Ogródek AGNESS cz.7
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.7
Brawo! Cudowna kolekcja cudownych kwiatów. Uwielbiam je od zawsze. Sporo ich już nazbierałam. Kilka z nich zakwitnie mi dopiero w przyszłym roku i już się nie mogę doczekać
Przymierzałam się by pokazać swoje, a Ty mnie uprzedziłaś. Telepatia jakaś czy co? To aż niesamowite jak jesteśmy zgodne w gustach roślinnych 
Agusiu ale zapachniało goździkami, bardzo lubię ich zapach, sporą kolekcję uzbierałaś, wszystkie piękne. Ja mam tylko różowe pachnące, pielęgnuję je dla zapachu.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszkouwielbiam goździki i ich zapach co rok mam też troszkę u siebie , ale zauważyłam że chyba mam alergię bo zaraz dostaje kataru jak je wącham ,a tak to lubię robić .
Genia
Genia
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Patryku, zgadza sie wszystkie moje goździki są wieloletnie
Grażynko jeśli tylko masz ochotę, żeby goździki znów zagościły w Twoim ogródku, to bardzo chętnie się podzielę
Aniu jeśli będziesz miała ochotę, to bardzo chętnie wymienię się na goździki
Krysieńko wielką zaletą goździków jest piękny zapach, te skalne maleństwa niestety nie pachną, ale są prześliczne. Więc wszędzie są plusy
Tajeczko dziękuję z takie miłe słowa
Ja kocham kwiaty, a prawdą jest, że potrafią zachwycić mnie nawet mlecze w trawniku
Bożenko, goździki pierzaste nie są może takie piękne i szlachetne w formie, ale cudny zapach wszystko rekompensuje
Izuś, mam nadzieję, ze już pokazałaś swoje goździczki, czym prędzej biegnę je do Ciebie obejrzeć
Wyobrażam sobie, ze nie możesz doczekać się widoku pierwszych kwiatuszków na nowych goździkach, ja zawsze też jestem strasznie niecierpliwa, zeby zobaczyć pierwsze kwitnienie
Irenko zapach goździków jest wspaniały, i chyba właśnie najpiękniej pachną te różowe pierzaste
Geniu , tylko przy goździkach zauważyłaś takie objawy, czy przy innych kwiatuszkach też
Moja ciocia nie może mieć żadnych pachnących kwiatów w domu, bo od razu boli ją głowa i leje się z nosa. Współczuję jej bardzo, bo ja uwielbiam pachnące kwiaty.
Grażynko jeśli tylko masz ochotę, żeby goździki znów zagościły w Twoim ogródku, to bardzo chętnie się podzielę
Aniu jeśli będziesz miała ochotę, to bardzo chętnie wymienię się na goździki
Krysieńko wielką zaletą goździków jest piękny zapach, te skalne maleństwa niestety nie pachną, ale są prześliczne. Więc wszędzie są plusy
Tajeczko dziękuję z takie miłe słowa
Bożenko, goździki pierzaste nie są może takie piękne i szlachetne w formie, ale cudny zapach wszystko rekompensuje
Izuś, mam nadzieję, ze już pokazałaś swoje goździczki, czym prędzej biegnę je do Ciebie obejrzeć
Wyobrażam sobie, ze nie możesz doczekać się widoku pierwszych kwiatuszków na nowych goździkach, ja zawsze też jestem strasznie niecierpliwa, zeby zobaczyć pierwsze kwitnienie
Irenko zapach goździków jest wspaniały, i chyba właśnie najpiękniej pachną te różowe pierzaste
Geniu , tylko przy goździkach zauważyłaś takie objawy, czy przy innych kwiatuszkach też
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Nowe koloryAGNESS pisze:Nowa strona, nowe fotki....
- AGNESS

Jolu ja miałam wcześniej miałam właśnie taki blado-różowy, ale mi zginął, teraz mam ten ciemny róż i jeszcze taki z bordowymi listeczkami, ale nie zakwitł w tym roku.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładny ten zawyciąg
Da radę wysiać go z nasion?
Da radę wysiać go z nasion?
- AGNESS

Aguś ja nigdy nie siałam, ale wydaje mi się, że nie powinno być żadnego problemu z wysiewem 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko na razie zauważyłam to przy goździkach w przyszłym roku spróbuje z liliami .
Wcześniej nie miałam tego , to się dzieje gdzieś od 3-4 lat .
Genia
Wcześniej nie miałam tego , to się dzieje gdzieś od 3-4 lat .
Genia
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
AGNIESZKO
Zawciągi muszą mieć przepuszczalne glebę i słoneczne stanowisko. Podejrzewam, że z siewu można
uzyskać hybrydy czyli nie czyste odmiany. Goździki skalne też mam ale moje w większości pachną.
Zawciągi muszą mieć przepuszczalne glebę i słoneczne stanowisko. Podejrzewam, że z siewu można
uzyskać hybrydy czyli nie czyste odmiany. Goździki skalne też mam ale moje w większości pachną.
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
AGNESS pisze: Krysieńko nie mów głośno, że zima się nie zaczęła , ja twierdzę, że zima zaczęła się od pierwszego dnia śniegu![]()
i teraz już z każdym dniem idzie do wiosny
![]()
No dobrze,dobrze
Sama czekam niecierpliwie na pierwsze oznaki wiosny .
Dla mnie "gwiazdką na niebie" jest 1 stycznia.
W myśl przysłowia "Na Nowy Rok barani skok" , z każdym dniem coraz bardziej odczuwalna jest długość dnia i to jest dla mnie ważne... zaczynam wtedy nowe życie...życie pędzące ku niewątpliwej już wiośnie....
Twoje zdjęcia radują nasze zimowe stany... pokazuj ,pokazuj to ciepełko
Zimo precz
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Ja mam podobnie jak KaRo byle do stycznia .Fotki skalniaczków bardzo kolorowe.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..wpadłam na chwilkę ,kawkę piję i podziwiam sliczne skalniaczki...
..oko pocieszyć kolorami tęczy gdy za oknem brrr choć słonecznie....
...ja też podpisuję byle do stycznia...
..oko pocieszyć kolorami tęczy gdy za oknem brrr choć słonecznie....
...ja też podpisuję byle do stycznia...
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
ja też czekam na to styczniowe odliczanie do wiosny