To są jednak dzwońce, różnią się od siebie, bo trochę inaczej wygląda on, ona, ptak starszy różni się od młodego. .
Żywią się głównie owocami (róża, irga, śnieguliczka) i nasionami, słonecznik pewnie im pasuje.
(Czasem jeździmy przez Tarnobrzeg a czasem przez Nową Dębę).
Ja co wysypię to chmara wróbli wpadnie i wszystko wyzjada. Nawet _oleander_ już teraz sie tak nie cieszy bo sie do nich przyzwyczaił bo non stop w karmiku ich pełno.
Śliczne ptaszki, ale im dobrze u ciebie. W zeszłym roku też przylatywały do mnie dzwońce, trznadle, grubodziób. W tym roku obseruję tylko sikorki i mazurki. Największym powodzeniem ciesza się ziarna słonecznika i dyni. Kiedyś wysypałam trochę musli -też poszło. No i słoninkę wieszam, ale mam kłopot z jej zdobyciem.
Grażynko to ty masz wielkie grono ptasich przedszkolaczków do wykarmienia Koniecznie musisz złapać namiary na jakiegoś ziarnowego hurtownika bo wieść o dobrej knajpce lotem ptasim szybko mknie
A w domciu już czuć święta?
Wszystkim odwiedzającym i tym którzy wysłali mi życzenia.....
Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół,
większość życzy świąt wspaniałych,podarunków, dużych, małych,
a ja życzę, moi mili,byście święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy,pisząc wiersz pięknych wydarzeń.
Może cicho bez hałasu nie zważając na bieg czasu,
może w gronie swoich bliskich, jedząc karpia z jednej miski,
może siedząc przy kominie,tulić sercem swą rodzinę,
może lepiąc gdzieś bałwana,jeśli śniegu wór napada,
sypiąc bliskim pyłek życzeń,tego Wam dziś właśnie życzę
Bardzo pięknie dziękuję WAM wszystkim za życzenia na pw
Po świętach czas się wlecze......czekamy teraz na NR a potem.....już wiosna.....oby w tym roku....hehehe....znaczy w nadchodzącym.....przyszła szybko.....a nie błądziła gdzieś opłotkami
moja domowa choinka....wiecie może jakim programem zrobić....żeby ładnie wyszła ? tak wieczorowo.....bo nie umiem.....