Cieszę się ,ze zahaczyłeś o stronę POZNAŃCZYKA
 Cieszę się ,ze zahaczyłeś o stronę POZNAŃCZYKA Inicjatorem i autorem jest mój syn, ja sie tylko czasem "wtrącam" (np. podstrona o gwarze poznańskiej).Piotrek T pisze: Przy okazji obejrzałem stronę poznanczyk.com. Pozazdrościć

Cieszę się ,ze zahaczyłeś o stronę POZNAŃCZYKA
 Cieszę się ,ze zahaczyłeś o stronę POZNAŃCZYKA Inicjatorem i autorem jest mój syn, ja sie tylko czasem "wtrącam" (np. podstrona o gwarze poznańskiej).Piotrek T pisze: Przy okazji obejrzałem stronę poznanczyk.com. Pozazdrościć

. Też buszowałam po tej stronie, i tak jak Piotrek T twierdzę-pozazdrościć!
 . Też buszowałam po tej stronie, i tak jak Piotrek T twierdzę-pozazdrościć!
 Pogratuluj proszę synowi. Przedni pomysł i wykonanie.
 Pogratuluj proszę synowi. Przedni pomysł i wykonanie.

Dziękuję , przekażęPiotrek T pisze:Między innymi strony poświęcone gwarze poznańskiej czytaliśmy z żoną któregoś wieczora. Zawsze interesowały nas regionalizmy językowe, tej . Dobrze użyte ?Pogratuluj proszę synowi. Przedni pomysł i wykonanie.

/Gałczyński Konstanty Ildefons "Sanie" -fr./
/Gałczyński Konstanty Ildefons "Sanie" -fr./

urocze fotki, lubię takie klimaty
 urocze fotki, lubię takie klimaty   

Mieszkam w pobliżu campusu uniwersyteckiego na Umultowie, niedaleko rezerwatów przyrody : Żurawiniec i Rezerwatu Meteorytów. To malownicze , ładnie zalesione okoliceHenrykc pisze:Ewelino, gdzie tak pięknie jest? Czy w pobliżu naszego miasta? Chętnie zostawiłabym tam ślad łap mojej Gai. Tymczasem tutaj zostawiam swój by idąc tropem powtórnie do Twego ogrodu trafić.
 Zapraszam na zimowy spacerek z Gają , jeśli to nie za daleko dla Ciebie ?
 Zapraszam na zimowy spacerek z Gają , jeśli to nie za daleko dla Ciebie ?
 Twoje cytowane rymy spotykam już od jakiegoś czasu w zaprzyjaźnionych wątkach, a tu jeszcze widzę wspaniałe ozdoby, które również pasjami wykonuję
 Twoje cytowane rymy spotykam już od jakiegoś czasu w zaprzyjaźnionych wątkach, a tu jeszcze widzę wspaniałe ozdoby, które również pasjami wykonuję   Wieniec na drzwi prześliczny, zimowa kompozycja w donicy również przyciąga wzrok
 Wieniec na drzwi prześliczny, zimowa kompozycja w donicy również przyciąga wzrok   Zachwycił mnie ogromny dzban z wrzosami
 Zachwycił mnie ogromny dzban z wrzosami   

A wiemEwelina pisze:Tej , Piotrek , a wiesz Ty , szczunie ,że działający przed laty w Poznaniu kabaret ( Smoleń, Laskowik i in.) nazywał się właśnie "TEY"?
 , oglądałem wtedy występ, z Opola chyba jak pamiętam. "Z tyłu sklepu" to się nazywało , jeszcze Rudi Schubert z nimi wtedy występował. Potem Smoleń robił "SRU" , zaraz po tym jak Laskowik z mamą przez telefon rozmawiał
 , oglądałem wtedy występ, z Opola chyba jak pamiętam. "Z tyłu sklepu" to się nazywało , jeszcze Rudi Schubert z nimi wtedy występował. Potem Smoleń robił "SRU" , zaraz po tym jak Laskowik z mamą przez telefon rozmawiał   A szczun to ja kiedyś byłem , miło powspominać
 A szczun to ja kiedyś byłem , miło powspominać   ,czasu przede mną było więcej i perspektywy jakby lepsze
 ,czasu przede mną było więcej i perspektywy jakby lepsze   .Ale do dzisiaj twierdzę ,że to tylko koło jest zepsute
 .Ale do dzisiaj twierdzę ,że to tylko koło jest zepsute