Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Ach... nieba lazur był Ci dany :shock:
Na tym tle białe filigrany prezentują się bajkowo...
Biały gość na fotelu... czyżby Dziadek Mróz? :wink:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj można się pozachwycać taka zimą, ale zza okna.
W Rzeszowie w niedzielę mało nie straciłam z mrozu co nieco :;230
Aż czapkę sobie kupiłam ;:224
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niesamowite zdjęcia. Jakby scenografia do jakiejs sztuki.
Ale masz bajkowe widoki za oknem.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

O ja cię! :shock: Narnia, jak nic! ;:138 ;:138 Bajka!!!
U nas odwilż i brudna breja na ulicy :(
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka ...zima u Ciebie ...pyszna...a na fotelik tylko usiąść i rozkoszować się miękkością śnieżnej pierzynki...tylko w d....trochę mokro... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

A ja mam pytanie o metalową pergolę...z furtką ;:167
pytanie...hmmm...na śniadanie....
a najlepiej chcę znać od razu całą jej historię bytności w Twoim ogrodzie :wink:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

GorzatkoMał - podobno wychładza... no to trzeba się przekonać :;230 Pić albo nie pić ? Być albo nie być... oto jest pytanie :wink:

Walentyno - pięć centymetrów poniżej sterczą gołe nogi Williama, a że widok nie przyzwoity, to nie pokazuję :;230 Co więcej... nawet na nie nie patrzę :;230 Ciekawa jestem, czy zdrowie nie umniejszyło urody... Wiadomo, że najlepiej jest być zdrowym i pięknym :lol: .

Gorzatko - oj był... ale skończył się lazur... Myślałam, że na fotelu Śnieżynka... myślisz, że to Dziadek Mróz... Sprawdzę stając twarzą w twarz... jeszcze tam nie dotarłam... taka ładna zaspa się zrobiła :;230

Dorotko - taka piękna zima nie zdarza się co dnia... więc zachwycam się po jednej i po drugiej stronie okna. Uszka chciały odpaść... dobrze, że je czapką przytrzymałaś :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś- trochę słońca i cuda się dzieją w białym ogrodzie. Ale zimno było... oj było :;230

Ewo - moja Narnia... ulotna... bajkowa... W mieście nie jest tak pięknie...no może jest, ale przez moment zaledwie.

Nelu - do posiedzenia zapraszam na fotel po drugiej stronie okna :D Mięciutko i suchutko...

Grześ - no... zgubiłam gdzieś folder... już Joli obiecałam sprawdzić. Im bardziej szukam... tym bardziej go nie ma... Ale zaczęłam porządki świąteczne, więc jest nadzieja... Historia prosta.... postawiło się i stoi... Nawet się "kupy" trzyma. To druga zima dopiero...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dzisiaj zimno?
Wszedzie odwilż, a u Ciebie mrozy?
Chociaż jak wracałam wieczorem z pracy to było już -5. A przecież jutro ma być na plusie :roll:
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kap, kap... kapie z drzew, dachu... kap, kap.... z nieba kapie... drobny deszczyk. A było tak pięknie i nieskazitelnie...

Aniu Zielona - jak rezerwiści... z metra można odcinać... :;230 Tyle, że oni znali datę końcową... Ostrężyn prawie nie nazbierałam w tym roku i było tyle komarów, że nie można było ustać w jednym miejscu. A jeśli już o komarach... to od wczoraj jakieś bestie zaczęły się przebudzać i latać po domu... A psy zaczęły linieć na potęgę ( w sam raz na porządki świąteczne i gości w domu :roll: ) Ale to raczej jeszcze nie wiosna :wink:

Siberio - no... to nie jest wykluczone... ale pewne też nie ;:3

Agnieś - upalne i suche w większości lato? Nie pamiętam :;230 Śmieszne krokusiki... niby się rozpychają a w kupie siedzą...

Joluś - obawiam się, że co monitor to inna barwa, co forumek to inny odbiór. Już samo przejście przez fotosik zmienia zdjęcie. Ogrodnik wyśmienity... dostawca jak się okazuje gorszy... Marta jak Adam Słodowy... "ja mam tutaj już przygotowane"....

MarioTereso - kupiony po prostu jako zawilec. Kwiaty są tylko niebieskie, liście trójdzielne, nie przemarzły bez okrycia.Ale nie podejmuję się określenia co to za jeden... anemonek :wink: Za to doniosę z wielką radością, ale i niepokojem, że Szanowna Figa zaczęła rosnąć jak oszalała... Czyli cieszę się, że rośnie, ale martwię czy powinna :;230

Goś - byłyśmy grzeczne... może będzie prezent od Matki Natury... Niebawem po rozebraniu choinki na Matki Boskiej Gromnicznej ruszymy do ogródków :tan No... marzenia czasem się spełniają ;:224

Martuś- tłok... a bo ja wiem... nie wtrącam się :;230 Ale nie mogę oddać całego ogrodu we władanie ubogiej ziemi. Niech sobie będzie łniewielki skalniak... no i jeszcze kawałek prerii mogę zrobić... Ale ja chcę mieć bujnie, zielono, chcę kipiących kolorów, buszu chcę :!: No, przecież... mówiłam Joli, że to maczki do luftu nie ogrodnik... Zaopatrzeniowca trzeba zmienić co najwyżej :;230

Wiecie co... przy dzieleniu postów coś się pokręciło... to początek odpowiedzi.... chyba...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak to jest jak się za dużo rzeczy na raz robi... Dzieląc post wkleiłam nie to ... oj, jakoś się wyznacie :;230

Goś - zimno było wczoraj... dziś kropi...

Siberio- czy jeszcze mogę coś wyjaśnić :?: :?: :?: :?: :?: Ależ Ty masz piękne oczy :wink:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:Grześ - no... zgubiłam gdzieś folder...
Iza, ja powiem więcej, zgubiłaś gdzieś całego posta...Głowę bym dała, że zanim wyszłam z psem jeszcze tu był...Było o tym, że chcesz buszu..i że dostawcę maczków trzeba zmienić...Wróciłam i nie ma... :shock: To pewnie przez tę Narnię...może trzeba przejść przez szafę.... :;230
A fotelik bajkowy i skojarzenia z Narnią jak najbardziej właściwe!
Właśnie chciałam to wysłać i...
Nie no czary, znowu jest!
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

A żebyś wiedziała :-) Tylko tu program przekłamał kolory. Ja mam niebieskie :-)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Uf... myślałam, że oszalałam. Martuśu mnie to samo... zanim poszłam z psem ten post tu był... a potem zniknął. To wkleiłam jeszcze raz.... bo pomyślałam... że może nie było...

Siberio - też go widziałaś :;230 :;230 Na prawe nie wiem jak to się stało... Moje zdjęcia są ogólnie ciemniejsze... zieleń jest najbardziej odmieniona :wink:

Chyba już sobie pójdę odpocząć :;230 Będę uważała na szafy...
Pozostawię sierpniową First Lady - może jakoś uładzi ten bałagan w postach :;230

Obrazek Obrazek

Rety... aż się boję wysyłać :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”