Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010
Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010
Myślisz, że to taki zimowy odpowiednik kręgów w zbożu?
Już wyjaśniono, że za tym stali ludzie
Na pewno znajdzie się też jakieś wyjaśnienie Twoich tajemniczych śladów...Myślę, myślę...Człowiek na paralotni...Opadł...zrobił parę kroków, potem podmuch wiatru go poderwał! No, tak musiało być! 
No rzeczywiście - zagwozdka
A ja się wczoraj dziwiłam, czemu na równo zaśnieżonym terenie, jakiś kocur zrobił ślady dokładnie wzdłuż ścieżki - z wszystkimi jej zawijasami
Wytłumaczenie jest jedno: nawet śląskie koty wiedzą co to ordnung!
A ja się wczoraj dziwiłam, czemu na równo zaśnieżonym terenie, jakiś kocur zrobił ślady dokładnie wzdłuż ścieżki - z wszystkimi jej zawijasami
Wytłumaczenie jest jedno: nawet śląskie koty wiedzą co to ordnung!
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
spadłam z krzesła.....Widzicie? Ślady sie rozpoczynają nagle i urywają równie nagle...UFO? W moich skromnych progach? Gość w dom, Bóg w dom, jak to mówią Byle tylko rabatek nie zadeptali, jak Melowi Gibsonowi
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A ja w UFO nie wierzyłam 
Kochana... dwaj te śledzie... jak nie u mnie, to tu... bo goście z jęzorami na wierzchu już czekają 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gorzatka, myślisz, że to Stokrotkowe UFO lubi śledzie ?

Ba! Ja myślę, że właśnie po to przyleciało! A śledzie... wiadomo... w lesie
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Nie w lesie, tylko w miodzie... 
A miód... w lesie
No... wiecie... w dziupli... jak w Kubusiu Puchatku...
Aga... wracaj... bo ten tego... dekadencja
Szczupaki udekorowane świątecznie?
No... wiecie... w dziupli... jak w Kubusiu Puchatku...
Aga... wracaj... bo ten tego... dekadencja
Szczupaki udekorowane świątecznie?
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej, hej!
O matko, jakie mam tyły! Zima to straszna pora roku...
Z nowości: mamy dojazd do domu, wyrównali i wysypali kamieniem. Co prawda, jak przyjdzie odwilż, to popłynie, ale na razie komforcik
Zakwitł mi storczyk, ma pobad 20 pąków, nie wiem, czy one wszystkie będą w stanie sie rozwinąć? Obrodził latoś...;-) ale jego to pokażę, jak sie już całkiem rozwiną.
Co do śledzi, nie wiem, czy wątek prywatny jest właściwy, może są do tego lepsze, ale jeśli ktos ciekaw, wrzucę tu
Naprawdę warto spróbować i nie zrażać sie, że co tu nimi robi ten miód. Założyć, ze on robi dobrze śledziom 
ok. 0,5 kg śledzi matiasów
4 duże cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki octu jabłkowego lub winnego
2 łyżki miodu
pieprz, sól
Śledzie wymoczyć. Cebule posiekać i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, ocet i miód. Chwilkę poddusić, przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić i wymieszać z pokrojonymi śledziami. Najlepiej smakuje, gdy jest przyrządzone na kilka godzin przed podaniem.
Smacznego!
O matko, jakie mam tyły! Zima to straszna pora roku...
Z nowości: mamy dojazd do domu, wyrównali i wysypali kamieniem. Co prawda, jak przyjdzie odwilż, to popłynie, ale na razie komforcik
Zakwitł mi storczyk, ma pobad 20 pąków, nie wiem, czy one wszystkie będą w stanie sie rozwinąć? Obrodził latoś...;-) ale jego to pokażę, jak sie już całkiem rozwiną.
Co do śledzi, nie wiem, czy wątek prywatny jest właściwy, może są do tego lepsze, ale jeśli ktos ciekaw, wrzucę tu
ok. 0,5 kg śledzi matiasów
4 duże cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki octu jabłkowego lub winnego
2 łyżki miodu
pieprz, sól
Śledzie wymoczyć. Cebule posiekać i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, ocet i miód. Chwilkę poddusić, przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić i wymieszać z pokrojonymi śledziami. Najlepiej smakuje, gdy jest przyrządzone na kilka godzin przed podaniem.
Smacznego!
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Aga zglądnij http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p1949603
szukałaś kiedys
czyli mówisz.. dopóki mrozy są do domu się dostaniesz
szukałaś kiedys
czyli mówisz.. dopóki mrozy są do domu się dostaniesz
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Pozdrawiam 100krotko. Z przepisu niestety nie skorzystam, bo w tym roku po raz pierwszy robię śledzie z bananami. Zestawienie wydaje się szokujące, ale próbowałam i zapewniam, że potrawa znakomita.
-
x-d-a
100krotko, przepis wydaje się być znakomity, ale u mnie tradycyjnie MUSZĄ być śledzie w śmietanie, w oleju, no i moja specjalność - koreczki śledziowe z grzybkami w sosie majonezowo keczupowym!
Moi panowie nie lubią, niestety!, żadnych eksperymentów w czasie Świąt. Dlatego też MUSZĘ smażyć mulistego karpia, "no, bo przecież raz w roku MUSI być".
Pozdrawiam w przerwie między kapustą a barszczem
Moi panowie nie lubią, niestety!, żadnych eksperymentów w czasie Świąt. Dlatego też MUSZĘ smażyć mulistego karpia, "no, bo przecież raz w roku MUSI być".
Pozdrawiam w przerwie między kapustą a barszczem
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ach, gdzie człowiek nie zajrzy, tam Święta idą, aż trzeszczy 
Ja od jutra sie urlopuję - ostatni przedświąteczny dzień w pracy dostarczył mi sporo adrenalinki (ostatnio mam jej naprawdę dużo...) - mam naprawdę nadzieję, że jutro nic sie nie podzieje... tak naprawdę, to jestem psychicznie bardzo zmęczona..
Ale co tam!

W ramach odstresowania, wpadłam w drodze powrotnej do ogrodniczego i kupiłam cały bagażnik stroiszu, tudzież begonię królewską
W nagrodę (a moze z sympatii, bo mnie tam znają
) dali mi kartę stałego klienta 
Wandziu, czy wkleisz gdzieś ten przepis? Mnie jeśli chodzi o śledzie, nic nie zdziwi, bo robie i te w miodzie, i też takie korzenne, z cukrem - pudrem
Dalu - u mnie też na Święta eksperymentów nie bywa
ale i też te śledzie, to żanda dziwota, naprawdę mają fajny, klasyczny smak.
Liska, ja Cięzamorduję, po prostu wsiąkłam jak nie wiem co...jak one to robią?
Ja od jutra sie urlopuję - ostatni przedświąteczny dzień w pracy dostarczył mi sporo adrenalinki (ostatnio mam jej naprawdę dużo...) - mam naprawdę nadzieję, że jutro nic sie nie podzieje... tak naprawdę, to jestem psychicznie bardzo zmęczona..
Ale co tam!

W ramach odstresowania, wpadłam w drodze powrotnej do ogrodniczego i kupiłam cały bagażnik stroiszu, tudzież begonię królewską
Wandziu, czy wkleisz gdzieś ten przepis? Mnie jeśli chodzi o śledzie, nic nie zdziwi, bo robie i te w miodzie, i też takie korzenne, z cukrem - pudrem
Dalu - u mnie też na Święta eksperymentów nie bywa
Liska, ja Cięzamorduję, po prostu wsiąkłam jak nie wiem co...jak one to robią?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka