Wasze rady są bardzo pomocne dla takich laików jak ja

) to ja 90% z tego co opowiada nie wiem ;).
) to ja 90% z tego co opowiada nie wiem ;). ). Próbuje mi opowiadać, że "jakiśtam kaktus cośtam..." a moja odpowiedź zawsze brzmi "dziadzia, ja to wiem, przecież interesuję się kaktusami" ;).
). Próbuje mi opowiadać, że "jakiśtam kaktus cośtam..." a moja odpowiedź zawsze brzmi "dziadzia, ja to wiem, przecież interesuję się kaktusami" ;).
... no nie wiem, hodowla jedwabników jest dużo, dużo łatwiejsza niż stworzenie poprawnych warunków do uprawy, nie mówiąc już o doprowadzeniu do kwitnienia kaktusów. Hodowli jedwabników od greny (tj. jaj jedwabnika) do uzyskania kokonu w którym zasklepia się gąsienica w celu przepoczwarczenia się i odrodzenia się jako motyl, można nauczyć się w przeciągu kilkunastu godzin, tego nie da się powiedzieć o przyswojeniu "prawideł" wiedzy o uprawy kaktusówROBERTOBORO pisze:gdybyśmy my weszli na forum o np. ... chodowli jedwabników to też by nas zaginali

Szczerze mówiąc jakby chciała wszystkie dziedziny biologii znać to nie wiem czy by życia starczyło. Choć zastanawiam się nad moją nauczycielką z gimnazjum, ta skubana tyle wiedziała, ostra była, ale z chęcią bym poszedł na jej lekcję.
  Szczerze mówiąc jakby chciała wszystkie dziedziny biologii znać to nie wiem czy by życia starczyło. Choć zastanawiam się nad moją nauczycielką z gimnazjum, ta skubana tyle wiedziała, ostra była, ale z chęcią bym poszedł na jej lekcję. 

Lepszy przykład to Ferobergia czyli skrzyżowanie Ferocactusa i Leuchtenbergii czyli trochę dalej w systematyce położonych od siebie roślin. W tym roku chyba u Dohnalika pojawiły się nasiona tej krzyżówki w cenie 150 Kc za porcję. Można zatem osobiście sprawdzić czy coś wykiełkujemoritius pisze:Ogólnie to babka jest spoko ;). Ale że to przy całej klasie było to jej powiedziałem, że lobiwki były zaliczane do echinopsisów i wyszła z twarzą.

mgr_ pisze: Lepszy przykład to Ferobergia czyli skrzyżowanie Ferocactusa i Leuchtenbergii czyli trochę dalej w systematyce położonych od siebie roślin. W tym roku chyba u Dohnalika pojawiły się nasiona tej krzyżówki w cenie 150 Kc za porcję. Można zatem osobiście sprawdzić czy coś wykiełkuje
 Jak dla mnie dwie zupełnie różne od siebie rośliny, a się skrzyżowały, no proszę. Ciekawie wygląda ta forma.
 Jak dla mnie dwie zupełnie różne od siebie rośliny, a się skrzyżowały, no proszę. Ciekawie wygląda ta forma.

Henryku to jest srodek owadobójczy ,a gdzie go sie kupuje?w ogrodniczym?hen_s pisze:Aleksandrze - Bi58.

Bartek, zlituj się. Kucie, kuć, wykuć - od kucia np. żelazaDelete pisze:(...) kłucie się na pamięć. (...) kłuć czegoś na pamięć. (...) wykłuć punkty.
 Bez obrazy ale dzisiaj już tyle byków wyłapałem na forum, że u ciebie czara się przelała
 Bez obrazy ale dzisiaj już tyle byków wyłapałem na forum, że u ciebie czara się przelała 

Nie mniej widzę, że ta dziwna moda na dorabianie 'ł' do wyrazów zaczyna się rozpowszechniać...
 Nie mniej widzę, że ta dziwna moda na dorabianie 'ł' do wyrazów zaczyna się rozpowszechniać...