Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Agusiu podziwiam twoje tulipany, są śliczne i rosną w takich dużych kępach, to prawdziwe okazy. Robisz pięknie zdjęcia a zwłaszcza te w słońcu.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fantastycznie ciepło w Twoim wątku Agniesiu, bardzo urzekła mnie ta fotka..
AGNESS pisze:Obrazek
I byle do wiosny, ehh, doczekać się nie można ;:65 ;:65
Masz mnóstwo odmian tulipanów, one wprowadzają taki ciepły prawie letni klimat do ogrodu, aż żal, że nie kwitną dłużej..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam w 2011 roku :wit U ciebie też tak wiosennie się zrobiło, jak miło. :tan :tan :tan
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, zdrówka dla całej rodziny,a dla małej w szczególności. ;:196
Już za dwa miesiące wiosna, nie jest tak źle, czas biegnie coraz szybciej. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Uluś już od marca, zapraszam 8-) :lol:

Gosiu, bardzo się cieszę, ze spodobały Ci się tulipanki :D

Misiu, a niech luty będzie sobie mroźny, aby tylko w marcu przyszła wiosna :D

Grażynko, masz całkowitą rację, a my czekając na tę upragnioną wiosnę lenimy się , wypoczywamy i jak tylko przyjdzie wiosenka to z takim zapałem weźmiemy się za roboty ogrodowe, ze praca będzie nam aż się palić w rękach. Nawet ta dosyć ciężka i niezbyt miła, jaką są najwcześniejsze pozimowe porządki :D

Irenko dziękuję ;:196 tulipanki, jak i inne cebulaczki sadzę w większych kępach, bo tak lubię najbardziej, uważam, że dopiero wtedy ukazują swój cały urok :D

Martynko powiem szczerze, że ja też bardzo żałuję, że tulipanki nie kwitną dłużej, ale na szczęscie są odmiany, które kwitną w różnym czasie, tak, że mozemy je podziwiać przez ponad 3 miesiące :D

Kamyku witam serdecznie w moim ogródku i w Nowym Roku :wit Cieszę, że podoba Ci się moja wspomnieniowa wiosenka :D

Iguniu bardzo dziękuję ;:196 mała niestety właśnie chora :roll: czekam na lekarza ;:223
Do wiosenki już coraz bliżej, już teraz po Nowym roku dni zauważalnie się wydłużą, więc i nastroje będą lepsze :D Teraz to już z górki, ani się obejrzymy, a będziemy chodzić po ogródku i wypatrywać pierwszych tulipankowych kiełków, czy krokusików :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Dużo zdrówka dla dzieciątka i całej rodzinki . ;:196
Tulipanki urocze.Aż buźka sama się uśmiecha ,na ich widok . :P :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Agus, ja też życzę duuużo zdrówka dla Was wszystkich ;:196 Dzisiaj słonecznie to i nastroje będą pogodne ;:3
Powiem tak, albo mi się wydaje, albo dni już są dłluższe ;:224
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ AGNIESZKO
Kolejne piękne okazy tulipanów. Ten amarantowy kolor niespotykany
po prostu cudeńko.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ładnie prezentujesz swoje tulipanki ;:138 Agnieszko!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko wspaniała koloroterapia w Twoim wątku...nastał czas tęsknoty za wiosną,ciepłem i kolorami a u Ciebie można się w tych kolorach zatracić pozytywnie oczywiście ... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, też się zniecheciłam do wykopywania cebulek tulipanów, bo te wykopane wcale lepiej nie kwitną ani przechowywanie
nie jest pewniejsze. A te zostawione w ziemi też wyrodnieją w krótkim czasie. Ale dokupywanie co roku to też nie jest
najlepsze wyjście bo mamy tego pełno wszędzie, chyba żeby wyrzucać całkowicie cebule po przekwitnieniu tak jak jednoroczne.
Dlatego przerzuciłam się na botaniczne, które lepiej same sobie radzą, i rozrastają co roku w ładniejsze kępy. A do tego wcale nie
są mniej kolorowe, tylko może trochę mniejsze. Ale ja je bardzo lubię :heja
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu cudowną kolekcję tulipanów zgromadziłaś, trudno się zdecydować, które piękniejsze, a zdjęcia robisz takie wyraźne, z przyjemnością się je ogląda.
Dużo zdrówka dla Córeczki życzę. Mój wnuczek już trochę zdrowszy, miał zapalenie oskrzeli. :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wspaniała kolekcja tulipków :D , można zawrotu głowy dostać ;:60
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzień dobry. Skoro jesteśmy przy temacie tulipanów, to zapytam cię Aguniu, czy próbowałaś kiedyś pędzić cebule zimą, tak aby zaczynały kwitną w domu? Czytam o tym sposobie w róznych czasopismach i przymierzam się do tego, ale nie mam żadnych doświadczeń.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś dziękuję ;:196 Tulipanki już niedługo będą cieszyły nas swoimi ślicznymi kwiatuszkami w ogródkach. Czekam na ten czas z utęsknieniem :D

Joluniu dziękuję ;:196 Za oknem faktycznie śliczne słoneczko, już 2 dzień. Wreszcie przestał wiać ten okropny wiatr, bo nawet w nocy przeszkadzał spać :roll: mogłoby być tak do końca zimy :lol: A dni, pewnie, ze coraz dłuższe, z dnia na dzień będziemy bardziej to odczuwać 8-)

Krysieńko ten tulipanek jest jakby jaśniejszy, pamiętam, ze przed kilku laty, zaraz po posadzeniu był bardziej ciemny :shock: :roll: Ale kolorek faktycznie ładniutki :D

Maryniu bardzo się ciesze, że podobają Ci się ;:196

Marylu, bardzo się cieszę, że sprawiłam Ci przyjemnosć moimi kolorowymi ulubieńcami :D Już nie mogę doczekać się ich widoku w ogródku :lol:

Wiesiu ja też bardzo lubię botaniczne tulipanki, i też już trochę odmian mam, one mają jeszcze tę zaletę , że są wczesne :D Ale i te odmianowe, one też przez kilka lat są piękne i bez wykopywania, dopiero po jakichś 5 latach wyradzają się, ale przez ten czas wspaniale zdobią ogrody i są takie piękne, że szkoda byłoby z nich zrezygnować :D

Tajeczko bardzo się cieszę, że wnusiowi już przechodzi zapalenie oskrzeli, szkoda takiego maluszka jak się męczy. Mam nadzieję, ze i Gabrysi przeziębienie szybko minie, bo na razie taka biedniutka :(
Miło mi bardzo, że podobają Ci się fotki moich tulipanków, może uda Ci się mnie odwiedzić w czasie kiedy kwitną ;:196

Wandziu powiem szczerze, że nigdy celowo nie próbowałam tego zrobić. Raz mi udało się przypadkowo, poniewaz znalazłam zapomnianą paczkę cebulek w piwnicy, szkoda było wyrzucić, więc wysadziłam do donicy i o dziwo ładnie wyrosły i prawie wszystkie ślicznie zakwitły.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”