Ogródek AGNESS cz.6
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.6
Podejrzewałam malinkę, w sumie niedaleko, ale kolorki cudne...
U mnie już tylko kilka listeczków zostało... Agnieszko 
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
AgnieszkoAGNESS pisze:Halinko to sa listki jeżyny bezkolcowej, ślicznie się przebarwiają, prawdą![]()
![]()
Ale, ze mnie gapa, mam jeżynę bezkolcową, a nie zauważyłam, że tak ładnie się przebarwia
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A u mnie już się zabieliło.
I sypie śniegiem aż /nie/ miło.

I sypie śniegiem aż /nie/ miło.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hehheeeehe
a u mnie sypie od rana z przerwami.... w mieście okropne korki
ZIMA !
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Bożenko u mnie też większośc drzew i krzewów straciła liście po październikowych nocnych przymrozkach , te co pozostały są do tej pory, ale to naprawdę reszteczki...
Moniś i u mnie liście nie przebarwiły się tak pięknie jak w zeszłym roku. Wiele opadło zanim zdążyło przybrać piękne ogniste barwy, ale coś tam się ostało
Aniu już tak straszą śniegiem, i niedługo wszystko pokryje czyściutka biała kołderka
Halinko, to już tylko kilka listków pozostało na jeżynie, i one tak pięknie się przebarwiły, większość opadła jeszcze zielona...
Grażynko,Halinko , Aguś więc tym razem prognozy nie oszukały nas, ja mam nadzieję, ze jeszcze zanim u mnie napada, uda mi się kopce na różach przykryć obornikiem, jutro mają mi przywieźć
Moniś i u mnie liście nie przebarwiły się tak pięknie jak w zeszłym roku. Wiele opadło zanim zdążyło przybrać piękne ogniste barwy, ale coś tam się ostało
Aniu już tak straszą śniegiem, i niedługo wszystko pokryje czyściutka biała kołderka
Halinko, to już tylko kilka listków pozostało na jeżynie, i one tak pięknie się przebarwiły, większość opadła jeszcze zielona...
Grażynko,Halinko , Aguś więc tym razem prognozy nie oszukały nas, ja mam nadzieję, ze jeszcze zanim u mnie napada, uda mi się kopce na różach przykryć obornikiem, jutro mają mi przywieźć
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
AgnieszkoAGNESS pisze: Halinko, to już tylko kilka listków pozostało na jeżynie, i one tak pięknie się przebarwiły, większość opadła jeszcze zielona...
Jutro jadę na działeczkę, to popatrzę
Mąż na jutro zaplanował zabezpieczenie drzewek przed gryzoniami
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Aguś i mnie podobają się przebarwione liście.
Moniś taką jeżynę bezkolcową mam na zbyciu, może być Twoja.Monia68 pisze: Zazdroszczę tych kolorowych liści- u mnie albo ich już nie ma albo są zielone
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
To chyba wszędzie dziś tak samohal1959 pisze:U mnie teżkogra pisze:A u mnie już się zabieliło.![]()
I sypie śniegiem aż /nie/ miło.![]()
Już pora, nie ma cudów
Ale szkoda tych roślin, co myślały, że już wiosna..
- AGNESS

Halinko a ja będę chciała na dniach pobielić drzewka, ale ja tak już nie lubię robić w ogrodzie w takie zimno
Wychodzi ze mnie późnojesienny leń
Zytuś złota kolorowa jesień jest bajeczna, te wszystkie płomienne kolorki, które otaczają nas z każdej strony
W tym roku u mnie nie były one takie piękne jak w zeszłym , ale mimo wszystko jest to przepiękny czas
Aniu dziś i do mnie dotarł śnieg, nie jest jego dużo, taka mgiełka, ale już początek był, teraz już z górki.....idzie do wiosny

Zytuś złota kolorowa jesień jest bajeczna, te wszystkie płomienne kolorki, które otaczają nas z każdej strony
Aniu dziś i do mnie dotarł śnieg, nie jest jego dużo, taka mgiełka, ale już początek był, teraz już z górki.....idzie do wiosny
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko ja tak samo nie lubię pracować w ogrodzie jesienią zostało mi owinięcie włóknina magnolii, hortensji, hibiskusów .
Bielenie drzewek zostawię na luty jak co rok .Zostały tylko 3 drzewka
Genia
Bielenie drzewek zostawię na luty jak co rok .Zostały tylko 3 drzewka
Genia
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aguś mówisz mgiełka
to bardzo dobrze, bo przy domu wszystko okryte, ale nad jeziorem
Muszę pilnie iglaki powiązać
najlepiej w sobotę.
Muszę pilnie iglaki powiązać
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, u Ciebie już mgiełka śniegu a u nas zapowiadają na popołudnie pierwsze opady. Zmarzlak jakim jestem nie lubię wychodzić do
ogrodu jak jest zimno ale pewnie będzie można wreszcie zabezpieczyć hortensje, bo jak dotąd to jeszcze mają liście.
No cóż, nie da się uniknąć i ostatnie ogrodowe prace to juz zimą trzeba robić.
ogrodu jak jest zimno ale pewnie będzie można wreszcie zabezpieczyć hortensje, bo jak dotąd to jeszcze mają liście.
No cóż, nie da się uniknąć i ostatnie ogrodowe prace to juz zimą trzeba robić.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Agnieszko
Jestem pod wrażeniem psiaka i kotka na jednym zdjęciu. Świetne ujęcie
Dobrze i prawidłowo, że teraz myślisz o bieleniu drzewek. Bielenie w lutym to musztarda po obiedzie. Piterek o tym kiedyś pisał i ja mu wierzę.
Dobrze i prawidłowo, że teraz myślisz o bieleniu drzewek. Bielenie w lutym to musztarda po obiedzie. Piterek o tym kiedyś pisał i ja mu wierzę.
- AGNESS

Geniu u mnie tylko kopce porobione na różach o hortensjach, jeszcze nic nie okrywałam. A drzewek to u mnie do pobielenia 15, więc troszkę trzeba namachać się pędzlem.
Joluś czytałam przed chwilą u Ciebie, ze już kończysz okrywanie krzewów, piszesz o konstrukcji dla rh...czy masz na myśli takie domki z listewek i gałęzi świerku
Jeśli tak, to wyższa szkoła jazdy
A teraz żeby było miło i wiosennie wracamy do wspomnień, bo śniegu jeszcze pokazywać nie chcę

Joluś czytałam przed chwilą u Ciebie, ze już kończysz okrywanie krzewów, piszesz o konstrukcji dla rh...czy masz na myśli takie domki z listewek i gałęzi świerku
A teraz żeby było miło i wiosennie wracamy do wspomnień, bo śniegu jeszcze pokazywać nie chcę