Skromny początek Eweli
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skromny początek Eweli
Może na wiosnę ci zakwitną twoje Phal. jakby co, Liodoro są często na wystawach, to może ci się uda kupić. Zapach mają naprawdę super, kwiaty mają ciekawy ksztalt i kolor, a liście są duże, jasne i zaokrąglone.
właśnie sobie spojrzałam w necie jak wygląda ta odmiana...właśnie coś takiego mi się marzy...nie dość, ze są śliczne z wyglądu to jeszcze na dodatek pachną, chyba takie połączenie jest marzeniem każdego kto kocha storczyki...
A moje trzy Phal (dwa białe jeden żółty)właśnie próbują wytworzyć coś w podobie do pąków, więc czekam teraz z niecierpliwością, czy rzeczywiście będę miała nowe kwiaty (bo parę niestety uschło w trakcie wzrostu)
A moje trzy Phal (dwa białe jeden żółty)właśnie próbują wytworzyć coś w podobie do pąków, więc czekam teraz z niecierpliwością, czy rzeczywiście będę miała nowe kwiaty (bo parę niestety uschło w trakcie wzrostu)
Pozdrawiam, Ewela
Zostałam super zaskoczona przez moją kochaną "Siostrę" przyszywaną
a oto prezencik od Niej na urodziny
ma na imię FRANEK

ciekawa jestem w jaki sposób zabarwili te kwiatki
ale efekt fajniutki 

ciekawa jestem w jaki sposób zabarwili te kwiatki

Pozdrawiam, Ewela
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Ewelino z zaciekawieniem przejrzałam Twój wątek i widzę , że choroba storczykowa postępuje. masz śliczne storczyki
a ten niebieski jest powalający. Bardzo podoba mi się też Twój sabotek
i cymbidia.
pozdrawiam

pozdrawiam
Witaj i dziękuję za odwiedzinymis20 pisze:Ewelino z zaciekawieniem przejrzałam Twój wątek i widzę , że choroba storczykowa postępuje. masz śliczne storczyki![]()
a ten niebieski jest powalający. Bardzo podoba mi się też Twój sabotek
![]()
i cymbidia.
pozdrawiam

Pozdrawiam, Ewela
- Storczykowa
Ten Phalaenopsis pewnie normalnie jest biały, ale je farbują na niebiesko i dają wyższą cenę w nadziei, że ktoś da się oszukać i kupi takiego storczyka.
Wieeem, zdaję sobie z tego sprawę, ale ja go dostałam w prezencie urodzinowymStorczykowa pisze:Ten Phalaenopsis pewnie normalnie jest biały, ale je farbują na niebiesko i dają wyższą cenę w nadziei, że ktoś da się oszukać i kupi takiego storczyka.

Pozdrawiam, Ewela
- Storczykowa
Prawdopodobnie jakoś atramentem, ktoś na forum pisał, że na pędzie widział maleńką niebieską kropkę, jakby ktoś tam ukłuł storczyka i nalał atramentu.
ja widziałam na każdym oczku ten kolor i na liściu trochę było, ale wytarłam to z liścia.Ogólnie wygląda na zdrowego.Na pewno nie będę go sama farbować, tylko szkoda mi koleżanki, bo bidula myśli, ze one mają taki kolor naturalnie
ja na pewno nie będę go tak maltretować przy następnym kwitnieniu.

Pozdrawiam, Ewela
też je widziałam w markecie, ale tylko popatrzyłam i od razu wiedziałam, ze są farbowane, za to cena powalała z nóg.. no ale jak go dostałam w prezencie to nie będę się czepiać, tylko szkoda, ze kumpela tak trochę przepłaciła za niego...Sylki3 pisze:piękny ten niebieski!
ale faktycznie farbowany jest jakimś niebieskim barwnikiem- na łodyżkach powinno być widać wkłucia po igle. też ostatnio takie w kwiaciarni widziałam
Pozdrawiam, Ewela
A teraz żeby nie było, że nie opiekuję się i jestem nowicjusz to się pochwalę moim wariatem, który odkąd jest u mnie to non stop wypuszcza pąki i kwitnie sobie
te na zdjęciu już całkowicie u mnie zakwitły

a tu moje białe Cymbidium

i coś nowego, ale nie wiem co to może być (to zielone maleństwo)...może macie jakieś pomysły??

a tu moje białe Cymbidium

i coś nowego, ale nie wiem co to może być (to zielone maleństwo)...może macie jakieś pomysły??

Pozdrawiam, Ewela
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piekny bordasek ;) niech kwitnie Ci jeszcze długo.
Na cymbidium rośnie...hmm...nie wiadomo, co
Dowiemy się, jak urośnie...
Na cymbidium rośnie...hmm...nie wiadomo, co

-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
Też mam takiego bordowego phal. i też non stop coś puszcza. Może te bordowe mają coś dobrego w genach?