Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Oszalałaś pokazując te cudeńka. Wiesz jak mi teraz żal że nie mam działeczki?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu moc tulipanów posadziłaś. Dobrze, że nornice Ci nie wyjadają, że kotki pracowite.
Na dwóch pierwszych zdjęciach bardzo ciekawy kolorek wpadający w pomarańcz, ale najbardziej podobają mi się ostatnie zdjęcie, śnieżna biel i czerwień razem. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Misiu smagliczka wspaniale ukorzenia się z pędów wierzchołkowych, a i świetnie wysiewa się :D
Mam nadzieję, ze żadne zębate paskudy nie dobiorą się do Twoich tulipanków :D

Aguś na pewno wyrośnie prawdziwa piękność :D
U Ciebie już nie ma śniegu, że widać wychodzące krokusiki :shock: :?:

Daluś, cieszę się , ze fotkami tulipanków sprawiłam Ci przyjemność ;:196 Ja też bardzo je lubię i obok drobnych szachownic to moje ulubione wiosenne cebulaczki :D Wtykam je wszędzie , gdzie tylko jest miejsce i dzięki różnym odmianom wydłuża się okres ich kwitnienia :D

Ulcia musisz mnie częsciej odwiedzać, wtedy będziesz oglądała je u mnie. A i cebulaczki wspaniale rosną w donicach na tarasie 8-) :lol:

Tajeczko ja dopiero teraz oglądając fotki z moimi tulipanami widzę, że najwięcej mam od bieli, poprzez żółć, pomarańcz, czerwień, do bordo.
Różowych mam niewiele Wybieram tak podświadomie , bo kocham te gorące barwy i zawsze mój wzrok kieruje się ku kwiatom w tym kolorze:roll: :lol:
Kotki faktycznie robią dobrą robotę, nie mam problemów z żadnymi gryzoniami, czasami w prezencie znajduję pod drzwiami jakąś myszkę czy nornicę, raz nawet pod bramką znalazłam upolowanego kreta :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga - u mnie znowu odwilż od paru dni ;:108 śnieg tylko został w bardziej cienistych zakątkach ! Dzis poczułam sie bardzo wiosennie jak zobaczyłam wystające kiełki krokusów :tan niestety na sobotę i niedzielę znowu zapowiadaja opady śniegu :? brrrr....
A mogłoby już zostać tak jak jest: słonko, +5 i wychodzące krokusy ;:224
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, znów ucieszyłaś moje serce spragnione wyrazistych kolorków. Już wiem jaki zestaw będę starała się zrobić w przyszłym roku.
Taki podgapiony i świetnie pasujący, żółto czerwone tulipany mam, żółtą smagliczkę mam i żółte omiegi też ;:138 nic nie brakuje, może
poza hostą z źółtymi brzegami ale też się znajdzie ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

AGNIESZKO
Piękne masz tulipany. Bardzo dużo odmian. Kolory bajeczne.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Noworoczne życzenia czas złożyć, więc samych pogodnych, szczęśliwych dni w Nowym Roku,
niech otaczają Cię sami wspaniali ludzie a wszystko co złe omija Cię szerokim łukiem.
No i ogród niech rozkwita pod Twoją ręką i cieszy oczy :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Agunia. A wiesz, że ja się na tulipany obraziłam. MIałam kilka pieknych odmian i chciałam, żeby już u mnie zostały na zawsze. Wykopywałam, czyściłam, potem wsadzałam znowu. A one były coraz mniejsze i mniej ładne. :( Uznałam więc, że są to kwiaty jednoroczne i na ich miejscu zaczełam sadzić hiacynty.
No cóż może niesłusznie. Jednak widok u ciebie jest piękny. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Ja też byłam obrażona, ale pod wpływem fot Agnieszki zmieniłam zdanie. Z roślinami tak już jest obrażamy się na nie, a co jakiś czas wracamy do nich.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś a u mnie wciąż sypie już 3 dzień. Przez wcześniejszą odwilż dużo śniegu ubyło, ale już nadrobiło z nadwyżką :roll:

Wiesiu bardzo się cieszę, że przypadła Ci do gustu moja zielonożółta kompozycja z kropelką czerwieni. Ja też bardzo ją lubię :D

Krysieńko dziękuję ;:196 Tulipanki to cebulaczki, których mam w ogrodzie najwięcej, sporo jest też lilii, ale to już letnia bajka 8-) :lol:

Edytko serdecznie dziękuję za piękne , życzenia ;:196 Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze ;:196

Witaj Wandziu ;:196
Niestety tak właśnie jest z tulipankami, tymi nowymi odmianami, że wyradzają się ,drobnieją i w końcu zaprzestają kwitnać :( Ja nawet nie bawię się w wykopywanie, bo jest ich zbyt dużo, a i Ty też zaobserwowałas, że niewiele to pomaga i tak marnieją. Ja po prostu wciąż dokupuję nowe i dosadzam i każdego roku coś tam kwitnie. Mam też stare odmiany, sadzone jeszcze przez moją mamę, rosna w ogrodzie około 20 lat ( czerwone i zółte) i wciąz są piękne i wielkie i nie do zdarcie, oby takie były wszystkie, ale niestety nie ma szans....
W Twoim ogródku dla odmiany jest mnóstwo pięknych hiacyntów, u mnie jest ich niewiele i koniecznie muszę to zmienić. Bo są prześliczne....no i ten zapach bajeczny :D

Magduś strasznie się cieszę, ze moje tulipanki skusiły Cię do zmiany stanowiska :wink: :lol: One są naprawdę wspaniałą ozdobą wiosennych ogrodów, i mimo, że z czasem marnieją, to przez kilka lat są piękne :D A każdej jesieni można dosadzić 2-3 nowe paczuszki, i zawsze jest pięknie i kolorowo :D

I następne portreciki tulipków :D
......
Obrazek

Obrazek

.........
Obrazek

Obrazek

.........
Obrazek

Obrazek

Obrazek

.......
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Cudne tulipki. Oby w Nowym Roku kwitły obficiej i bardziej kolorowo.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stary rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za nami.
Nowy niech Wam przyniesie dużo zdrowia, wiele radości a przede wszystkim szczęście w miłości.

Szczęśliwego Nowego Roku!

x-d-a

Post »

Agnieszko, i ja również życzę Tobie wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku!
Oby spełniły się wszystkie Twoje marzenia, a Twój ogród rozkwitł tysiącami najpiękniejszych kwiatów :lol:
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Dodatkowo i ja się dołączę by tobie na wiosnę rozkwitło tysiące tulipanów :;230 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Szampanskiego Sylwestra !!! :tan I spełnienia marzeń w 2011 !!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”