Widoczki z Beskidów - cz.1

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Grażynko :D

Tak mi wstyd, że dotąd nie zaglądałam do Twojego wątku o Beskidach. :oops:
Dopiero dziś tutaj zajrzałam. Chciałoby się rzec...piękna nasza Polska cała...a Beskidy przepiękne.

Wykonujesz cudne zdjęcia :!: Kochasz te miejsca, dlatego tak trafnie wydobywasz ich piękno. Zresztą, któż by nie kochał ... takiego raju na ziemi......i to wszystko "nasze, polskie".
Grażynko odrobinę Ci zazdroszczę, że mieszkasz w tak cudownym miejscu. :oops:

Niestety nie byłam jeszcze w Beskidach. Nie potrafię wyjaśnić dlaczego tak się stało. :( Ale wszystko jeszcze przede mną. :D

Ten "mój las" jak go nazywam ...toż to nic w porównaniu z Twoimi okolicami.
Jeszcze raz powiem, kocham przyrodę, jej niezwykłe piękno, aż chce się żyć. Zrobiłam sobie dziś prezent..zaglądając do Twojego wątku o Beskidach. Dziękuję Kogruś :D

Pozdrawiam świątecznie.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiedziaam,że musZę tu zajrzeć jeszcze raz...warto było...dziękuję Grazynko za cudowną wycieczkę,miłego świątecznego wieczoru

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Marysiu F - witaj w Beskidach. Cieszę się że tutaj zajrzałaś - nieważne że dopiero teraz, ważne że tutaj dotarłaś.
Jest wiele pięknych miejsc w kraju nie tylko w Beskidach. Twój las jak go nazywasz też ma swój urok - też jest piękny, chociaż inaczej. Cudze chwalicie ,swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie - to stare przysłowie zawiera w sobie prawdę, którą trzeba poznać, aby przyznać mu rację.
Marysiu a więc zapraszam w Beskidy nie tylko wirtualnie. Zawsze będziesz tu mile witana. Beskidy są otwarte dla wszystkich, którzy w nie przyjadą odpocząć i zwiedzić.

Karuś - cieszę się że zajrzałaś jeszcze raz i że Ci się podoba. Myślę, że ten mały spacerek zrobił Ci przyjemność nie tylko wizualną. Więc pozdrawiam serdecznie i zapraszam na dalszą wędrówkę szlakiem magicznych krajobrazów mrozem i śniegiem malowanych. ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

kogra pisze: jeżeli Ci się podobało to zapraszam na dalszą część wirtualnego spaceru po górach. Wprawdzie to nie to samo co w śniegu ale czasem nawet namiastka cieszy.
Grażynko jak tylko mam chwilkę zaglądam na te górskie szlaki, aby troszkę popatrzeć z wyższej perspektywy, bo u mnie tylko niziny, niziny, niziny... a przecież z góry zawsze lepiej spojrzeć na wszystko i wszystkich :lol:

Grażynko w porwnaniu z tym, co jest u mnie to u Ciebie śniegu ogrom :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu ja wprawdzie na wszystko i wszystkich lubię patrzeć z boku, ale to może dlatego, że mieszkam w pobliżu gór. Śniegu wprawdzie tyle co na lekarstwo, ale i to dobre. Za to szadż jaka pojawia się na roślinach sprawia, że czasem krajobraz robi się bajkowy. Już niedługo sam zobaczysz, jeśli jeszcze tu zawitasz.
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko zawitam i to na pewno :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A tak wyglądały okolice Istebnej .Szron całkiem zawładnął okolicą.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bbartosz
50p
50p
Od: 4 lut 2007, o 11:27

Post »

Piekna ta szadz, u mnie nie ma ani odrobiny sniegu :(
Pozdrawiam
Basia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Basiu.
Aż nie chce mi się wierzyć że u Ciebie nie ma śniegu. Przecież Szwecja leży o wiele dalej na północ niż Polska. Chyba że twoja miejscowość leży na dolinach. W Cieszynie śniegu jest troszeczkę a mróz od minus 6 do plus 4 . I tak już od przedświąt.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci dużo zdrowia i szczęścia w Nowym Roku.

Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bbartosz
50p
50p

Post »

Klimat jest tutaj znacznie lagodniejszy niz w Cieszynie, a to dlatego, ze mieszkam na poludniu Szwecji i do tego nad samym morzem. W tej chwili na termometrze mam +8 !!
Dolaczam dowody rzeczowe - swiateczne zdjecia. Nie wiem czy wiesz, ze Baltyk od strony Szwedzkiej przypomia bardziej nasze Mazury niz Pomorze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Basia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Wreszcie dotarłam i przebrnęłam oblodzone potoki i osniezone szlaki.
Grażynko, zazwyczaj wolę oglądać naturę w naturze ;), chyba ze nie mam takiej mozliwosci. Zima jednak wolę zdecydowanie oglądać zdjęcia :lol: Piękne zdjęcia, szczególnie te ostatnie. Co by nie mówić, to snieg bez mrozu nie ma takiego uroku. Dopiero mróz potrafi stworzyć prawdziwe dziwy! Wspaniałe jest tez to zdjęcie z różową poswiatą! ;:215
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Basiu, wspaniałe zdjęcia! W życiu jednak nie wpadłabym na to, ze to Bałtyk! :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu - faktycznie te widoki przypominają bardziej Mazury. Wspaniałe jest to, że masz tak blisko do morza i chyba czystszą wodę niż u nas. Ale święta mają urok choćby tylko z szadzią bo tak jak u Ciebie to raczej wiosnę lub jesień i te widoki nie kojarzą mi się ze świętami. Ale za to pewnie wcześniej przychodzi do Ciebie wiosna niż u mnie.

Izo - cieszę się że znalazłaś chwilkę na obejrzenie zdjęć. W święta też zrobiłam sobie spacer przy słoneczku i widoki były super. Jak tylko mi się uda to zaraz je zamieszczę.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A to zdjęcia ze spaceru w drugi dzień świąt w dolinie Dobki koło Ustronia. Pogoda była wspaniała, więc nie potrafiłam sobie odmówić pstryknięcia kilku fotek.

Zapraszam na wirtualny spacerek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bbartosz
50p
50p

Post »

Kogra piekne te Twoje beskidzkie pejzaze!!!!
Masz racje moje zdjecia raczej na Wielkanoc bardziej pasuja :wink: , ale coz poczac...
Wyobraz sobie, ze wiosna przychodzi do mnie pozniej, znowu za sprawa morza, ktore nagrzewa sie wolno.
Pozdrawiam
Basia
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”