Serdecznie wszystkim dziękuję za odwiedziny.
Sylki3, Arletko, Goska1307, KaRo, mis20, dorotakol, Mamba, Wando, sylvia_sirena, Dusia, dziękuję za pochwały moich storczyków i cieszę się, że się wam podobają.
Paphiopedilum Armeni-White x emersonii przecudny , Asiu, gdzie takie cuda można dostać
Kingo, ja swojego kupiłam u nas na E-bay
wspaniałe pączki na MM peloric,...........Dlaczego u mojego tak wolno idzie ten pędzik..........Asieńko czy lepiej się uprawia MM w takim koszyczku
Kasiu, one tak sobie specjalnie obmyśliły. Najpierw u jednej zakwitnie a potem u drugiej i wtedy znacznie dłużej będziemy mogły cieszyć oczy ich widokiem.
Co do uprawy w koszyczku, u mnie się sprawdził, Ja go trzymam w akwarium, więc nie przesycha za szybko, a korzenie mają dostęp powietrza. W ten sposób mam tylko dwa phal. Chciałam zrobić eksperyment. Poza akwarium szybko wysycha podłoże, szczególnie teraz.
Venus9 pisze:Asiu ty to wiesz jak pocieszyć mnie w sprawie wielkości phalaenopsis violacea x amboinense x spica

ale myślę, że te piękne kwiaty i tak do mnie przemawiają a z miejscem już coś wykombinuje mam wiosny trochę czasu
Julitko zobacz sama ich realną wielkość i różnorodność koloru,
1- wersja
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=616
2- wersja ma Dusia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=322
i ja mam trzecią. A miejsce się zawsze znajdzie.
Leszek01 pisze:Za każdym razem obiecuję sobie, że już tu nie wejdę i za każdym razem sytuacja się powtarza
Leszku, to sympton poważnego uzależnienia.
Co do zbierania znaczków, to uważam, że storczyki są lepsze i nie trzeba ich w klaserach po szafach chować, a każdego dnia upiększają nam parapety i poprawiają humor.
arlet3 pisze:każdego dnia masz ochotę przynajmniej popatrzeć na te cudeńka
Całe sedno sprawy.
Leszek01 pisze:Asiu, ja już dłużej nie mogę ukrywać tego uczucia, muszę to w końcu wyznać

: jak ja Ci zazdroszczę

Jak Twoja wątroba?
Henrykbb pisze:e storczyki upodabniają się do swoich właścicieli
Henryku, ja znam, o psach. Ale po tym wpisie moja wyobraźnia zaczęła działać i doszłam do ciekawych wniosków. Ciekawa z jakim storczykiem mnie utoższamiasz?
Zabka_Monis pisze:Asiu miałaś rację , bym wzięła coś na uspokojenie przed wejściem tutaj.. I wiesz co Ci powiem?? Zła jestem!! Ta melisa nawet podwójna nic nie pomaga! Nerwowo przeglądam zdjęcie po zdjęciu w poszukiwaniu coraz to piękniejszych roślin

Oczy mi latają na lewo i prawo i dopiero jak przejrzę szybko wszystko ,biorę kilka głębokich wdechów i wracam spokojnie na początek wypowiedzi i pomalutku oglądam wszystkie fotki

Zwariować można he he
Moniko, my wszyscy już tak mamy.
-ewelina- pisze:Asiu zazdroszczę Ci wszelkiej maści Pahiopedilum, z drugiej cieszę się, że u mnie im nie najlepiej
Ewelinko, u mnie im jest bardzo dobrze, ale inne robią fochy. Dlatego też słusznie dalej napisałaś, że możemy te inne gdzie indziej podziwiać.
-ewelina- pisze:I tak, mam podwójną radość - oszczędzam, a przede wszystkim podziwiam u Ciebie
Ten pomysł mi się podoba.
Justynko gdzieś już czytałam, że masz na liście MM peloric.
Encyclie wszyskie mi się podobają, każda ma swój urok, i chciałabym je mieć wszystkie, ale one się mocno rozrastają i już nie mam miejsca.
Co do sabotka, to masz trudną decyzję. Ale do wiosny jeszcze trochę czasu.
Już powoli otwierają się pąki na Cymbidium i Zygopetalum Blue Angel.