Szukam szkółki ze starymi odmianami drzew owocowych

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Szukam szkółki ze starymi odmianami drzew owocowych

Post »

Szukam nasion jodły kaukaskiej znalazłam na alle dość drogie ,może lepiej kupić jednoroczne sadzonki ,czy ktoś ma doświadczenia w tym względzie.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co to za iglak?

Post »

Witaj KASIU,wydaje mi się że na rynku jest moc sadzonek jodły kaukaskiej, by zawracać sobie głowę zakupem nasion, ich wysiewem i pielęgnacją, nie mówiąc o czekaniu aż urośnie w doniczce by je posadzić.

Jest to piękny iglak, mnie zachwyciły igły ,miękkie i łagodne w dotyku, pierwszy raz zetknąłem się z tym iglakiem gdy był sprzedawany kilka lat temu jako duże świąteczne drzewko w jednym z lubelskich supermarketów.

Oto moja jodła kaukaska,posadzona w 2006 r.

Obrazek

W ofercie szkółki , do której często zaglądam jest również, a cena ,tak jak i innych roślin w tej szkółce bardzo przystępna.
http://www.szkolkaluczka.pl/oferta/show ... max/5.html

Gdybyś się do niej wybierała nie zapomnij przyczepki do samochodu , lub co najmniej samododu-vana bo jest to bogato zaopatrzona szkółka, to co pokazują na Forum ,to malutki skrawek ich możliwości.
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam trochę ziemi do obsadzenia na takie właśnie choinki do wycięcia na Boże Narodzenie jakieś 250-300 sztuk teraz wycinam świerk srebrny i dlatego chcę małe sadzonki a zarazem nie drogie .Dziękuję za namiary na tą szkółkę ,w Zamościu lub okolicy jest szkółka w której maja stare odmiany jabłoni wiesz może gdzie.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Szkółki z ozdobnymi roślinkami znam wszystkie w promieniu stu kilometrów od mojego ogrodu, Niestety nie wiem nic o szkółkach z drzewami owocowymi.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Re: Szukam szkółki w okolicach Zamościa

Post »

Wydzieliłam ten wątek z innego, bo troszkę nie na temat było...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”