hen_s pisze: Mam pytanie: skąd masz te rośliny? Mają BARDZO dziwne nazwyO H. dasoni nawet nigdy nie słyszałem... Tzn. nie ma takowej jeśli się nie mylę.3. H. viscosa x granulata,
4. H. fasciata "bing bang",
5. H. attenuata "podyi",
7. H. dasoni,
W tej chwili nie mogę podać dokładnych danych od kogo zakupione są te haworsje, nie wykluczam że są od kilku Sprzedawców (4,5,7 - od jednego, a 3 od innego.) - prawdopodobnie z A...... . Przy H. fasciata "bing bang" - źle wpisałem nazwę - powinno być H. fasciata "bin bang" - pod taka nazwą zakupiłem (mój błąd w pisowni). Odnośnie H. dasoni otrzymałem jako "gratis" - sadzonkę do ukorzenienia - sam mam wątpliwości, czy to jest właściwa nazwa, bo w żadnym "katalogu" z haworsjami nie mogłem doszukać się rośliny pod ta nazwą. Ponieważ jest to mała sadzonka, czekam aż ukorzeni się, podrośnie, będzie większa, może wtedy uda ustalić się jej właściwa nazwę.
H. viscosa x granulata, na tej fotce jest jako sadzonka pochodząca od rośliny, która jest w poprzednim moim poście, na fotce trzeciej i czwartej w pierwszym rzędzie . Haworsje, które przedstawiłem w poprzednim poście oraz sadzonka z fotki 3, pochodzą od jednego Sprzedawcy, moim zdaniem sumiennego. Ponieważ mam dane kontaktowe do osób od których zakupiłem te rośliny, zwrócę się z zapytaniem o poprawność nazw tych haworsji.