Storczyki Maczka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Maczka
Witaj Maczku
Piękne kwitnienia obecne jak i przyszłe. Mam pytanko odnoście Doritaenopsis Kenneth Schubert Blue Angel czy to trudny w uprawie storczyk i czy chętnie kwitnie. Cały czas zastanawiam się nad jego zakupem , opinie na temat jego uprawy są tak różne że wciąż się zastanawiam. A kwiatki ma w moim ulubionym kolorze.
Piękne kwitnienia obecne jak i przyszłe. Mam pytanko odnoście Doritaenopsis Kenneth Schubert Blue Angel czy to trudny w uprawie storczyk i czy chętnie kwitnie. Cały czas zastanawiam się nad jego zakupem , opinie na temat jego uprawy są tak różne że wciąż się zastanawiam. A kwiatki ma w moim ulubionym kolorze.
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Najbardziej podobały mi się pączki Haraellli, jak takie małe owocki.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ci chwilę wracam do tej miltoniii Warsewiczi i chyba w końcu wpiszę ją w listę chciejstw, piękna 

Witam
dziewczyny dziękuję bardzo za miłe słowa.
Cieszę się Leszku że ujawniłeś się na forum. Gdybyś zdecydował się zbudować OrchidBox-a to daj znać, chętnie pomogę. Powodzenia w uprawie storczyków.
Kasiu nie wiem czy jestem odpowiednią osobą którą powinnaś zapytać o uprawę Doritaenopsis Kenneth Schubert Blue Angel, ponieważ ja uprawiam tą roślinkę w orchidarium i u mnie nie sprawia problemu. Ale zapytaj się osób które uprawiają na parapecie tą roślinkę. Jest kilka osób na forum które doprowadziły do kwitnienia na parapecie.
dziewczyny dziękuję bardzo za miłe słowa.
Cieszę się Leszku że ujawniłeś się na forum. Gdybyś zdecydował się zbudować OrchidBox-a to daj znać, chętnie pomogę. Powodzenia w uprawie storczyków.
Kasiu nie wiem czy jestem odpowiednią osobą którą powinnaś zapytać o uprawę Doritaenopsis Kenneth Schubert Blue Angel, ponieważ ja uprawiam tą roślinkę w orchidarium i u mnie nie sprawia problemu. Ale zapytaj się osób które uprawiają na parapecie tą roślinkę. Jest kilka osób na forum które doprowadziły do kwitnienia na parapecie.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Makosiu jestem w podziwie jakich pięknych kwitnień się doczekałeś to chyba czary że tak szybko regenerują siły i kwitną ponownie u Ciebie Wiem że stwarzasz im świetne warunki ale po prostu nie mogę się nadziwić 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Makosiu ;:83 zawrotu głowy można dostać u Ciebie
przecudne masz storczyki

- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Makusiu kupiłam sobie dziś oświetlenie.Niestety nie było wielkiego wyboru świetlówek wiec wzięłam takie -840 1350lm 18W i druga 865 1300lm.Na razie muszą być takie jak coś to sobie kupie jeszcze inne.Co Ty o tym myślisz??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Witam
Kasiu, Arleto dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Jagodo jak będziesz miała już zainstalowaną lampę to wklej zdjęcie. Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać. Rośliny na pewno to docenią i obdarują Ci pięknymi kwitnieniami.
dzisiaj mała aktualizacja kwitnień:
Ceratostylis rubra

Haraella odorata

wydaje mi się że na Phal. bellina będą znowu kwiatki, skończyła kwitnąć pod koniec września a już nabrała sił. Jeszcze pewnie trochę poczekam na pełny rozkwit ale pędzik wygląda obiecująco.

Kasiu, Arleto dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Jagodo jak będziesz miała już zainstalowaną lampę to wklej zdjęcie. Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać. Rośliny na pewno to docenią i obdarują Ci pięknymi kwitnieniami.

dzisiaj mała aktualizacja kwitnień:
Ceratostylis rubra

Haraella odorata

wydaje mi się że na Phal. bellina będą znowu kwiatki, skończyła kwitnąć pod koniec września a już nabrała sił. Jeszcze pewnie trochę poczekam na pełny rozkwit ale pędzik wygląda obiecująco.

- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Makusiu zapraszam do mnie zdjęcia już wstawione.Oświetlenie na razie w połowicznym rozruch.Starterów do świetlówek nie mieliśmy 

Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- poccoyo
- 200p
- Od: 18 lip 2010, o 15:47
- Kontakt:
witam serdecznie,
robie porzadki z tematami, wpisuję się w wątek
pozdrawiam
robie porzadki z tematami, wpisuję się w wątek
pozdrawiam
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie u Ciebie

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

Bardzo interesujący wątek. Super, że chcesz się z nami dzielić wiedzą i doświadczeniem. Ciekawi mnie w jaki sposób utrzymujesz tak niską temp. w box-ach i jak zapewniasz wyższą temp. ciepłolubnym. Będę wdzięczna za wskazówki w tej kwestii 

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Makosiu czy mogłabym Cię prosić o zdjęcie kwiatka Haraelli odorata z linijką?
Ostatnio z Dziewczynami z forum wymieniałyśmy się zdaniami co do jej "wielkości" i padały różne opinie ;) Czas rozwiać wszelkie moje wątpliwości