Początki storczykomanii - Affa
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Początki storczykomanii - Affa
Wszystkie storczyki masz prześliczne
Najbardziej podoba mi się ten jasno różowy ,jet taki delikatny 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkie są prześliczne, a co do tego, że te nabytki są ostatnie, mam duże wątpliwości. Wiem to po sobie, że ta pasja jest niezwykle uzależniająca i nawet jak się nie ma miejsca, zapal do powiększania kolekcji i spełniania marzeń nie słabnie.
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Aniu przeglądnęłam Twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem szczególnie pięknych cattleyi i phalków woskowych. Szkoda, że tak długo nic nie pokazywałaś
Biała miniaturka cudo
Myślę też, że straty w kwiatuszkach szybciutko uzupełnisz, a ostatnie zakupy najlepiej o tym świadczą
Biała miniaturka cudo
Myślę też, że straty w kwiatuszkach szybciutko uzupełnisz, a ostatnie zakupy najlepiej o tym świadczą
Dziękuję Wam za miłe słowa
i jeszcze raz witam
justus27 - kwiatki tego białego wprost mnie urzekły. Tamtego dnia, kiedy go kupiłam, długo wahałam się pomiędzy nim a miniaturką z fioletowo-różowymi kwiatami z białą cieniutką obwódką. Wygrał biały i nie żałuję
Ciągle pojawiają się nowe kwiaty, a max miał ich 48
Edyta 24 - witam i dziękuję.
Storczykowa - Dusiu, nie pisząc nic w swoim wątku, bardzo rzadko
ale zaglądałam tutaj, na forum i oglądałam storczyki, m.in. Twoje. I bardzo się cieszę z Twoich nowych nabytków - Wandy są prześliczne
I masz rację - zapał nie słabie
, zawsze będąc w marketach, znajdę parę minut, aby spojrzec na storczyki, bo a nuż coś znajdę...
kasiunieczka_32- dziękuję. Cattleye podziwiam na zdjęciach
, bo Lime Yellow puszcza nowe pseudobulwy (dwie tylko
) ale nie może zdecydowac się zakwitnośc, natomiast druga cały czas się zastanawia, czy w ogóle dać znak życia. Planuję dać jej ultimatum
i wstawić do szklanego pojemnika, aby zwiększyć wilgotność.
justus27 - kwiatki tego białego wprost mnie urzekły. Tamtego dnia, kiedy go kupiłam, długo wahałam się pomiędzy nim a miniaturką z fioletowo-różowymi kwiatami z białą cieniutką obwódką. Wygrał biały i nie żałuję
Edyta 24 - witam i dziękuję.
Storczykowa - Dusiu, nie pisząc nic w swoim wątku, bardzo rzadko
I masz rację - zapał nie słabie
kasiunieczka_32- dziękuję. Cattleye podziwiam na zdjęciach
Pozdrawiam. Anna
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Wspaniały powrót. Niesamowite kwitnienia. Ta biała miniaturka Cudo. 
Tak tak biała miniaturka prześliczna ale i tak jestem pod ogromnym wrażeniem pelorica tęczowego

Patrysia
Aniu muszę Ci powiedzieć, że z Tą miniaturką to przyszalałas gdzies Ty taką znalazła?? rewelacyjna jest
a Alivia chociaż tylko jeden kwiatek ale za to jaki orginalny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na mojej jest nazwa avila czyżby jakieś przyrodnie siostrzyczki 
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki Wam wszystkim za słowa uznania.
GmbH - wydłubałam ją tak głęboko, jak tylko mogłam
Joane, patrysia, chmara3 - prawie 20 min stałam w Obi ważąc w rękach: biały czy ciemno różowy z jaśniuteńką obwódką. Wygrał biały - jak dla mnie perfekcja lini i koloru. Kwitnie nieprzerwanie od początku kwietnia.
patrysia - tęczowy na razie nic
On czeka nie wiem na co
, ja na kwiaty. Ale łodyżka mu nie uschnęła, wiec...jest nadzieja
dorotakol - hmm, wyciągnełam malucha z kapieli, w kórej siedzi już drugą godzinę i ... jak byk Avila
Skąd mi ta livia wyskoczyła
Storczykowa poniżej dowód poparcie Twoich tez. Należy słuchać bardziej doświadczonych

Pojechałam do Castoramy po agrowłókninę. Co ja mogę poradzić, że między mnóstwem takich "prawidłowych"
stał jeden jedyny papuzi. Na razie ukryłam go między liśćmi fikusa beniaminka. Jak mąż odkryje
, będę udawać, że zawsze tam stał

GmbH - wydłubałam ją tak głęboko, jak tylko mogłam
Joane, patrysia, chmara3 - prawie 20 min stałam w Obi ważąc w rękach: biały czy ciemno różowy z jaśniuteńką obwódką. Wygrał biały - jak dla mnie perfekcja lini i koloru. Kwitnie nieprzerwanie od początku kwietnia.
patrysia - tęczowy na razie nic
dorotakol - hmm, wyciągnełam malucha z kapieli, w kórej siedzi już drugą godzinę i ... jak byk Avila
Storczykowa poniżej dowód poparcie Twoich tez. Należy słuchać bardziej doświadczonych

Pojechałam do Castoramy po agrowłókninę. Co ja mogę poradzić, że między mnóstwem takich "prawidłowych"
Pozdrawiam. Anna
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ależ fascynujący ma kształt kwiatka
Chcę takiego 
Witam gorąco Arletko i dziękuję Ci za pomoc w odkurzaniu
justus27, dorotakol, chmara3 dziękuję za wizyty i miłe słowa.
Przyznaje się, że od dobrych kilku miesięcy na forum zaglądałam baaaaardzo sporadycznie
, na krótko i tylko podziwiałam piękności innych. Nauka do specjalizacji niestety ma swoje prawa
. Podziwianie piekności przedstawianych w wielu wątkach pozwalało mi na troszeczkę relaksu, lecz nie miałam wystarczająco wolnego czasu aby aktywnie prowadzić własny wątek i wizytować inne
.
Na szczęście został mi już tylko 1 egzamin pod koniec stycznia i potem ....
W podziękowaniu i jako zaproszenie na przyszłość dla wszystkich przedstawiam kilka ostatnich kwitnień

kremowy kropek

sarina

razem zestaw różowy "zebra-róż" i sarina

Pozdrawiam gorąco i proszę o wybaczenie, jeżeli przez najbliższy miesiąc moje rewizyty będą opóźnione.
P.S. ponieważ to już tylko 1 egzamin, postaram się być na forum częściej
Wasze wszystkie storczyki są przepiękne
justus27, dorotakol, chmara3 dziękuję za wizyty i miłe słowa.
Przyznaje się, że od dobrych kilku miesięcy na forum zaglądałam baaaaardzo sporadycznie
Na szczęście został mi już tylko 1 egzamin pod koniec stycznia i potem ....
W podziękowaniu i jako zaproszenie na przyszłość dla wszystkich przedstawiam kilka ostatnich kwitnień

kremowy kropek

sarina

razem zestaw różowy "zebra-róż" i sarina

Pozdrawiam gorąco i proszę o wybaczenie, jeżeli przez najbliższy miesiąc moje rewizyty będą opóźnione.
P.S. ponieważ to już tylko 1 egzamin, postaram się być na forum częściej
Pozdrawiam. Anna
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu
że znalazłaś chwilkę aby jednak pokazać nam swoje śliczności
bo jest co podziwiać
Poczekamy aż wszystkiego się nauczysz, pozdajesz egzaminy (za co będziemy trzymać kciuki
) a potem to mam nadzieję, że wrócisz do nas na dobre
A że jesteś miejscowa to jeszcze mam nadzieję że poznamy się osobiście na najbliższej wystawie w Sosnowcu
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Poczekamy aż wszystkiego się nauczysz, pozdajesz egzaminy (za co będziemy trzymać kciuki
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale cudeńka! I masz nawet niebieską Vandzię
. To kupne kwitnienie czy twoje?
Masz też Phal. valera (ten rózowy z ostrymi płatkami), czy twój też pachnie? Wszystkie kwitnienia cudowne, pierwszy ma duże i liczne kwiaty pięknie zwieszające się na pędzie.
Masz też Phal. valera (ten rózowy z ostrymi płatkami), czy twój też pachnie? Wszystkie kwitnienia cudowne, pierwszy ma duże i liczne kwiaty pięknie zwieszające się na pędzie.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow, ale kwiaty cudne 
Jeśli czas Ci pozwoli, Rób fotki swoim podopiecznym. Za miesic je popodziwiamy...
Jeśli czas Ci pozwoli, Rób fotki swoim podopiecznym. Za miesic je popodziwiamy...