wszystkie lubią wapienną wodę ale dla moich było już za późno :( Dla tego na te chucham i dmucham .Na nowego też będę ,zaraz jak przyjdzie to go przesadzę do dam dobroci i zobaczymy.Jakbyś chciała to mogę Ci przesłać trochę węgla i liście :D na pewno jeszcze mi zostanie .
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Asiu misiu :D ale kto zaczyna ten łańcuszek ?
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Musimy ustalić kto bierze w nim udział. mogę i ja zacząć, tylko kto chce brać udział?
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Ci co rzucili hasło na razie się nie odzywają :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”