Piękna chryzantema - dla każda roślina w kolorze żółtym jest piękna.
Działka Pestki - 2009 zapraszam
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
TERENIU
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Tereniu
Wesoło i kolorowo u Ciebie mimo szaro-burej jesieni - tak trzymaj
Trafiłas na ładny i zdrowy okaz kawy - kupiłam w ub roku córce na prezent ale zmarnowała.
Pamietaj o częstym zraszaniu i o tym,że ona wymaga kwasnego podłoża dlatego też stosuje sie inne nawozy niz te typowe do naszych domowych kwiatów ( bez wapnia).
Pozdrawiam
Wesoło i kolorowo u Ciebie mimo szaro-burej jesieni - tak trzymaj
Trafiłas na ładny i zdrowy okaz kawy - kupiłam w ub roku córce na prezent ale zmarnowała.
Pamietaj o częstym zraszaniu i o tym,że ona wymaga kwasnego podłoża dlatego też stosuje sie inne nawozy niz te typowe do naszych domowych kwiatów ( bez wapnia).
Pozdrawiam
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie Krysiu Goryczko i Cristin masz rację Krysiu żółty kolor rozjaśnia ja też lubię żółty Cristin tak ładna ta kawa ale ja kupiłam w maleńkiej filiżance i na razie nie chce jej przesadzać
bo ładnie się w niej prezentuje tylko ma mało ziemi i muszę ją pilnować żeby nie przeschła ale dzięki za radę bo nie wiedziałam
w jakiej ziemi ma być posadzona
słuchajcie posadziłam w doniczce Zwartnice to jest roślina cało roczna można ją wsadzić kiedy się chce więc mam już 2 kwiatki a ma jeszcze 4ale mnie korci wam pokazać i myślę że na Andrzejki rozwinie się cała a wygląda tak jest piękna ozdoba stołu co spojrzę to oczy się radują

bo ładnie się w niej prezentuje tylko ma mało ziemi i muszę ją pilnować żeby nie przeschła ale dzięki za radę bo nie wiedziałam
w jakiej ziemi ma być posadzona

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hipeastrum już kwitnie u Ciebie - pewnie dość wcześnie sadziłaś cebule ?
Wiele lat temu miałam ze 2 kolory, potem długa przerwa i w ub roku jesienią jedna z koleżanek do przesyłki dołożyła kilka małych cebulek, ponoć każda w innym kolorze. Sporo czasu upłynie zanim urosną na tyle aby wydały kwiat. Musze być cierpliwa a na razie karmię i czekam.
Co do Twej kawy w doniczce - jeśli nie ma potrzeby , nie przesadzaj ale kup nawóz do roślin kwasolubnych bo zmarnujesz ją.
Aha ... nie planujesz założyć wątku z doniczkowymi ?
Tez mam sporo kwiatów w domu i u córki też są moje bo ja mam małe mieszkanie a ona duży dom.
Większość dużych okazów ląduje u niej i dzięki temu możemy cieszyć się nimi dłuższy czas a ona z kolei nie ma czasu bawić się od małego w pielęgnacje.
Czekam na kolejne zdjęcia tych uroczych kwiatów.
Wiele lat temu miałam ze 2 kolory, potem długa przerwa i w ub roku jesienią jedna z koleżanek do przesyłki dołożyła kilka małych cebulek, ponoć każda w innym kolorze. Sporo czasu upłynie zanim urosną na tyle aby wydały kwiat. Musze być cierpliwa a na razie karmię i czekam.
Co do Twej kawy w doniczce - jeśli nie ma potrzeby , nie przesadzaj ale kup nawóz do roślin kwasolubnych bo zmarnujesz ją.
Aha ... nie planujesz założyć wątku z doniczkowymi ?
Tez mam sporo kwiatów w domu i u córki też są moje bo ja mam małe mieszkanie a ona duży dom.
Większość dużych okazów ląduje u niej i dzięki temu możemy cieszyć się nimi dłuższy czas a ona z kolei nie ma czasu bawić się od małego w pielęgnacje.
Czekam na kolejne zdjęcia tych uroczych kwiatów.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
piękne te zwartnice , szkoda że ich nie mam bo ślicznie teraz kwitną ,u mnie zaczyna kwitnąc grudnik a dzisiaj kupiłam w B azalię ,wybrałam w pąkach to mi dłużej pokwitnie , , maja być tez grudniki jak będą ładne kolory też sobie kupię niech przynajmniej w domu mam kolorowo ..
-
goryczka143

TERENIU
Pięknie zakwitły u Ciebie zwartnice
Pięknie zakwitły u Ciebie zwartnice
- pestka

Witam koleżanki i pozdrawiam was oj z tym moim komputerem zawiesza mi się że aż mi się nie chce pisać bo to wkurzające
ale jeszcze raz pokażę wam moją zwartnicę tylko bardziej rozwiniętą i zakwitł mój ale to chyba wielkanocny
u mnie śniegu mało
padało u was u niektórych to sporo śniegu napadało
ale jeszcze raz pokażę wam moją zwartnicę tylko bardziej rozwiniętą i zakwitł mój ale to chyba wielkanocny
u mnie śniegu małopadało u was u niektórych to sporo śniegu napadało
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
-
goryczka143

WITAJ TERENIU
Przepiekna ta Twoja zwartnica a na tych grudnikach czy wielkanocnikach się nie zam.
Ale Twój zakwitł Ci bardzo ładnie.
Przepiekna ta Twoja zwartnica a na tych grudnikach czy wielkanocnikach się nie zam.
Ale Twój zakwitł Ci bardzo ładnie.
- pestka

Witam chyba wszędzie taka pogoda śnieg ,śnieg,zima na całego
wszędzie zakorkowane ulice po 3 godziny w korkach wykolejenie tramwaji a tu dopiero początek zimy dobrze że ja nie muszę dojeżdżać do pracy siedzę w domu nigdzie się nie ruszam jak nie muszę roślinki przysypane pieżynką odpoczywam od działki i nic nie planuje w domu mam roślinki i właśnie mam zamiar wsadzić następne amarylisy w doniczki niech kwitną w domu i cieszą oczy
a taki urok zimy mam z balkonu w dniu dzisiejszym

pozdrawiam
wszędzie zakorkowane ulice po 3 godziny w korkach wykolejenie tramwaji a tu dopiero początek zimy dobrze że ja nie muszę dojeżdżać do pracy siedzę w domu nigdzie się nie ruszam jak nie muszę roślinki przysypane pieżynką odpoczywam od działki i nic nie planuje w domu mam roślinki i właśnie mam zamiar wsadzić następne amarylisy w doniczki niech kwitną w domu i cieszą oczy
a taki urok zimy mam z balkonu w dniu dzisiejszym

pozdrawiam
-
goryczka143

WITAJ TERENIU
Masz raję tak trzymaj. Musisz odpocząć od działki od zajęć, czasem trzeba
poleniuchować. U mnie w nowym wątku Ania /Tara/ na 2 stronie dala 10 przykazań
człowieka szczęśliwego - przeczytaj
Masz raję tak trzymaj. Musisz odpocząć od działki od zajęć, czasem trzeba
poleniuchować. U mnie w nowym wątku Ania /Tara/ na 2 stronie dala 10 przykazań
człowieka szczęśliwego - przeczytaj
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Pesteczko ładną masz zimę pod Twoim balkonem
Ja już też nie pracuję. Wczoraj byłam w pracy ostatni raz A od jutra jestem emerytką
Bardzo też jestem zadowolona z tego, że nie muszę dojeżdżać do pracy. U nas ogromne przebudowy ulic no i jeszcze zima na dodatek.
Ładne masz te kwitnące amarylisy. Moja mama je kiedyś hodowała i pięknie u niej rosły i kwitły. Ja chyba po mamie mam takie zamiłowanie do roślin
Ja nakupowałam sobie miniaturowych różyczek w Netto i teraz cieszę się ich kwiatkami i rozwijającymi się pączkami. Zawsze to coś kolorowego kwitnie w domu.
Ja już też nie pracuję. Wczoraj byłam w pracy ostatni raz A od jutra jestem emerytką
Bardzo też jestem zadowolona z tego, że nie muszę dojeżdżać do pracy. U nas ogromne przebudowy ulic no i jeszcze zima na dodatek.
Ładne masz te kwitnące amarylisy. Moja mama je kiedyś hodowała i pięknie u niej rosły i kwitły. Ja chyba po mamie mam takie zamiłowanie do roślin
-
goryczka143

WITAJ TERENIU
Myślę, że chyba śnieg Cię nie zasypał

Myślę, że chyba śnieg Cię nie zasypał
- pestka

Witaj Ambo
fajnie że już emeryturka nie musisz wychodzić do pracy .Krysiu Goryczko nie nie zawiało mnie ale jutro ma padać od rana śnieg duży tak zapowiadają pozdrawiam ciepło 
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Teresko
Fajnie, macie już emeryturkę, ja tez bym chciała
.
A tu jeszcze tyle lat
Chociaż teraz jak mroźno i biało to szybciej w pracy zima zleci.
Od wiosny już by się przydała emeryturka.
Cieszcie się i dbajcie o zdrowie.

Fajnie, macie już emeryturkę, ja tez bym chciała
A tu jeszcze tyle lat
Chociaż teraz jak mroźno i biało to szybciej w pracy zima zleci.
Od wiosny już by się przydała emeryturka.
Cieszcie się i dbajcie o zdrowie.
-
goryczka143

TERNIU
W zimny dzień gorące
W zimny dzień gorące