Ogródek AGNESS cz.7
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.7
Zgadzam się z Karo, jak się dzionek wydłuza to i żyć się chce od nowa 

- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Aga , ja w tym roku kupiłam sobie w biedronce gęsiówkę ,i i i ,
dobrze że choć u Ciebie pooglądałam jak ona wygląda!
Wypatrzyłam sasankę!
Baaardzo je lubię , a ten kolorek , miodzio normalnie!
, 
dobrze że choć u Ciebie pooglądałam jak ona wygląda!

Wypatrzyłam sasankę!

Baaardzo je lubię , a ten kolorek , miodzio normalnie!

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu mam nadzieję, ze to nie będzie się nasilać, alergie niestety potrafią pojawić się w każdym wieku
Krysieńko muszę koniecznie powąchać swoje skalniaczkowe goździczki, przyznam się, ze nawet nie zwróciłam uwagi, że pachną, pierzaste mają taki intensywny zapach, że jego nie można nie zauważyć, a te przegapiłam
Krysiu po Nowym Roku to już prawie wiosna
A tymczasem rozgrzewające zadanie spełniają wiosenno-letnie fotki
Cieszę się bardzo , że moje zdjątka spełniają to zadanie
Jolu mam nadzieję, że moje kolorowe fotki przegnały zimę z myśli
Misiu, mam nadzieję, że kawka lepiej smakowała przy wiosennych widoczkach
Aguś , oj czekamy i to bardzo, dobrze, że czas świąteczny upływa w radosnej atmosferze, wtedy na chwilę zapomina się o oczekiwaniu na wiosnę
Joluś wydłużenie dnia zapowiada galopującą już do nas wiosnę
Dorotko sasanki to jedne z moich ukochanych wiosennych kwiatów, na samym wierzchołku listy- od zawsze
Ta, która wepchała się na fotkę przed gęsiówkę, to sieweczka, których miałam sporo w ogródku 

Krysieńko muszę koniecznie powąchać swoje skalniaczkowe goździczki, przyznam się, ze nawet nie zwróciłam uwagi, że pachną, pierzaste mają taki intensywny zapach, że jego nie można nie zauważyć, a te przegapiłam

Krysiu po Nowym Roku to już prawie wiosna

A tymczasem rozgrzewające zadanie spełniają wiosenno-letnie fotki

Jolu mam nadzieję, że moje kolorowe fotki przegnały zimę z myśli

Misiu, mam nadzieję, że kawka lepiej smakowała przy wiosennych widoczkach

Aguś , oj czekamy i to bardzo, dobrze, że czas świąteczny upływa w radosnej atmosferze, wtedy na chwilę zapomina się o oczekiwaniu na wiosnę

Joluś wydłużenie dnia zapowiada galopującą już do nas wiosnę

Dorotko sasanki to jedne z moich ukochanych wiosennych kwiatów, na samym wierzchołku listy- od zawsze

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Aguś,
miło do ciebie zaglądać, bo wiosna tu na całego!
Ciepło i kolorowo
Goździki i inne skalniczki bardzo cieszą!
miło do ciebie zaglądać, bo wiosna tu na całego!

Goździki i inne skalniczki bardzo cieszą!
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ojejjjjj

A i samo oglądanie sasanek daje wiosennego powera !

- babuchna
- -Moderator Forum-.
Aga , normalnie wymiatasz !!!!
Łoł , niczym dzień babuchny w Twym wąteczku !
Jak ja je lubię , jak je kofam normalnie , i jak mi ich teraz okrutnie brak , a tu mam od oseska nawet pokazane!
Biorę wszystkie , moje są!
Oddam dopiero wiosną , beż żadnego uszczerbku na ich zdrowiu , będę chuchać i dmuchać , i pastwić me oczy aż do granic!
Ludzie nawet pisać nie mogę , bo do oglądania zdjęć znów mnie ciągnie!
Cuuuda!
To już chyba
, zauroczenie , tyle by nie trwało przecież , a tu całe lata trzyma!
, 

Łoł , niczym dzień babuchny w Twym wąteczku !

Jak ja je lubię , jak je kofam normalnie , i jak mi ich teraz okrutnie brak , a tu mam od oseska nawet pokazane!

Biorę wszystkie , moje są!
Oddam dopiero wiosną , beż żadnego uszczerbku na ich zdrowiu , będę chuchać i dmuchać , i pastwić me oczy aż do granic!
Ludzie nawet pisać nie mogę , bo do oglądania zdjęć znów mnie ciągnie!

Cuuuda!

To już chyba

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
tawuły, krokusy, sasanki, czekam więc na tulipany. Wątki tak szybko mkną, pięknie wszystko się rozrosło, ślicznie już masz
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Cudne to pierwsze zdjęcie sasanki! Takie puchate kulki.
Nie miałam pojęcia, ze fiołków jest aż tyle!
Ciekawe, że takie maleństwa, jak fiołki, konwalie, goździki tak mocno pachną, prawda?
Zawsze mówię, że małe jest piękne (bo sama mam 158 cm
).
Aga! Ty już masz kapustkę na święta?! To chyba ją zamroziłaś?
Kurcze, ja dopiero od wtorku ruszam do kuchni, bo teraz nie mam kiedy.
Nie miałam pojęcia, ze fiołków jest aż tyle!

Ciekawe, że takie maleństwa, jak fiołki, konwalie, goździki tak mocno pachną, prawda?
Zawsze mówię, że małe jest piękne (bo sama mam 158 cm

Aga! Ty już masz kapustkę na święta?! To chyba ją zamroziłaś?

Kurcze, ja dopiero od wtorku ruszam do kuchni, bo teraz nie mam kiedy.
Pozdrawiam serdecznie
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu masz wspaniałą kolekcję sasanek, bardzo je lubię jak zaczynają zakwitać i są takie puchate. Ja swoje wysiałam z nasion, mieszankę kolorów, ale nornice się do nich dobierają i nie mogę doczekać się większej kępki. Zawciąg także wysiewałam, bardzo ładnie wschodzi. Ślicznie rozrosły Ci się różowe gęsiówki, u mnie białe są bardzo ekspansywne, a różowe ciągle malutkie. 

- AGNESS
Ewuniu cieszę się, ze miło Ci się do mnie zagląda, jako gospodynię ogródka strasznie mnie to cieszy i zapraszam jak najczęściej
Wiosna jest cudowną porą, więc i jej wspomnienia cieszą
Aguś cieszę się, ze podobają Ci się moje sasaneczki, ja je uwielbiam, to pierwsze z kwiatów w których się zakochałam i zaczęłam sadzić w ogrodzie
Dorotko bardzo się cieszę, że przypasowałam Ci z kwiatowymi wspomnieniami
jutro będzie dalszy ciąg moich sasanek, pozostałe kolorki. Mam nadzieję, że również przypadną Ci do gustu. Ja choruję na sasanki pierzaste, nie mam takiej ani jednej i nigdzie nie mogę trafić, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku wreszcie stanie na mojej drodze
Ulu więc na Twoje życzenie po sasankach będą tulipanki
Jadziu prawda, ze te drobniuteńkie leśne kwiatuszki powalają zapachem, a konwalie to już mistrzostwo świata
Uwielbiam je i zawsze w maju koniecznie muszę kupić spory bukiet
Tylko na noc z sypialni wynoszę, bo tak pachną, aż spać nie można
Ja już wzięłam się za gotowanie na święta, bo u mnie zawsze dużo osób, na Wigilii jest ponad 20 , a i później w dni świąteczne to samo. A ja 21 i 23 mam wyjazdy , więc w czasie kiedy najwięcej można zrobić nie będe mogła. Ale na szczęście podłoże, kapustka z grzybami , pierogi z grzybami i grzybami i kapustą , kaczka duszona w cebuli i gotowy, ale surowy pasztet już zrobione i zamrożone
Tajeczko moja różowa gęsiówka pięknie się rozrosła, aż prosi żeby ją podzielić
Sasanki same mi się wysiewają, mam straszną ochotę na taką pierzastą, bo kolorków mam dużo, ale wszystkie takie klasyczne. Mam nadzieję, ze wiosną uda mi się upolować
Wielka szkoda, że u Ciebie nornice szaleją i niszczą wiele roślinek. Ale mimo tego Twój ogród jest przepiękny i kolorowy - jestem nim zachwycona

Aguś cieszę się, ze podobają Ci się moje sasaneczki, ja je uwielbiam, to pierwsze z kwiatów w których się zakochałam i zaczęłam sadzić w ogrodzie

Dorotko bardzo się cieszę, że przypasowałam Ci z kwiatowymi wspomnieniami

Ulu więc na Twoje życzenie po sasankach będą tulipanki

Jadziu prawda, ze te drobniuteńkie leśne kwiatuszki powalają zapachem, a konwalie to już mistrzostwo świata

Ja już wzięłam się za gotowanie na święta, bo u mnie zawsze dużo osób, na Wigilii jest ponad 20 , a i później w dni świąteczne to samo. A ja 21 i 23 mam wyjazdy , więc w czasie kiedy najwięcej można zrobić nie będe mogła. Ale na szczęście podłoże, kapustka z grzybami , pierogi z grzybami i grzybami i kapustą , kaczka duszona w cebuli i gotowy, ale surowy pasztet już zrobione i zamrożone

Tajeczko moja różowa gęsiówka pięknie się rozrosła, aż prosi żeby ją podzielić

Sasanki same mi się wysiewają, mam straszną ochotę na taką pierzastą, bo kolorków mam dużo, ale wszystkie takie klasyczne. Mam nadzieję, ze wiosną uda mi się upolować

Wielka szkoda, że u Ciebie nornice szaleją i niszczą wiele roślinek. Ale mimo tego Twój ogród jest przepiękny i kolorowy - jestem nim zachwycona

Sasanki śliczne! Tylko z nimi problem, zachciało im się do bylin krótkowiecznych należeć...Jak już się w piękną dużą kępę rozrosną, to zanikają...Niby się rozsiewają, ale ja nigdy tego zjawiska u siebie nie zauważyłam...A Ty?
Zbieraj, Aga, nasionka na wszelki wypadek, bo Twoje to już solidne kępy, może im przyjść do głowy, że sobie zanikną...
Zbieraj, Aga, nasionka na wszelki wypadek, bo Twoje to już solidne kępy, może im przyjść do głowy, że sobie zanikną...

- AGNESS
Martuś niektóre moje sasanki mają już wiele lat i sobie rosną, myślę, ze tajemnicą jest ich rozsadzanie, to je w jakiś sposób odmładza i sobie rosną i rosną
U mnie wysiewają się bardzo ładnie , sporo sadzonek pozyskałam właśnie w ten sposób
Można też im troszkę pomóc , zakopując dojrzałe nasionka w pobliżu roślinki, wtedy sadzoneczki będą bankowo 

- babuchna
- -Moderator Forum-.
AGNESS pisze: Dorotko jutro będzie dalszy ciąg moich sasanek, pozostałe kolorki.
Melduję , że już jest jutro!

I czekam , barrrdzo czekam!

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, same piekne maluszki u Ciebie biją po oczach, najpierw goździki, gęsiówki, teraz sasanki, czego Ty nie masz i to w ilu odmianach
Piekności do których można tylko teraz wzdychać i czekać na wiosnę by znowu nam zakwitły
Buziaczki

Piekności do których można tylko teraz wzdychać i czekać na wiosnę by znowu nam zakwitły

Buziaczki

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"