Dawid doniczkę kup przezroczystą trochę większą od tej w której jest teraz .W marketach typu OBI.Castorama mają takie doniczki dla storczyków .I oczywiści dobry podkład, też kup, bo skoro tak korzenie poprzerastały to podkład pewnie jest bardzo sypki .Tylko kup dobry podkład ,ja kupuje w kwiaciarni, bo te które oferują w marketach ,przekonałam się ,są takie sobie. I jeszcze spytam czy masz odżywkę i to już będzie wszystko
Ostatnio robi furorę z dżdżownic ,ale niekoniecznie .W sklepach jest duża oferta jeżeli chodzi o odżywki dla storczyków.Tu Ci jeszcze powiem że i phal. odżywia się przez cały rok a odontogossum nie wiem, jeżeli jest z rodziny cambrii to też ale to już poczytaj albo popytaj żeby być pewnym na 100% .I jakby co to pytaj w miarę możliwości podpowiem ,doradzę
No to już ustaliliśmy że cambria czyli dostaje tak jak phal. odżywkę . Moje dostają co 14 dni ale każdy wypracowywuje swoją metodę .Trochę prób i błędów ,obserwacji i doświadczenia
Dawid oczywiści jaką wiedzę zdobyłam ,taką się podzielę ,ale tu są osoby bardzo w tych tematach obcykane ,ja przy nich wysiadam w przedbiegach.