..,zobaczymy co będzie -dziś zimno i buro...nawet mój psina nie chce wychodzić z domu...
Moje marzenie - maniusika cz.II .
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .
...Witaj Janeczko -tak jak powiedziałaś -zadołowałam Hebe bliziutko podmurówki.
..,zobaczymy co będzie -dziś zimno i buro...nawet mój psina nie chce wychodzić z domu...
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Krysiu na moich piaskach nie tylko skalniak jest przepuszczalny ale muszę dodać trochę lepszej ziemi bo na moich piaskach miałabym tylko roślinki skalniakowe i przeważnie rozchodniki i rojniki bo im lepszej ziemi nie potrzeba .. te rosną nawet na żółtym piasku ..
a teraz trochę iglaków ,które ładnie wyglądają szczególnie teraz gdy nie ma kwiatów ..

na moich piaskach rosną pomalutku ale to przeważnie moje ukorzenione sadzonki , które przez kilka lat rosły w doniczkach ..
a teraz trochę iglaków ,które ładnie wyglądają szczególnie teraz gdy nie ma kwiatów ..

na moich piaskach rosną pomalutku ale to przeważnie moje ukorzenione sadzonki , które przez kilka lat rosły w doniczkach ..
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Duża trzmielina.Ile ona ma lat ? Moje niby rosną ale jakoś bez wielkiej chęci.U mnie też piaski,może coś jeszcze potrzebują tylko
ja o tym nie wiem.
ja o tym nie wiem.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- maniusika

Trzmielina jest i mnie już z 10 lat , była w dekoracji bukietu i się ukorzeniła to ją zaraz przesadziłam do
doniczki a później w to miejsce gdzie teraz rośnie , ,na wiosnę obsypuję ją kompostem jak i inne bylinowe na tej rabacie kilka razy podlewam gnojówką z pokrzyw przy okazji podlewania bylin i to wszystko .. gnojówką z pokrzyw podlewam wszystkie byliny i róże odkąd stwierdziłam że chroni to kwiaty przed mszycami ..
doniczki a później w to miejsce gdzie teraz rośnie , ,na wiosnę obsypuję ją kompostem jak i inne bylinowe na tej rabacie kilka razy podlewam gnojówką z pokrzyw przy okazji podlewania bylin i to wszystko .. gnojówką z pokrzyw podlewam wszystkie byliny i róże odkąd stwierdziłam że chroni to kwiaty przed mszycami ..
-
kajpej

- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Janeczko, Twoja ziemia podobna do mojej, sam piach. Trudno się cokolwiek uprawia. Niektórzy mają taką czarną żyzną glebę, wystarczy tylko wsadzić roślinę i rośnie jak na drożdżach. Wykorzystam Twój przepis na gnojówkę z pokrzywy, bo efekt widzę na zdjęciu - trzmielina śliczna. A o wrzosach też słyszałam że niektóre odmiany można zasuszyć i nie tracą koloru i ślicznie wyglądają w różnego rodzaju wiązankach.
Pozdrawiam Ciebie serdecznie, Elżbieta
Pozdrawiam Ciebie serdecznie, Elżbieta
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
JANECZKO
Masz rację skalniaki wyglądają pięknie o każdej porze roku.
Masz rację skalniaki wyglądają pięknie o każdej porze roku.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, ja także bardzo lubię skalniaki. Nie są nudne, zawsze coś się tam u tych roślinek dzieje. I podziwiam je za zdolność przetrwania.
- maniusika

miło mi was gościć w pierwszy śniegowy dzień , trochę przejaśniało od tego śniegu bo do tej pory było deszczowo i pochmurno ..

to widok z okna na rabatki przykryte śniegiem ...

a tak kwitną kwiaty w moim pokoju ,niech chociaż w domu ładnie kwitną ..
storczyki kwitną drugi raz w tym roku z bocznych pędów ..

tak wyglądaja ich kwiaty z bliska ..trochę kolory przekłamane drugi jest żółty a trzeci biały nakrapiane liliowymi łatkami ..

to widok z okna na rabatki przykryte śniegiem ...

a tak kwitną kwiaty w moim pokoju ,niech chociaż w domu ładnie kwitną ..
storczyki kwitną drugi raz w tym roku z bocznych pędów ..

tak wyglądaja ich kwiaty z bliska ..trochę kolory przekłamane drugi jest żółty a trzeci biały nakrapiane liliowymi łatkami ..
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Janeczko, ja też się pocieszam storczykami i grudnikami, choć coś kolorowego na oknie. 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Widok trochę smutny. ALe u mnie też tak jak u was są w domciu kolorowe storczyki i fiołki.
- maniusika

rzeczywiście trochę smutno na ogrodzie ale żeby tylko minęła zima znowu zaczniemy cieszyć się wiosennymi kwiatami...

miło znowu popatrzeć na piękne tulipany ,znowu sporo ich dokupiłam i czekam wiosny aby zobaczyć ich kwiaty ..
Na dworze leży jeszcze pierwszy śnieg i jest mrozek ciekawe czy to już zima czy jeszcze powróci jesień ..

miło znowu popatrzeć na piękne tulipany ,znowu sporo ich dokupiłam i czekam wiosny aby zobaczyć ich kwiaty ..
Na dworze leży jeszcze pierwszy śnieg i jest mrozek ciekawe czy to już zima czy jeszcze powróci jesień ..
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ JANECZKO
Dobrze, że pokazałaś wiosnę w ten zimny zimowy dzień. Tulipanki śliczne a te
żółte to brakuje słów by opisać.
Dobrze, że pokazałaś wiosnę w ten zimny zimowy dzień. Tulipanki śliczne a te
żółte to brakuje słów by opisać.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Janeczko, śliczne storczyki!! Wiosenne zdjęcia cieszą oczy tym bardziej, gdy za oknem paskudnie. Śniegu u mnie malutko.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Janeczko , ale storczyki pięknie Ci kwitną ,moje mają pączki może lada dzień się rozwiną
oj chciałoby się, żeby już kwitły tulipanki

oj chciałoby się, żeby już kwitły tulipanki
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
U Janki :P już zima zawitała. U mnie też. A najlepiej prezentują się kwiaty o tak pięknych barwach. Przypominają ciepłe, miłe chwile. I pytam się: komu to przeszkadzało???

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.