Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Izka Westerland musi być herbaciany, mój ukochany różany kolor. Nic nie mam oczywiście do różowych różyczek, ale inne niech się starają utrzymać w swojej tonacji poproszę ;:180
Tyleee oczu ;:224 Pani droga, przecież to cud nieziemski :lol:
Z trzecim, zwanym ajna a służącym do pozazmysłowego postrzegania hmmm to się jeszcze zgodzę, ale skąd taka ilość :;230
I jeszcze dodam, że zazdraszczam książki ;:180 liczę na cenne uwagi dla forumków.
Niepostrzeżenie wkradła się fotka widokowa, zauważyłaś odcienie chmurkowe na fotce, jesienne, wieczorne?
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz "Ogród zimą"? Miłej lektury :lol: Próbuję sobie przypomnieć 'Westerlanda' sprzed kilku lat u mnie....byłam nim zachwycona, dopóki nie zdecydowałam się...wyrzucić ;:223 Jak zmienić u siebie te mordercze zapędy???
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eee tam zaraz mordercze :lol: chętni zawsze się znajdą i skazani zostaną ocaleni :;230
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

To może, Jola berberysa chcesz...pierwszy na liście :;230
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A i mogę wziąć dobra kobieto ;:196 u mnie jeszcze miejsca ;:224 kolejne rabatki się palnuje :tan bo musisz wiedzieć, ze u mnie w warzywniku tymczasowa poczekalnia się zrobiła. Zaczyna się robić tłok :;230
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

aleb-azi pisze: Zbyszku - precyzyjnie... o... takie cuda to nie ze mną :wink: Proszę obie wersje - względem tego i tej :;230
względem tego przyznaję się -kompletny brak doświadczania, względem tej to i owszem :oops: nie zaprzeczam ale tak publicznie??? :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja wcale nie mam czasu na czytanie. Zazdraszczam mnogości oczu. Przydałyby się.
Chociaż jak kupiłam sobie Róże-najlepsze odmiany europejskich hodowców czas się znalazł. Tylko nie wiem jak :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

vita pisze:Masz "Ogród zimą"?
No wkrótce wszyscy będziemy mieli :;230
Iza, Ty mnie posądzasz o taką wrażliwość na kolorystyczne niuanse? Pogooglałam i on mi normalnie wygląda...Mi! oj, zostawmy go w spokoju, bo się zaczerwieni ze wstydu, że coś z nim nie tak i dopiero będzie :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kwestia Twoich oczu stała się niezwykle frapująca, Izabelo droga :lol: (a może Izabello? :roll: )
Trzecie oko... miał Pan Kleks... pamiętacie?
Sześcioro? Nie pogardziłabym, gdyby tak jeszcze zapasowe rączki do kompletu...
"Ogród zimą"... ciekawe co z tego wyniknie? ;:224
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Super książkę zamówiłaś ;:63 . Piękne zdjęcia i cała masa inspiracji.
Bardzo dużo mi dała jak komponowałam ogród.
Szkoda tylko, że niektóre rośliny nie nadają się na nasz klimat.
Ech, zazdroszczę trochę wyspiarzom tych łagodnych zim.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Nie wydaje się wam niekiedy... czasem... choćby sporadycznie... że człowiek w pracy nazbyt mitręży czas, energię, siłę, zdrowie, młodość i urodę :;230 Taaaa.... :wink:

Izo - ależ z Ciebie nocny łazik ogrodowy :shock: Zagoniłam do spania? I bardzo dobrze zrobiłam :;230
Naradka i mnie zadziwia, bo to nasze początki. Przezimowała ładnie i rozrosła się na tyle, że z pewnością będę ją musiała na wiosnę okiełznać. To znaczy, że będą roślinki do rozdania :D Naradzimy się w tej sprawie :wink:
Ignorancja różana, ignorancją, ale taka... powściągliwa obojętność wobec Kardynała... niewiarygodne :;230 Ba... karygodne rzec trzeba :;230 A co do Westerlanda, to Izo, jestem przekonana, że u Ciebie i Siberii będzie w pomarańczach. Mój wie, że mam słabość do różu, więc podlizuje się, chcąc nadrobić niski wzrost tego roku :wink: Wasz szybko zorientuje się w Waszych upodobaniach do żółci... pomarańczy...

Nelu- bo ja mam roztrojenie jaźni... każda jaźń ma parę oczu... U mnie też jesienny Westerland zrobił się żółto kremowy... już się przyznałam publicznie, że poobrywałam te niewydarzone kwiaty :;230 Śniegi ale z mrozami jeszcze spoko - dacie radę i Ty i różyczki. Oj... śnieg potrzebny... Mikołaj, sanie, święta, ochrona przeciwmrozowa, przykrycie różnych paskudztw które serwują sąsiedzi...

Aniu Zielona - na skutki podzielności wzroku spuśćmy zasłonę milczenia... O... Twój Westerland bardzo mnie ciekawi - w sumie parę... naście kilometrów różnicy, warunki glebowe podobne... pogodowe podobne... Bardzo interesujące chwile przed nami. Rozpasana majowa zieloność ;:3

Dorotko - no... taczka ...jest... bardzo ozdobna :;230 Przychylam się do koncepcji tonacji kolorystycznej ogrodu... i intuicji roślin. Teraz musimy udowodnić tę zacną hipotezę...

Joluś - i mam nadzieję, że Twój Westerland zrobi to dla Ciebie i będzie różą herbacianą. Skąd taka ilość oczu... Z dwoistości... która i troić się może :wink: Na cenne uwagi Joluś to nie licz zbytnio. Nie mam talentów dydaktycznych... mam talent do zachwytów :D A fotka ani trochę się nie wkradła... zaproszona została... dla pokazania jaką ładną żółć może zafundować listowie róży :;230

Wiktorio - po Twojej i Ewy rekomendacji nie pozostało nic innego jak kupić. Na dodatek trafił się tani egzemplarz...
Nie wierzę w możliwość zmiany Twoich morderczych zapędów.... Bezlitośnie realizujesz swoje bajeczne wizje- widać tak być musi. Ale i tak poproszę o litość dla berberysów...

Joluś - pilnuj... nie wiadomo co wizjoner jeszcze będzie zmieniał... pełna gotowość...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Musiałam podzielić post, bo za dużo min robiłam... uśmieszki mi wyliczyli...

Zbyszku - uroczy jest ten Twój rumieniec :D

Goś - dla chcącego nic trudnego... czas na nowoczesne róże europy się znalazł, to i reszta do zorganizowania
:wink:

Martuś - co racja, to racja, a zima ponoć nadchodzi ( osobiście nic mi na ten temat nie wiadomo) Dajmy pokój temu Westerlandowi...

GorzatkoMał - o oczach wyjaśniłam... o rączkach... pitu pitu chlastu chlastu nie mam rączek jedenastu... Dodam tylko, żem stkromna Izunia przez jedno "l" . Gosia.... planowane zakupy wynikną... ani chybi... :;230

Asiu- zamówiłam i skonsumowałam natychmiast... Widziałam efekty inspiracji zanim źródło zobaczyłam... Wyspiarze... tytuł na wyrost... u nas to ogród jesienią...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Dzieciństwo mi przypomniałaś :lol: i talerzyk... z krasnalem i żabką...
Hmmm... czy ten krasnal mył żabce plecy szczotką? :roll: :;230
No chyba... zawsze przy tym "leciał" wierszyk:
Pucu, pucu, chlastu chlastu...

Uśmieszki Ci wypomnieli? Chyba w trosce o zmarszczki... mimiczne :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

GorzatkoMał - krasnal... żabce... szczotką... :;230 :;230 :;230 A, co mi tam zmarszczki... sieciowe... twarzowe.... elektronimiczne... Bredzę... No to... pora na dobranoc . To czego późną jesienią... zimą... wiosną wczesną nie widać...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to pierwsze zdjęcie, jak z parku wygląda :uszy Pamiętasz, jak zachwyciły mnie Twoje brzozy cień po południu dające ;:136
Piękne, klimatyczne zdjęcia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”