Spełnione marzenia Marzenki:)
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Spełnione marzenia Marzenki:)
Marzena tak to już jest z tymi złodziejami
. My w tym roku wykręciliśmy krany , po tym jak w ubiegłym na wszystkich działkach zniknęły . Też muszę zajrzeć na swoją działeczkę sprawdzić co tam się dzieje
.
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenko,współczuję Ci.Znam tę wściekłość i bezradność wobec bezczelności złodziei.
Trzymaj się .
Trzymaj się .
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Dziękuje dziewczynki
dobrze,że chociaż nie zdemolowali wszystkiego.No nic na przyszły rok będzie musiał Jędrek pomysleć nad zabezpieczeniami
Teraz to już niestety po ptokach 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
Współczuję bardzo tych pamiątek szczególnie, wiesz, w Gdańsku złomiarze mi wywieźli z działki wanienkę i gong, niby śmiesznie to brzmi, to było stare i kupione za grosze, ale z miesiąc czyściłam, polerowałam, a jak pomyślę, że mieli za to jakąś dyktę czy inne wino, to mnie jeszcze po 3 latach szlag trafia.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Tak jakoś się złożyło że nie byłam w twoim ogrodzie od wiosny a tu takie zmiany , nawet nowy taras powstał aby było gdzie wstawić stół na maszynach , ja mam na jednej maszynie ,teraz schowany aby nie niszczał .. piękny ogród dużo nowych nasadzeń i dużo nowych rabat ,..Szczególnie ta z wrzosami i trawami śliczna , hortensje piękne ja dopiero zaczynam ich kolekcjonować ... Jak mąż wyzdrowiał ??/ taka złota rączka przydałaby się w każdym ogrodzie ,mój nie podziela mego zainteresowania kwiatami , kopie tylko pod warzywa i kosi kosą łąkę kwiatową i później narzeka że się przepracował ..
Dużo rzeczy ci zginęło .??/ szkoda ale teraz pełno jest rabusiów co za parę groszy wyrządzają szkody na setki a niektóre pamiątki są bardziej cenne niż pieniądze .. Zięć też chciał wywieść pamiątkę po mamie -maszynę do szycia na złom a kupić plastyki ale się uparłam i zrobiłam stół i teraz w lato miło przy nim siedzieć pod lipką w upalne dni ...
Dużo rzeczy ci zginęło .??/ szkoda ale teraz pełno jest rabusiów co za parę groszy wyrządzają szkody na setki a niektóre pamiątki są bardziej cenne niż pieniądze .. Zięć też chciał wywieść pamiątkę po mamie -maszynę do szycia na złom a kupić plastyki ale się uparłam i zrobiłam stół i teraz w lato miło przy nim siedzieć pod lipką w upalne dni ...
-
mamba9991
- 1000p

A ja kombinuję, jak by z singera barek sporządzić, żeby tych wygięć nie pozakrywać, jakiś zaprzyjaźniony kowal by się przydał, żeby stojaczki na buteleczki wykuł 
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
marzenaF
- 1000p

Witaj maniusika
po długiej nieobecności,jestem bardzo zadowolona,że wpadłaś z wizyta po tak długim czasie
Jak widać wiele się pozmieniało
Szkoda tylko,że szkodniki mi się wtryniły w paradę
Najbardziej się obawiam ,że będą powracać,cholerniki jedne! Z rzeczy wartościowych troszkę ubyło,ale to takie nieważne.... Szkoda mi tylko pamiątek po mamie
Tego się niestety nie wróci
Mąż ma się teraz dużo lepiej,ale leczenia prZed nim ,że hohoooo
Mam nadzieję,że starczy mu sił i na przyszły rok odpowiednio zabezpieczy domostwo
a zabezpieczeniami można tak powiedzieć zajmuje się zawodowo... no cóż szewc bez butów chadza.... czasami
Mambuś to bardzo ciekawy pomysł z tym ,że na pewno bardzo kosztowny,kowalska robota jest w cenie.Mój Jędrek ma kolegę nie kowala i niestety nie w Szczecinie co robi różne piękne rzeczy z metalu ja sobie zażyczyłam stojak na wina do domku i czekaaaaaam
Robił te nasze krzesła na działce ,a w domu mamy łózko robione przez niego,żeby tylko się w końcu zmusił i mi zmontował ten stojak
Widziałam u niego w domu jakie ma piękne metalowe cudeńka no ma facet talent 
Mambuś to bardzo ciekawy pomysł z tym ,że na pewno bardzo kosztowny,kowalska robota jest w cenie.Mój Jędrek ma kolegę nie kowala i niestety nie w Szczecinie co robi różne piękne rzeczy z metalu ja sobie zażyczyłam stojak na wina do domku i czekaaaaaam
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ja też dołączam się do grona poszkodowanych przez złomiarzy czyli to ogólnopolska plaga !!
Krany u nas się już od kilku lat wykręcamy na zimę bo nie mają racji przetrwania ...
Ale ostatnio pojawili się również złodzieje krzewów .Azalie,różaneczniki,bukszpany,iglaczki miniaturowe , wszystko co daje się spieniężyć...Chociaż mnie końcem października ktoś wykopał 2 okazałe hebe o tej porze już na rynku nikt nie kupuje roślin do ogrodu ...a zatem to by swój złodziej - działkowy.
Dołki zostały idealnie przysypane miało pewnie wyglądać wiosną,że zima je wykończyła ..a mnie się zachciało jeszcze je okryć na zimę ale nie było już co...A domki - altanki , też są notorycznie odwiedzane i my nawet nie zamykamy na klucz zima-lato.Bo jak chcą to i tak wejdą a dodatkowo jeszcze drzwi zniszczą...nauczona już jestem niczego cenniejszego nie pozostawiać a co konieczne upychamy po różnych takich zakamarkach...

Krany u nas się już od kilku lat wykręcamy na zimę bo nie mają racji przetrwania ...
Ale ostatnio pojawili się również złodzieje krzewów .Azalie,różaneczniki,bukszpany,iglaczki miniaturowe , wszystko co daje się spieniężyć...Chociaż mnie końcem października ktoś wykopał 2 okazałe hebe o tej porze już na rynku nikt nie kupuje roślin do ogrodu ...a zatem to by swój złodziej - działkowy.
-
mamba9991
- 1000p

marpa- jak wie, gdzie co wykopać, to "swój" niestety, często chodzi daną trasą i ma upatrzone, no nijak nie może być inaczej, nie sądzę, że jakiś mafiozo zamawia hebe jak auto u złodzieja, pewnie hebe rośnie teraz gdzieś pod blokiem czy na innej działce. I może wiosny nie doczeka nie okryte i to najbardziej boli.
W tych kradzieżach to nawet nie o tą kasę chodzi, ale o troskę i czas, nie?
W tych kradzieżach to nawet nie o tą kasę chodzi, ale o troskę i czas, nie?
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Ja aż się boję do siebie iść
.3 tygodnie nie byłam-wątpię żebym dała radę -pewnie wszystko zasypane
.
Ale sąsiad chodzi-i mówi że chętnych cudzą własność nie brakuje
.
Ale sąsiad chodzi-i mówi że chętnych cudzą własność nie brakuje
- falkenburg

- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
Współczujemy. No niestety to nasza wada narodowa. Kiedyś wszystko było wspólne i dla niektórych tak jest do dzisiaj. Nam to nawet latem giną rzeczy (w biały dzień)
. Niby ogrodzone ale mają nożyce, drabiny i inne sprzęty i tak wejdą. Może prąd albo miny przeciwpiechotne powstrzymałyby złodziei.
Na poprzedniej działce, przy ruchliwej ulicy (Chopina) - obok bloki, sklepy, dużo ludzi się kręci - a i tak wyniesli nam wielką wannę żeliwną i inne graty żelazne i nieżelazne.
Na poprzedniej działce, przy ruchliwej ulicy (Chopina) - obok bloki, sklepy, dużo ludzi się kręci - a i tak wyniesli nam wielką wannę żeliwną i inne graty żelazne i nieżelazne.
Małgorzata i Krzysztof
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Marzenko
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Ci spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Ciebie pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia.

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Ci spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Ciebie pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia.

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
marzenaF
- 1000p

- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Życzę miło spędzonego Sylwestra i lepszego Nowego Roku abyś mogła wreszcie stworzyć ogród swoich marzeń ..