
A na szybko mogę polecić tym razem coś na słodko (bez pieczenia):
Rafaello
20 dag mleka w proszku
30 dag cukru pudru
1/2 kostki masła
2 ubite białka
1/3 olejku migdałowego
Wykonanie
Składniki wymieszać (ja mieszam mikserem, choć nie jest to łatwe, bo masa b.gęsta). Formując kulki, do środka wkładać migdał blanszowany (cały, bez łupinki). Formować kulki wielkości Rafaello (jak najmniejsze, ale żeby schować migdał). Uformowane kulki obtaczać w kokosie.
Zostawić na 2 godziny w lodówce do stężenia.
Jeśli mają być potrzebne 'od zaraz', to trzeba dać ciut więcej mleka w proszku - szybciej zastygnie/stwardnieje.

Podobny przepis wykorzystuję do wykonania innych kulek:
Kulki rumowe
30 dag cukru pudru
1/2 masła
20 dag mleka w proszku
2-3 łyżki kakao
1 ubite na sztywno białko
olejek rumowy
2 kieliszki spirytusu
Tym razem do środka daję rodzynkę, a obtaczam kulki w brązowych, podłużnych (krótkie pałeczki dł.3mm) cukierkach dozdobienia tortów. Jeśli nie mamy, to może być kokos.