W dodatku ostatnio mam problem z otwieraniem bramy. Chyba zimia się trochę podniosła. Teraz to nawet nie mam co marzyć o naprawie. Także nawet po wyłączeniu mechanizmu otwierającego, ręczne otwieranie sprawia mi trudność. Facet sobie radzi, ale ja słaba kobietka mam kłopoty
Leśny ogród Moni68 cz.8
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.8
Monia, pisałaś, że odśnieżanie do Ciebie należy. U mnie też niestety ten obowiązek najczęściej na moich barkach. Też już mam dość machania łopatą. Najlepiej jakby ten śnieg spadł raz a dobrze i tak do wiosny przetrwał, oczywiście wczesnej
W dodatku ostatnio mam problem z otwieraniem bramy. Chyba zimia się trochę podniosła. Teraz to nawet nie mam co marzyć o naprawie. Także nawet po wyłączeniu mechanizmu otwierającego, ręczne otwieranie sprawia mi trudność. Facet sobie radzi, ale ja słaba kobietka mam kłopoty
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MNISIU jak tam po swiętach . Chyba odpoczęłaś po światecznej krzataninie 
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Witaj
przybiegłam się przywitać po długiej nieobecności 
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ MONIKO
Nie wiem dlaczego przegapiłam Twoje piękne białe Rh. Kolor biały wygląda niezwykle
elegancko - poza tym ja zazdroszczę bo Rh nie mogę u siebie utrzymać w ogrodzie.
Nie wiem dlaczego przegapiłam Twoje piękne białe Rh. Kolor biały wygląda niezwykle
elegancko - poza tym ja zazdroszczę bo Rh nie mogę u siebie utrzymać w ogrodzie.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Hej Monia
jak tam zyjesz po świętach ???????
jak tam zyjesz po świętach ???????
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Moniu,
pozdrawiam Cię poświątecznie. U nas tak już dużo śniegu w tym roku, że obawiam się o RH. Mam nadzieję, że się
nie połamią.
nie połamią.
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj jeszcze w starym roku, Moniu! Piękne są Twoje białe rododendrony. Muszę jeszcze dosadzić u siebie.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was poświątecznie
Tyle przygotowań, a Święta tak szybko minęły
Spędziliśmy je rodzinnie i tradycyjnie. Jak zwykle było bardzo miło, dzieci zachwycone, a to najważniejsze
P idzie do szkoły dopiero 3 stycznia, staram się więc jakoś ciekawie zorganizować Mu czas. Codziennie chodzimy na łyżwy, a dzisiaj wybieramy się na trzecią część "Opowieści z Narnii". Uwielbia te historie, a jeśli dodać do tego duży popcorn, atrakcje murowane
W tym roku Sylwestra spędzamy u znajomych, z czego bardzo się cieszę.
Co prawda już po Świętach, ale moje choinki nadal stoją

Miłego dnia

Tyle przygotowań, a Święta tak szybko minęły
W tym roku Sylwestra spędzamy u znajomych, z czego bardzo się cieszę.
Co prawda już po Świętach, ale moje choinki nadal stoją

Miłego dnia
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Moniś , piękne choineczki!
Ja też lubię Opowieści z Narnii , Pawełek ma na prawdę fajową mamę , umiesz dziecku zorganizować wspaniale czas! A po Świętach nie każdemu , [ czytaj mnie
] się chce!
No tyle że moje to wielkie chłopaki i z nimi to chyba tylko na zdobywanie szczytów musiałabym śmignąć , a to jak dla mnie w tym czasie , nierealne , siła przyciągania do poziomu morza , była by zbyt duża i ścieżki stanowczo zbyt wąskie!
Wspaniałego Sylwestra Wam życzę i cudownego , spokojnego i wymarzonego całego przyszłego roku!
, 
Ja też lubię Opowieści z Narnii , Pawełek ma na prawdę fajową mamę , umiesz dziecku zorganizować wspaniale czas! A po Świętach nie każdemu , [ czytaj mnie
No tyle że moje to wielkie chłopaki i z nimi to chyba tylko na zdobywanie szczytów musiałabym śmignąć , a to jak dla mnie w tym czasie , nierealne , siła przyciągania do poziomu morza , była by zbyt duża i ścieżki stanowczo zbyt wąskie!
Wspaniałego Sylwestra Wam życzę i cudownego , spokojnego i wymarzonego całego przyszłego roku!
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Moniś, piękne są te Twoje choinki 
Kolorowy łańcuch na tej z białymi lampkami to chyba "hand made by" Pawełek
...hihihihi...
My też musimy w końcu wybrać się z Oskarkiem do kina tylko ja trochę się tego obawiam bo on nie znosi hałasu
W domu jak lecą bajki przez kino komowe ,to zawsze prosi żeby przyciszyć....
Miłego dnia Moniś
Kolorowy łańcuch na tej z białymi lampkami to chyba "hand made by" Pawełek
My też musimy w końcu wybrać się z Oskarkiem do kina tylko ja trochę się tego obawiam bo on nie znosi hałasu
W domu jak lecą bajki przez kino komowe ,to zawsze prosi żeby przyciszyć....
Miłego dnia Moniś
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
-
Monia68

Małgosiu, dziękuję za życzenia
Choinki- pierwsza żywa jodła kaukaska, druga sztuczna- typ jodły kaukaskiej
Dorotko, dziękuję
Sama lubię aktywnie spędzać czas, a jednocześnie uchronić P przed ślęczeniem przy komputerze
Nie cierpię zimy, ale dwa ostatnie dni były słoneczne i przy odpowiednim ubraniu naprawdę wspaniale jeździło się na łyżwach. Całe szczęście, że nie zapomina się tej umiejętności
Szczytów też nie zdobywałabym
Trochę z przerażeniem myślę o feriach, bo wybieramy się na narty, a one są mi całkowicie obce
Czego się jednak nie robi dla dziecka
Cóż, będę straszyć na oślich łączkach
albo jeździć na sankach 
Basiu, trafnie rozszyfrowałaś łańcuch
Niestety, w kinie jest zawsze głośno... Poza tym musisz starannie wybrać film, bo efekty w 3D bywają zaskakujące i dobrze byłoby, żeby Oskarek się nie przestraszył. Mam nadzieję, że w Narnii takich momentów nie będzie
W Warszawie ten film jest wyświetlany od 25 grudnia i od tego czasu P wierci mi dziurę w brzuchu...
Dorotko, dziękuję
Szczytów też nie zdobywałabym
Basiu, trafnie rozszyfrowałaś łańcuch
Niestety, w kinie jest zawsze głośno... Poza tym musisz starannie wybrać film, bo efekty w 3D bywają zaskakujące i dobrze byłoby, żeby Oskarek się nie przestraszył. Mam nadzieję, że w Narnii takich momentów nie będzie
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
A co tam , powtórzę się i wkleję Ci i tutaj moją odpowiedź !
Bo muszę Cię wesprzeć na duchu , odnośnie tych nart!
Kochana , najtrudniej zrobić pierwszy sów , zdobyć się na pierwszy krok w stronę zbocza , ale tym się nie przejmuj , jak będzie tłok , ktoś Ci pewnie pomoże , a wtedy góra będzie Twoja , i pejzaż , będzie umykał sprzed oczu , będziesz królową stoku , i wszyscy będą schodzić Ci z drogi!
Fajno będzie , a jak Pawełkowi się spodoba !
Zobaczyć i usłyszeć , szczery śmiech dziecka , spoglądającego na mamę mknącą z siłą huraganu po stoku , bezcenne!
Aaa , i zamykaj usta , by nie powchodziły Ci między zęby frędzelki z cudzych szaliczków , wyciągnąć to diabelstwo potem łokropnie ciężko!

Bo muszę Cię wesprzeć na duchu , odnośnie tych nart!
Kochana , najtrudniej zrobić pierwszy sów , zdobyć się na pierwszy krok w stronę zbocza , ale tym się nie przejmuj , jak będzie tłok , ktoś Ci pewnie pomoże , a wtedy góra będzie Twoja , i pejzaż , będzie umykał sprzed oczu , będziesz królową stoku , i wszyscy będą schodzić Ci z drogi!
Fajno będzie , a jak Pawełkowi się spodoba !
Zobaczyć i usłyszeć , szczery śmiech dziecka , spoglądającego na mamę mknącą z siłą huraganu po stoku , bezcenne!
Aaa , i zamykaj usta , by nie powchodziły Ci między zęby frędzelki z cudzych szaliczków , wyciągnąć to diabelstwo potem łokropnie ciężko!
-
Monia68

Dorotko, bardzo Ci dziękuję za wsparcie
Mam nadzieję, że z ferii wrócę w całości
Na szczęście ferie zaczynają się w drugiej połowie lutego, więc do tego czasu jakoś oswoję się z myślą o sobie na stoku