Moje od Anitki zimują w lodówce. Pozostałe "kundelki" w piwnicy. Muszę do nich zajrzeć - bo może też mają dłuuuuuugie kły
Działka na Kaszubach 2010
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2010
Siberio! - No to masz mieczyki - wersja zimowa
Moje od Anitki zimują w lodówce. Pozostałe "kundelki" w piwnicy. Muszę do nich zajrzeć - bo może też mają dłuuuuuugie kły
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Marysiu, prześlicznie uchwycony urok zimy na lodowych gałązkach
Milutkiego dnia
Milutkiego dnia
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- amba19

No to początek na nowy sezon zrobiony, zamówiłam nowe mieczyki u Anity
Pamiętam że w zeszłym roku też wybierałam mieczyki w okolicach Nowego Roku i myślę że były to najpiękniejsze kwiaty na mojej działce w ubiegłym sezonie. Mam nadzieję, co ja piszę! Mam pewność, że w tym roku też będę zachwycona moimi nabytkami.
Z zeszłorocznych cebulek "Anitkowych" zachowałam również te maciupkie cebulki i postaram się coś z nich wyhodować. Czyli mam w planie wysiać je na działce. Zobaczymy czy osiągnę jakieś efekty....I za ile lat coś z tego mi zakwitnie
Odmiana Asama

Pamiętam że w zeszłym roku też wybierałam mieczyki w okolicach Nowego Roku i myślę że były to najpiękniejsze kwiaty na mojej działce w ubiegłym sezonie. Mam nadzieję, co ja piszę! Mam pewność, że w tym roku też będę zachwycona moimi nabytkami.
Z zeszłorocznych cebulek "Anitkowych" zachowałam również te maciupkie cebulki i postaram się coś z nich wyhodować. Czyli mam w planie wysiać je na działce. Zobaczymy czy osiągnę jakieś efekty....I za ile lat coś z tego mi zakwitnie
Odmiana Asama

- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie piękne.Ja też w tym roku zamierzam kupic sobie kilkanaście cebulek mieczyków.Czy można po jednej z każdej odmiany czy tak pstrokato źle wygląda? Nie chce żeby to źle się prezentowało
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Marysiu
szklane gałązki - obłędne !!! ... coś wspaniałego
Mieczyki piękne
szkoda tylko, że trzeba je na zimę wykopywać 
Mieczyki piękne
- amba19

Steasi - ja kupuję właśnie po jednej cebuli z każdej odmiany. Nie masz pojęcia jakie miałam emocje oczekując na kolejno rozwijające się kwiaty. No i wydłuża się czas kwitnienia - bo one nie kwitną jednocześnie'
Chyba, że zależy Ci na tworzeniu kompozycji w ogrodzie. Wówczas kupowanie po jednej cebuli mija się z celem
Halinko - jak niedawno gdzieś tu na forum pisałam- ja tak lubię grzebać się w ziemi, ze to mi zupełnie nie przeszkadza.
Chyba, że zależy Ci na tworzeniu kompozycji w ogrodzie. Wówczas kupowanie po jednej cebuli mija się z celem
Halinko - jak niedawno gdzieś tu na forum pisałam- ja tak lubię grzebać się w ziemi, ze to mi zupełnie nie przeszkadza.
- Steasi

Nie właśnie nie bardzo, bo ogródek malutki i gdzie ja tam będę połacie robiła
Tylko się zastanawiałam czy to nie pstrokato wygląda.Ale jeśli Ty tak robisz to będę dobrej myśli i kupuje po trochu wszystkiego.Dziękuje 
- amba19

A gdzie kupujesz cebulki?
- Steasi

W moim ukochanym ogrodniczym sklepie na Kościuszki. Mają tam małą powierzchnię ale to co sprowadzają.. szok.A ceny też nie jakieś ogromne.Na jesieni kupiłam odmianę tulipanów, której nie ma w żadnym polskim wysyłkowym 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu! Ależ piękny ten mieczyk!
On też od Anitki? Masz inne odmiany tak obcykane w różnych fazach kwitnienia? To pokazuj kochana. Przecież to balsam na ogrodnicze dusze umęczone zimą.
We wtorek chyba będę w Gdańsku, ale z Mamą i napiętym terminarzem 
- amba19

Paulinko - taki sklep w pobliżu to po prostu skarb! Zazdroszczę! Żałuję ale nie mam takiego ulubionego sklepu
Mam w okolicy kilka marketów. Jedno centrum ogrodnicze - baaardzo drogie. Szkółki dość daleko a ja nie prowadzę samochodu, więc dojazd prawie nie możliwy...Kupuję głównie na targach ogrodniczych dwa razy do roku no i korzystam ze sprzedaży wysyłkowej.
Tujko - dzięki za miłe słowa o mieczyku, oczywiście on też jest od Anitki. A jeśli chodzi o zdjęcia- to na pewno coś tam się jeszcze znajdzie
Andelska Twarz

Mam w okolicy kilka marketów. Jedno centrum ogrodnicze - baaardzo drogie. Szkółki dość daleko a ja nie prowadzę samochodu, więc dojazd prawie nie możliwy...Kupuję głównie na targach ogrodniczych dwa razy do roku no i korzystam ze sprzedaży wysyłkowej.
Tujko - dzięki za miłe słowa o mieczyku, oczywiście on też jest od Anitki. A jeśli chodzi o zdjęcia- to na pewno coś tam się jeszcze znajdzie
Andelska Twarz

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-bardzo urodziwe te Twoje mieczyki,ale ten biały z z fioletową buzią chyba jest królem.Modelowy!
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
amba19 cudnie mieczyki - obfociłaś je dokładnie i dzięki temu nawet maleńkie szczegóły można zobaczyć a to ważne w określaniu odmian.
Moje też od Anity i muszę przysiąść nad tegorocznym zamówieniem
- jak patrzę na zdjęcia to czuję kolorowy zawrót głowy i większość z nich bym chciała ale byłoby zbyt monotematycznie
Kupiłam na początek od niej mix i trafiły sie cudeńka - u części już mam określone odmiany ale czy to aż takie ważne ... chyba nie.
Ich urok i to oczekiwanie na rozkwit pierwszego kwiatuszka to najcudowniejsza chwila i wiem,że Ty to też podobnie przeżywasz.
Pozdrawiam i
swą sąsiadeczkę
Moje też od Anity i muszę przysiąść nad tegorocznym zamówieniem
- jak patrzę na zdjęcia to czuję kolorowy zawrót głowy i większość z nich bym chciała ale byłoby zbyt monotematycznie
Kupiłam na początek od niej mix i trafiły sie cudeńka - u części już mam określone odmiany ale czy to aż takie ważne ... chyba nie.
Ich urok i to oczekiwanie na rozkwit pierwszego kwiatuszka to najcudowniejsza chwila i wiem,że Ty to też podobnie przeżywasz.
Pozdrawiam i
- Steasi

No sklep jest na prawdę dobry, malutki ale jest wszystko co chcesz.Na jesieni to oni prawie chodzą po pudełkach.W Płocku był jeszcze kiedyś jeden dobry ale go zamknęłi
Szkoda miałam bliżej i był większy.W innych ogrodnikach u mnie jest drogo a i hostę kupiłam z grzybem 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jakie cuda
i mieczyki piękne i zdjęcia też.
Mistrzostwo
Mistrzostwo