Ogródkowe rozmaitości cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.4

Post »

NELU niestety masz rację teraz najlepszy okres na przebudowę . Mam nadzieję ,że Twoje patyczki będą i moje oko cieszyć już od maja ,ale to może dopiero tak za 2 lata ,albo już nawet w przyszłym roku kto wie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alionuszka pisze:
A Teresa Bugnet zachowuje się różnie...tzn.rośnie z wielkim wigorem,ale podczas mokrych dni pozostawia wiele do życzenia,kwiat piękny ,pachnący ,ale co z tego jeżeli gnije w pąku i opada ,szczególnie w tym roku miało to miejsce podczas majowych deszczy u mnie po dwóch latach osiągnęła prawie 2 m i ma sporo pędów
Zaczyna kwitnienie dosyć wcześnie ,bo pod koniec maja...u mnie kwitnie jako pierwsza róża,podobnie jak zwykła rugosa...
Też posiadam różyczkę TB ale ja nie zauważyłam, żeby gniły pączki......co prawda tak samo lało jak u Ciebie Neluś. Może podłoże też ma jakiś wpływ na jakość kwiatów....u mnie piach a woda przelatuje jak przez sito. Ale niewątpliwie jest to osobliwa różyczka i tak jak mówisz zaczynała kwitnienie jako pierwsza.....ona dała impuls pozostałym, które się jeszcze wachały i pokazała jak kwiat róży ma wygladać i jak pachnieć. :D
Dodatkową ozdobą są czerwone pędy, które są dobrze widoczne. Nie wyobrażam sobie ogródka bez tej gwiazdeczki.

Nelusia wszystkiego naj... w tym Nowym Roku....zdrówka i spełnienia marzeń. :P ;:196
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Neluś aby ten rok był rokiem bezproblemowym ;:196
co Ty tam przerabiasz :?: ale mnie ciekawi ;:224
Ty masz zawsze nietuzinkowe pomysły :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też jestem ciekawa....... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Piękna Teresa.... hmm... wiedziałam że jak tu zajrzę to będą róże...
Nelu, pomyślności w Nowym Roku... i dużo pięknie kwitnących róż... :wit
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Neluś,
Wszystkiego co najlepsze na ten kolejny rok!!! Dużo słoneczka i radości na każdy dzień!!! ;:3

Pieknie zaprezentowałaś Tereskę :D Nie wiedziałam, że tak wcześnie zakwita, to dobra wiadomość! :tan
Mam nadzieję, że już w maju zaszczyci mnie kwiatami.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nelu, :heja piękne są Twoje różowe róże. Ja sobie dzisiaj zamówiłam różę na alleg. czerwona z żółto-czarnym środkiem. Powinna być piękna.
Pozdrawiam ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Alionuszka pisze:Mam sporo różowych róż ...pewnie będę się powtarzać ,ale te same róże w innych ujęciach ...co tam zawsze jest na czym oko zawiesić...
Ja mogę te same zdjęcia oglądać setki razy, a tu jeszcze różne ujęcia... ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Podpisuję się pod Anią.
Zdjęć nigdy dosyć. Przecież musimy się pocieszać.
Też jestem ciekawa co tak remontujesz.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

No to dzień dobry Nelu. W nowym roku wszystkiego dobrego życzę.
Twórcza dusza - nie można tworzyć w ogrodzie, tworzysz w zaciszu domowym :D
Moje motyle mówią, że nie ma to jak historyczne róże :wink: I niebieskości... to oczywista oczywistość
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

JAKUCH pisze:NELU niestety masz rację teraz najlepszy okres na przebudowę . Mam nadzieję ,że Twoje patyczki będą i moje oko cieszyć już od maja ,ale to może dopiero tak za 2 lata ,albo już nawet w przyszłym roku kto wie
Jadziu będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość,ukorzenienie to jeden sezon,potem wypuszczenie pędów...ale my nauczone czekania :wink:
Remont większy raczej się nie kroi...bardziej przeróbki...ale czas na to najlepszy... :D
Eluś to mnie pocieszyłaś z Therese Bugnet... ;:138 to był jej pierwszy rok kwitnienia,może nadchodzący sezon będzie dla niej łaskawszy... byłam już skora ją wykopać i posadzić za działką... :roll: Czerwone gałązki są zimową ozdobą...,ale rośnie na samym końcu ogródka,to za bardzo ich nie widzę,a dojść do niej trudno,przez śnieg...Po tych dodatnich temperaturach za niedługo i jego zabraknie,wtedy będzie obchód... :D
Dzięki za życzenia ;:196
Dzidziu i Tobie za życzenia wielkie dzięki ;:196
Nic takiego nie robię...,ale czasu mi zajmuje trochę...Przemalowałam na razie dwie ramy luster postarzając je trochę w formie przecierki,wymalowałam elementy kwietne na wyciętych kawałkach desek przykręciłam haczyki i robią za wieszaczki... :wink: ,wymalowałam pomarańczową boazerię...,bo już patrzeć na nią nie mogłam
zabieram się za renowację starej szafki po babci...czyli szlifowanie,itp.a planów rękodzieł mam sporo w planie,do wiosny starczy zajęć ,a może nawet czasu zabraknie... :;230
Grażynko patrz jw. :D mogę pokazać...,bo zdjęcia zrobiłam... :wink: Ale nie wiem ,czy dzieła... godne tego... :wink:
Gabriela pisze:Piękna Teresa.... hmm... wiedziałam że jak tu zajrzę to będą róże...
Nelu, pomyślności w Nowym Roku... i dużo pięknie kwitnących róż... :wit
Gabrysiu róże ,wciąż i zawsze będą...cóż poradzić jak człowiek nic poza nimi nie widzi..noo może jeszcze parę rzeczy wchodzi w grę... :lol: ;:180 za życzenia ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Ewuś
oby życzenia się spełniły... ;:196 Też masz Tereskę ...super będziemy w sezonie wymieniać się doświadczeniami w jej względzie,u mnie pąki pleśniały,a u Eli odwrotnie...ciekawa róża... :D
Tosia miło ,że wpadłaś... :wit
Stasiu a masz zdjęcia tej róży?Musi być bardzo ładna...z takim środkiem... :uszy
Różowych róż mam najwięcej...chyba najbardziej ten kolor mi pasuje w różycach,a i morelowe ,kremowe mają u mnie wzięcie... :D
Anula kochana jesteś...będę zatem się powtarzać...ale w różnych ujęciach :wink: :D

Małgoś i Ty tez kochana... ,że moje powtórki chcesz oglądać...ale w sumie masz rację ,ja też z chęcią oglądam replay'e i nigdy dosyć... :D
Wyżej...Dzidzi napisałam co czynię... :wink:
Izuś ;:180 za życzenia... ;:196 Trzeba ten czas posuchy kwiatowej jakoś wypełnić... dobrze wykorzystać :wink: ,a że wiele mnie ciekawi,to tworzę... :wink: Szkoda tylko ,że nie wszystko kończę w terminie... ;:14

Bez obrazka się nie obędzie...

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54

Post »

Witaj Nelu,
chyba jestem pierwszy raz w Twoim wątku. Mam zaległości, i to jakie! Takie piękne róże i kompozycje z różami przegapiłam :|
Ale nadrobię!
A na razie patrząc na Twojego Jacques'a Cartiera nie mogę się nacieszyć, że go posadziłam u siebie zeszłej jesieni. Prawdziwe cudo Ci wyrosło! ;:63
Napisz proszę o nim parę słów, jak szybko rośnie, czy dobrze powtarza kwitnienie i jak trwałe są kwiaty?
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Nelu, widzę, że zapracowana jesteś! Ale to dobrze, bo nie tupasz nóżkami tak jak ja za wiosną! Spokojnie robisz swoje i dobrze!! Dziś obejrzałam patyki róż na ogródku. Myślę,że będzie dobrze, bo zielone i ciepło im. Ale cyrk, jak mi się ukorzenią!!!!! :;230 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”