Zabezpieczyłam rh a pozostałe niech sobie radzą...no w razie ogromnych mrozów coś dorzucę im
Ogród Marylii... cz.2
Re: Ogród Marylii... cz.2
Marylko ale Ty to masz tego do owijania
ja tylko kilka sztuk i nie mogłam się zmobilizować
Zabezpieczyłam rh a pozostałe niech sobie radzą...no w razie ogromnych mrozów coś dorzucę im
-
obserwator
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marylko.Ładne masz kwiatki w ogrodzie.A okrycie bardzo orginalne.Nigdy tak nie okrywałam jeszcze.I właśnie znalazłam u Ciebie nowy sposób który mi był potrzebny.
Spopuguję sobie ,a co.
Piękne masz alokazje w wątku doniczkowym
Witaj, ale fajnie poubierałaś swoje roślinki... a co Ty z taka ilością stroiszu robisz wiosną ? 
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witam Was dziś zimowo...sezon ogrodowy uważam za zakończony...

Alu stroisz się spali w piecu,nie ma aż tego tak dużo...
Obserwator miło mi Cię gościć,nie wiedziałam ze jeszcze ktoś zagląda do mojego opuszczonego wątku...
Agnieszko okryłam tylko młode,jesienne nasadzenia,starsze muszą sobie jakoś poradzić same...

Alu stroisz się spali w piecu,nie ma aż tego tak dużo...
Obserwator miło mi Cię gościć,nie wiedziałam ze jeszcze ktoś zagląda do mojego opuszczonego wątku...
Agnieszko okryłam tylko młode,jesienne nasadzenia,starsze muszą sobie jakoś poradzić same...
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Cudownie się prezentuje pod białą kołderką....
)Dziękuję za odwiedziny...u mnie dalej sypie):
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo widzę że zima dotarła do Twojego ogrodu i wszystkie rośliny są przykryte białym puchem, mrozy im nie grożne. U mnie dzisiaj po południu troszkę poprószyło, i odrazu zrobiło się jaśniej.
Pozdrawiam Zenek
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już w drugim wątku widzę piękną zimę czyli koniec prac ogrodowych 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Też napadało
to chyba dziś cała Polska biała.....
Marylko-zamknęłaś sezon ogrodowy to teraz otwórz.....kuligowy
Marylko-zamknęłaś sezon ogrodowy to teraz otwórz.....kuligowy
Ładnie pokazałaś ogród ''pod pierzynką''. Mam nadzieję, że nie zaśniesz wraz z nastaniem zimy? 
Sezon zakończony ale już niedługo nowy zacznie się na parapetach...będziemy wysiewać różności na przyszły rok :P Marylko może następny będzie lepszy bez ciągłych opadów i prażącego słonka...u mnie jedynie hosty miały raj, liście rosły jak na drożdżach...o chwastach nie wspominając 
-
maryla73ab
- 1000p

Reni,Zenku,Stasiu,Grażynko,Lucynko,Aniu...zima chyba w całym kraju pokazała na co ją stać...nie powiem wczoraj rankiem było cudownie,duża warstwa śniegu przykryła wszystkie szarości ale w ciągu dnia padał mocny deszcz i zrobiło się mniej bajecznie,dzisiaj mrozi i mocno wieje,od czasu do czasu prószy śnieg,po prostu zima...

- ZENOBIUSZ

dzisiejszej nocy powierzchnię oczka wodnego zapewne pokrył lód, a co z jego mieszkańcmi ? u mnie termometr wskazywał rano -12 stopni.
Pozdrawiam Zenek
-
maryla73ab
- 1000p

Witaj Zenku...dzisiejszej nocy,raczej rano było -10,oczko pokryte lodem,tylko w miejscu gdzie woda spływa pozostało nie zamarznięte...podjęłam decyzje ze trzeba już wyjąć pompę...rybki zostają w oczku i miejmy nadzieje ze dobrze przetrwają zimę...
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marylko witaj.
Ogród pod śniegiem jest także pełen uroku, jeszcze napawamy się takimi widokami. Za kilka miesięcy będziemy szukali oznak wiosny. Na Lubelszczyźnie piękna zima, 8* mrozu i właśnie zaczął padać śnieg.
Moje oczko wodne ma 70 cm głębokości, zamarza do samego dna i nie hoduję w nim rybek.
Ogród pod śniegiem jest także pełen uroku, jeszcze napawamy się takimi widokami. Za kilka miesięcy będziemy szukali oznak wiosny. Na Lubelszczyźnie piękna zima, 8* mrozu i właśnie zaczął padać śnieg.
Moje oczko wodne ma 70 cm głębokości, zamarza do samego dna i nie hoduję w nim rybek.
- ZENOBIUSZ

Marylo przetrwanie Twoich ryb w oczku wodnym zależeć będzie od jego głębokości , i możliwości dostępu tlenu. Oby się udało im przezimować.
Pozdrawiam Zenek