Ogródek AGNESS cz.7
Re: Ogródek AGNESS cz.7
Oszalałaś pokazując te cudeńka. Wiesz jak mi teraz żal że nie mam działeczki?
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiu moc tulipanów posadziłaś. Dobrze, że nornice Ci nie wyjadają, że kotki pracowite.
Na dwóch pierwszych zdjęciach bardzo ciekawy kolorek wpadający w pomarańcz, ale najbardziej podobają mi się ostatnie zdjęcie, śnieżna biel i czerwień razem.
Na dwóch pierwszych zdjęciach bardzo ciekawy kolorek wpadający w pomarańcz, ale najbardziej podobają mi się ostatnie zdjęcie, śnieżna biel i czerwień razem.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Misiu smagliczka wspaniale ukorzenia się z pędów wierzchołkowych, a i świetnie wysiewa się
Mam nadzieję, ze żadne zębate paskudy nie dobiorą się do Twoich tulipanków
Aguś na pewno wyrośnie prawdziwa piękność
U Ciebie już nie ma śniegu, że widać wychodzące krokusiki
Daluś, cieszę się , ze fotkami tulipanków sprawiłam Ci przyjemność
Ja też bardzo je lubię i obok drobnych szachownic to moje ulubione wiosenne cebulaczki
Wtykam je wszędzie , gdzie tylko jest miejsce i dzięki różnym odmianom wydłuża się okres ich kwitnienia
Ulcia musisz mnie częsciej odwiedzać, wtedy będziesz oglądała je u mnie. A i cebulaczki wspaniale rosną w donicach na tarasie
Tajeczko ja dopiero teraz oglądając fotki z moimi tulipanami widzę, że najwięcej mam od bieli, poprzez żółć, pomarańcz, czerwień, do bordo.
Różowych mam niewiele Wybieram tak podświadomie , bo kocham te gorące barwy i zawsze mój wzrok kieruje się ku kwiatom w tym kolorze:roll:
Kotki faktycznie robią dobrą robotę, nie mam problemów z żadnymi gryzoniami, czasami w prezencie znajduję pod drzwiami jakąś myszkę czy nornicę, raz nawet pod bramką znalazłam upolowanego kreta
Mam nadzieję, ze żadne zębate paskudy nie dobiorą się do Twoich tulipanków
Aguś na pewno wyrośnie prawdziwa piękność
U Ciebie już nie ma śniegu, że widać wychodzące krokusiki
Daluś, cieszę się , ze fotkami tulipanków sprawiłam Ci przyjemność
Ulcia musisz mnie częsciej odwiedzać, wtedy będziesz oglądała je u mnie. A i cebulaczki wspaniale rosną w donicach na tarasie
Tajeczko ja dopiero teraz oglądając fotki z moimi tulipanami widzę, że najwięcej mam od bieli, poprzez żółć, pomarańcz, czerwień, do bordo.
Różowych mam niewiele Wybieram tak podświadomie , bo kocham te gorące barwy i zawsze mój wzrok kieruje się ku kwiatom w tym kolorze:roll:
Kotki faktycznie robią dobrą robotę, nie mam problemów z żadnymi gryzoniami, czasami w prezencie znajduję pod drzwiami jakąś myszkę czy nornicę, raz nawet pod bramką znalazłam upolowanego kreta
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga - u mnie znowu odwilż od paru dni
śnieg tylko został w bardziej cienistych zakątkach ! Dzis poczułam sie bardzo wiosennie jak zobaczyłam wystające kiełki krokusów
niestety na sobotę i niedzielę znowu zapowiadaja opady śniegu
brrrr....
A mogłoby już zostać tak jak jest: słonko, +5 i wychodzące krokusy
A mogłoby już zostać tak jak jest: słonko, +5 i wychodzące krokusy
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Aguś, znów ucieszyłaś moje serce spragnione wyrazistych kolorków. Już wiem jaki zestaw będę starała się zrobić w przyszłym roku.
Taki podgapiony i świetnie pasujący, żółto czerwone tulipany mam, żółtą smagliczkę mam i żółte omiegi też
nic nie brakuje, może
poza hostą z źółtymi brzegami ale też się znajdzie
Taki podgapiony i świetnie pasujący, żółto czerwone tulipany mam, żółtą smagliczkę mam i żółte omiegi też
poza hostą z źółtymi brzegami ale też się znajdzie
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
AGNIESZKO
Piękne masz tulipany. Bardzo dużo odmian. Kolory bajeczne.
Piękne masz tulipany. Bardzo dużo odmian. Kolory bajeczne.
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Noworoczne życzenia czas złożyć, więc samych pogodnych, szczęśliwych dni w Nowym Roku,
niech otaczają Cię sami wspaniali ludzie a wszystko co złe omija Cię szerokim łukiem.
No i ogród niech rozkwita pod Twoją ręką i cieszy oczy
niech otaczają Cię sami wspaniali ludzie a wszystko co złe omija Cię szerokim łukiem.
No i ogród niech rozkwita pod Twoją ręką i cieszy oczy
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry Agunia. A wiesz, że ja się na tulipany obraziłam. MIałam kilka pieknych odmian i chciałam, żeby już u mnie zostały na zawsze. Wykopywałam, czyściłam, potem wsadzałam znowu. A one były coraz mniejsze i mniej ładne.
Uznałam więc, że są to kwiaty jednoroczne i na ich miejscu zaczełam sadzić hiacynty.
No cóż może niesłusznie. Jednak widok u ciebie jest piękny.
No cóż może niesłusznie. Jednak widok u ciebie jest piękny.
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Ja też byłam obrażona, ale pod wpływem fot Agnieszki zmieniłam zdanie. Z roślinami tak już jest obrażamy się na nie, a co jakiś czas wracamy do nich.
- AGNESS

Aguś a u mnie wciąż sypie już 3 dzień. Przez wcześniejszą odwilż dużo śniegu ubyło, ale już nadrobiło z nadwyżką
Wiesiu bardzo się cieszę, że przypadła Ci do gustu moja zielonożółta kompozycja z kropelką czerwieni. Ja też bardzo ją lubię
Krysieńko dziękuję
Tulipanki to cebulaczki, których mam w ogrodzie najwięcej, sporo jest też lilii, ale to już letnia bajka
Edytko serdecznie dziękuję za piękne , życzenia
Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze
Witaj Wandziu
Niestety tak właśnie jest z tulipankami, tymi nowymi odmianami, że wyradzają się ,drobnieją i w końcu zaprzestają kwitnać
Ja nawet nie bawię się w wykopywanie, bo jest ich zbyt dużo, a i Ty też zaobserwowałas, że niewiele to pomaga i tak marnieją. Ja po prostu wciąż dokupuję nowe i dosadzam i każdego roku coś tam kwitnie. Mam też stare odmiany, sadzone jeszcze przez moją mamę, rosna w ogrodzie około 20 lat ( czerwone i zółte) i wciąz są piękne i wielkie i nie do zdarcie, oby takie były wszystkie, ale niestety nie ma szans....
W Twoim ogródku dla odmiany jest mnóstwo pięknych hiacyntów, u mnie jest ich niewiele i koniecznie muszę to zmienić. Bo są prześliczne....no i ten zapach bajeczny
Magduś strasznie się cieszę, ze moje tulipanki skusiły Cię do zmiany stanowiska
One są naprawdę wspaniałą ozdobą wiosennych ogrodów, i mimo, że z czasem marnieją, to przez kilka lat są piękne
A każdej jesieni można dosadzić 2-3 nowe paczuszki, i zawsze jest pięknie i kolorowo
I następne portreciki tulipków
......

.........

.........

.......

Wiesiu bardzo się cieszę, że przypadła Ci do gustu moja zielonożółta kompozycja z kropelką czerwieni. Ja też bardzo ją lubię
Krysieńko dziękuję
Edytko serdecznie dziękuję za piękne , życzenia
Witaj Wandziu
Niestety tak właśnie jest z tulipankami, tymi nowymi odmianami, że wyradzają się ,drobnieją i w końcu zaprzestają kwitnać
W Twoim ogródku dla odmiany jest mnóstwo pięknych hiacyntów, u mnie jest ich niewiele i koniecznie muszę to zmienić. Bo są prześliczne....no i ten zapach bajeczny
Magduś strasznie się cieszę, ze moje tulipanki skusiły Cię do zmiany stanowiska
I następne portreciki tulipków
......

.........

.........

.......

- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Cudne tulipki. Oby w Nowym Roku kwitły obficiej i bardziej kolorowo.
- AGNESS

Stary rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za nami.
Nowy niech Wam przyniesie dużo zdrowia, wiele radości a przede wszystkim szczęście w miłości.
Szczęśliwego Nowego Roku!
Nowy niech Wam przyniesie dużo zdrowia, wiele radości a przede wszystkim szczęście w miłości.
Szczęśliwego Nowego Roku!
-
x-d-a
Agnieszko, i ja również życzę Tobie wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku!
Oby spełniły się wszystkie Twoje marzenia, a Twój ogród rozkwitł tysiącami najpiękniejszych kwiatów
Oby spełniły się wszystkie Twoje marzenia, a Twój ogród rozkwitł tysiącami najpiękniejszych kwiatów
Dodatkowo i ja się dołączę by tobie na wiosnę rozkwitło tysiące tulipanów

- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Szampanskiego Sylwestra !!!
I spełnienia marzeń w 2011 !!!!