Zieloni mieszkańcy u Mirabilis
-
Mirabilis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wreszcie doczekałam się kwitnienia mojego grudnika. Zaspał w tym roku jak nigdy.

Pięknie kwitnie też rhipsalis. Szkoda, że kwiaty są żółte, przez co mało widoczne.

Tulipanko, dziwiłam się, że u Ciebie w zimie mamilarie kwitną. A tymczasem i u mnie pokazał się jeden pączek. Zawsze kwitły około marca. Im wcześniej, tym wcześniej wiosna przychodziła - są jak niezawodny barometr. Po raz pierwszy zakwitły zimą. Czyżby miała szybko się zakończyć?

Pięknie kwitnie też rhipsalis. Szkoda, że kwiaty są żółte, przez co mało widoczne.

Tulipanko, dziwiłam się, że u Ciebie w zimie mamilarie kwitną. A tymczasem i u mnie pokazał się jeden pączek. Zawsze kwitły około marca. Im wcześniej, tym wcześniej wiosna przychodziła - są jak niezawodny barometr. Po raz pierwszy zakwitły zimą. Czyżby miała szybko się zakończyć?

Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- WioLinKa
- 200p

- Od: 26 kwie 2007, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Listeczki otrzymałam 30 października zeszłego roku.WioLinKa pisze:Mirabilis dziś dostałam listeczki fiołków od CiebieDziękuję bardzo
Listki już wsadziłam. Teraz pozostało mi tylko czekać z niecierpliwością na młode
Młode już się pojawiły
Florovit-u