Agatko dziękuję pięknie za życzenia zdrowia przydadzą się, jutro czeka mnie w firmie kontrola z ZUS, czy też oni nie mają co robić na końcówce roku
Asiu jak dla mnie tetraspis nie jest trudny, powiedziałabym raczej że to jeden z łatwiejszych, chętnie kwitnący botanik, kupiony na początku lipca już drugi raz u mnie zakwitł. Ale jest to już duża roślina i myślę ze jeśli chcesz szybko cieszyć się jego kwiatkami to takiej musisz szukać. Mój rośnie w doniczce o rozmiarze chyba 12 cm takiej jak zazwyczaj kupujemy hybrydy marketowe ale po długości łodyg kwiatowych widać że to już jego któreś z rzędu kwitnienie. Po za tym podlewanie jak pozostałe storczyki raz na jakieś 10 dni, tylko praktycznie codziennie spryskuję wodą mineralną.
Philadelphia faktycznie wygląda imponująca w rzeczywistości jeszcze śliczniej niż na zdjęciach, ma tylko jedną keikę na jednym z pędów kwiatowych na którym wypuściła też całą masę kwiatów, roślina mateczna ma tylko 4 liście i co jeden nowy zaczyna jej rosnąć to najstarszy żółknie i opada, widocznie taki jej urok.
Kasiu

czy możesz mi powiedzieć jak długo kwitł u Ciebie, to moje pierwsze kwitnienie i zastanawiam się jak długo uda mi się cieszyć jego kwiatkami