Szukam szkółki ze starymi odmianami drzew owocowych
Szukam szkółki ze starymi odmianami drzew owocowych
Szukam nasion jodły kaukaskiej znalazłam na alle dość drogie ,może lepiej kupić jednoroczne sadzonki ,czy ktoś ma doświadczenia w tym względzie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Co to za iglak?
Witaj KASIU,wydaje mi się że na rynku jest moc sadzonek jodły kaukaskiej, by zawracać sobie głowę zakupem nasion, ich wysiewem i pielęgnacją, nie mówiąc o czekaniu aż urośnie w doniczce by je posadzić.
Jest to piękny iglak, mnie zachwyciły igły ,miękkie i łagodne w dotyku, pierwszy raz zetknąłem się z tym iglakiem gdy był sprzedawany kilka lat temu jako duże świąteczne drzewko w jednym z lubelskich supermarketów.
Oto moja jodła kaukaska,posadzona w 2006 r.

W ofercie szkółki , do której często zaglądam jest również, a cena ,tak jak i innych roślin w tej szkółce bardzo przystępna.
http://www.szkolkaluczka.pl/oferta/show ... max/5.html
Gdybyś się do niej wybierała nie zapomnij przyczepki do samochodu , lub co najmniej samododu-vana bo jest to bogato zaopatrzona szkółka, to co pokazują na Forum ,to malutki skrawek ich możliwości.
Jest to piękny iglak, mnie zachwyciły igły ,miękkie i łagodne w dotyku, pierwszy raz zetknąłem się z tym iglakiem gdy był sprzedawany kilka lat temu jako duże świąteczne drzewko w jednym z lubelskich supermarketów.
Oto moja jodła kaukaska,posadzona w 2006 r.

W ofercie szkółki , do której często zaglądam jest również, a cena ,tak jak i innych roślin w tej szkółce bardzo przystępna.
http://www.szkolkaluczka.pl/oferta/show ... max/5.html
Gdybyś się do niej wybierała nie zapomnij przyczepki do samochodu , lub co najmniej samododu-vana bo jest to bogato zaopatrzona szkółka, to co pokazują na Forum ,to malutki skrawek ich możliwości.
Mam trochę ziemi do obsadzenia na takie właśnie choinki do wycięcia na Boże Narodzenie jakieś 250-300 sztuk teraz wycinam świerk srebrny i dlatego chcę małe sadzonki a zarazem nie drogie .Dziękuję za namiary na tą szkółkę ,w Zamościu lub okolicy jest szkółka w której maja stare odmiany jabłoni wiesz może gdzie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Szkółki z ozdobnymi roślinkami znam wszystkie w promieniu stu kilometrów od mojego ogrodu, Niestety nie wiem nic o szkółkach z drzewami owocowymi.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Re: Szukam szkółki w okolicach Zamościa
Wydzieliłam ten wątek z innego, bo troszkę nie na temat było...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."