...o mamija babcie pokrzywy na wnuki choć to lecząca roślinka
...ja swoje wnusie nauczyłam przez zabawę w sadzenie roślinek i tak Janeczko też mówiąc
że roslinkę boli jak ją przydepcze...
...masz śliczne zółte liliowce czy kupiłaś jako sadzonki
Ta pierwsza o pojedynczym żółtym kwiatku kupiłam w tym roku bo ona kwitnie wczesną wiosną a reszta to są moje stare odmiany .. Na jesieni dokupiłam jeszcze kilkanaście kępek ale nie wiem jakie będą kolory bo Ismena sama zapyla i wychodzą jej nie spotykane gdzie indziej kolory , zobaczymy na drugi rok bo dostałam ładne kępy z trzema odgałęzieniami więc mogą mieć nawet po trzy kwiaty ....
Dziękuję wszystkim za życzenia i życzę wszystkim upojnej nocy w miłym towarzystwie i aby Nowy Rok był dla nas wszystkim lepszy i przyniósł nam dużo zdrowia szczęścia i abyśmy się mogli dalej chwalić swoimi ogrodami .....
Aby Nowy Rok był pomyślniejszy od odchodzącego ...
...Janeczko z kielichem szampana przyszłam do Ciebie ...
...no to oby ten Nowy Rok był lepszy i mniej w nim smutków...
samych cudownych wymarzonych kwiatków w naszych ogródkach ...
..wypijmy do dna...
WITAJ JANECZKO
To już teraz nic tylko czekać na wiosnę. Dziękuję za życzenia, niczego bardziej nie pragnę tylko
abym mogła od wiosny zająć się sama działką.
Janeczko witaj w Nowym Roku znając ciebie to jak tylko stopnieje snieg to szpagatami ruszysz na rabaty. z resztą kto usiedzi z nas na miejscu. Ja podejrzewam że pod śniegiem będę szukała pierwszych zwiastunów
Aby tylko znikną śnieg to zaraz ruszam z sianiem nasionek a mam w tym roku sporo a jeszcze oglądam co jest fajnego do kupienia ... , w lutym już zacznę siać na parapetach aby w marcu pikować w szklarni ...Ten rok też zapowiada się pracowity ,mam do obsadzenia dwie duże rabatki i zrobienie zagonka na truskawki ,które już marnie rosną pod borówkami oraz mam do zrobienia olbrzymi skalniak może na pół z bylinami .. Aby do Wiosny ...