Rabatka w pełnym słońcu
Re: Rabatka w pełnym słońcu
Czy Twoja Monika pachnie? Pytam, bo mam podobną różę i nie znam jej nazwy.
[quote="kasia_rom"]Monika pachnie owocowo, chociaż u mnie nie za mocno
Podobna do Twojej
dziękuję za odpowiedź; sprawdziłam jeszcze w internecie i encyklopedii D. Austina i chyba to ona :P

Podobna do Twojej

dziękuję za odpowiedź; sprawdziłam jeszcze w internecie i encyklopedii D. Austina i chyba to ona :P
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu,
Jak tam, czy twoje różyczki już naszykowane do zimy? ;)

Jak tam, czy twoje różyczki już naszykowane do zimy? ;)
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Trzymam kciuki za Twoje królowe. Dużo śniegu pewnie macie, to może nic się nie stanie... Szkoda byłoby. Co do Westerlanda, to ja mam go koło fioletowej budlei i super to się komponuje. Tak mi się to połączenie spodobało, że chcę mu fioletowy powojnik dosadzić...
- kasia_rom
Dzięki Daguś
Rzeczywiście śniegu jest sporo, może przeżyją.
Westerland i fioletowy powojnik będzie pięknie wyglądać, z budleją musi wyglądać super,czy masz zdjęcia tej pary? Pomyślę o takim połączeniu w nowym ogrodzie
Ta moja fioletowa jest za jasna, ładniej wyglądałaby z Rapsody

Westerland i fioletowy powojnik będzie pięknie wyglądać, z budleją musi wyglądać super,czy masz zdjęcia tej pary? Pomyślę o takim połączeniu w nowym ogrodzie

Ta moja fioletowa jest za jasna, ładniej wyglądałaby z Rapsody

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, co do sąsiedztwa dla Westerlanda, to spójrz do wątku Oliwki.
Kilka dni temu zastanawiałyśmy się właśnie nad tym samym.
Jest kilka fajnych propozycji.
Kilka dni temu zastanawiałyśmy się właśnie nad tym samym.
Jest kilka fajnych propozycji.

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Kasiu,
widać wiele z nas ostatnio przerabia, komponuje nowe rabaty i połączenia
Westerland nie jest łatwy do połączeń. Tonacje ma ciepłe więc lodowaty fiolet raczej odpada.
Na pewno biel mu nie zaszkodzi. Z fioletów takie bardziej mocne, naleciałe brązem jak np. liście pęcherznicy purpurowej.
Grahamek oczywiście pasuje, ma ciepły słoneczny kolor!
Dobrym towarzystwem może być też Concerto lub Aprikola- w podobnych tonacjach.
widać wiele z nas ostatnio przerabia, komponuje nowe rabaty i połączenia

Westerland nie jest łatwy do połączeń. Tonacje ma ciepłe więc lodowaty fiolet raczej odpada.
Na pewno biel mu nie zaszkodzi. Z fioletów takie bardziej mocne, naleciałe brązem jak np. liście pęcherznicy purpurowej.
Grahamek oczywiście pasuje, ma ciepły słoneczny kolor!

Dobrym towarzystwem może być też Concerto lub Aprikola- w podobnych tonacjach.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Witaj Kasiu
A gdyby tak Westerlandowi dosadzić Rapsody in Blue? Co prawda, zobaczę ją w realu dopiero w następnym sezonie, ale patrząc na zdjęcia...wydaje się, że byłaby z nich ładna para

A gdyby tak Westerlandowi dosadzić Rapsody in Blue? Co prawda, zobaczę ją w realu dopiero w następnym sezonie, ale patrząc na zdjęcia...wydaje się, że byłaby z nich ładna para

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- kasia_rom
Moniko, zajrzałam do Oliwki, jest propozycja z Grahamkiem
, oraz z czerwonymi bylinami, chociaż dla mnie za intensywna. Obecnie w ogrodzie mam bardzo wymieszane kolory, żółto-czerwono-różowe kwiaty, a chciałabym stworzyć bardziej stonowane rabaty
Ewuś, myślę że budleje będą super
,przypomniało mi się że tam koło domu rosną już dwie budleje, dosadzę Westerlanda , będzie pięknie wyglądał na wyeksponowanym miejscu
Kocham tą różę
Jest tam też trochę cienia, może starczy miejsca dla Grahama, on tak więdnie w słońcu
Mam też dwie Concerto... do licha, ogród jest duży a ja wszystkie chciałabym zasadzić koło wejścia, aby ciągle je podziwiać, jak to zrobić
O pęcherznicy też pomyślę, to dobry pomysł.
Basiu, także pomyślałam o Rapsody in Blue, myślę ,że pasowałaby pięknie. Może kupię w przyszłym roku, a ty ją kupiłaś? Posadziłaś koło Westerlandka?
Basiu,pamiętasz jak miałyśmy założyć wątek dotyczący Westerlanda?
Ja nic jesienią nie kupowałam, nie myślałam ,że tak trudno jest powstrzymać się od roślinnych zakupów, to jest jak nałóg
A pewnie najbliższe zakupy czekają mnie latem

Ewuś, myślę że budleje będą super

Mam też dwie Concerto... do licha, ogród jest duży a ja wszystkie chciałabym zasadzić koło wejścia, aby ciągle je podziwiać, jak to zrobić

O pęcherznicy też pomyślę, to dobry pomysł.
Basiu, także pomyślałam o Rapsody in Blue, myślę ,że pasowałaby pięknie. Może kupię w przyszłym roku, a ty ją kupiłaś? Posadziłaś koło Westerlandka?
Basiu,pamiętasz jak miałyśmy założyć wątek dotyczący Westerlanda?

Ja nic jesienią nie kupowałam, nie myślałam ,że tak trudno jest powstrzymać się od roślinnych zakupów, to jest jak nałóg

A pewnie najbliższe zakupy czekają mnie latem

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Kasiu, ja nakupowałam mnóstwo róż jesienią, m.in. Rapsody i posadziłam ją między parkowymi -Caramelą i Postyllionem. Na razie wydaje mi się, że to jest to, o co mi chodziło, ale ...zobaczymy w realu

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Kasiu, Westerland przy budlejach będzie wyglądał pięknie. Szukałam i niestety nie mam żadne foty, na której widać oba kwiaty. Westerlanda mam pierwszy rok, trzy badylki długaśne dał i kwitł ładnie. Tak ładnie, że same zbliżenia kwiatów robiłam 

- kasia_rom
Basiu, myślę że te róże będą wyglądały pięknie obok siebie
Jeśli kupiłaś sporo róż to czeka nas różana uczta, już nie mogę się doczekać
Znalazłam świetne zestawienie dla Westerlanda w wątku Marysi - podsadzony jest czerwonymi Lilli Marlen- wyglada ślicznie
Daguś, posadzę go koło budlei, a dodatkowo obok znajdzie miejsce Grahamek
Twój Westerland da popis w nadchodzącym sezonie, on rośnie bardzo szybko, nie będziesz musiała schylać się do ziemi aby zrobić zdjęcie
Dużo osób robi zdjęcia z bliska, widać piękne kwiaty, zaś zdjęć pokazujących szersze oblicze ogrodu jest znacznie mniej, a szkoda, można by coś podpatrzyć

Jeśli kupiłaś sporo róż to czeka nas różana uczta, już nie mogę się doczekać

Znalazłam świetne zestawienie dla Westerlanda w wątku Marysi - podsadzony jest czerwonymi Lilli Marlen- wyglada ślicznie

Daguś, posadzę go koło budlei, a dodatkowo obok znajdzie miejsce Grahamek

Twój Westerland da popis w nadchodzącym sezonie, on rośnie bardzo szybko, nie będziesz musiała schylać się do ziemi aby zrobić zdjęcie

Dużo osób robi zdjęcia z bliska, widać piękne kwiaty, zaś zdjęć pokazujących szersze oblicze ogrodu jest znacznie mniej, a szkoda, można by coś podpatrzyć