Geniu, ja też mam języczkę Kagami; ona u mnie zimuje bez okrywania, ale słabo się rozrasta i jeszcze ani razu nie kwitła. Ciekawa jestem czy ona w ogóle kwitnie w naszym klimacie
Mój ogród dzisiaj wygląda podobnie jak Twój - biało, biało, biało...Nawet zdjęć nie robię...
Pochodziłam tylko i postrząsałam śnieg z iglaków i zimozielonych, żeby się nie połamały
Witam
Od czasu do czasu zaglądam Geniu do twojego kolorowego ogrodu, a tym razem trafiłam na dyskusję na temat pierwiosnka Viala i jezyczki "Kagami Jishi" chciałam taką uwagę napisać.Otóż obie rośliny zimują, ale warunkiem jest przepuszczalna i zdrenowana gleba, a u Ciebie Geniu o ile sobie przypominam dość zwięzła.Pewnie pierwiosnek nie został uszkodzony przez motyczenie ( jak wcześniej ktoś pisze), ale zwyczajnie zgnił w zimie.Jak kupisz nowy to zrób mu odpowiednie stanowisko.Pozdrawiam serdecznie
Geniu iglaczki zimą są jednak niezastąpione , ładnie im w tym białym przybraniu , u mnie też już trochę popadało ciekawe ile wyniknie z tych prognoz o jutrzejszych śnieżycach
Geniu u ciebie też popadał śnieg, pięknie wszystkie krzewy i drzewka wyglądają przykryte białym puchem a szczególnie te małe iglaczki. Wcześniejsze letnie zdjęcia są przepiękne, tyle kolorów, jak miło się wspomina takie widoki. U mnie prymula Viola też nie przezimowała pomimo, że była zabezpieczona na zimę a ziemię mam przepuszczalną.
Geniu a u mnie strasznie miecie śniegiem , wiatr okropny i zawieja paskudna. Miałam kończyć opatulanie roślinek, ale niestety dziś to niemożliwe, na szczęście nie ma jeszcze dużego mrozu, może jutro będzie lepiej , to będę mogła dokończyć
Aguś u mnie tylko wieje okropnie .
Ja miałam poowijać w sobotę ale ,młodzi przynieśli mi Amelkę więc nie mogłam , zrobiłam to wczoraj mimo niedzieli bo dziś to już za zimno i wietrznie trudno by było .
Falbaniaste panny w taki chłodny zimowy dzionek, aż mi się oczy zaświeciły i od razu lepiej
A jakbym miała w domu taką Amelkę tez byłyby nici z okrecania. Są sprawy ważne i ważniejsze na tym świecie
Witaj Geniu w ten zimowy poranek .
Biało nam się zrobiło na zewnątrz i ogród zapada w sen , a ja już tęsknie ,
za takimi kolorami w ogódku jak pokazujesz na ostatnich zdjęciach .
Amelcia śliczna i jaka już duża Pozdrawiam Ciebie i wnusie
Agnieszko, pamelko ;Adam: ; myślę że każdy kto mam wnuki zgodzi się z nami ,że to największy skarb i radość jaką możemy mieć , reszta jest ważna i też bardzo cieszy
Adam jak milo Cię powitać po takiej długiej przerwie dzięki .
Ja uwielbiam zimę ,może dlatego że nie muszę wstawać rano i odśnieżać podjazdu i samochodu , skrobać szyb no i przez okno mogę podziwiać te białe szaleństwo .
Ale nic nie może równać się piękną wiosną czy latem