Skromny początek Eweli
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skromny początek Eweli
Piekne to rózowe Cymbidium i to Paphiopedilum... Pokażesz Paphiopedilum w calości?
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kolejne nowości u Ciebie 
Cymbidium ma piękny kolorek ;) Oznacz doniczki, żeby do mnie białe przyjechało ;)
A sabotek...cudny. Też je w Obi widziałam i... silna wola wygrała

Cymbidium ma piękny kolorek ;) Oznacz doniczki, żeby do mnie białe przyjechało ;)
A sabotek...cudny. Też je w Obi widziałam i... silna wola wygrała

Jak zobaczyłam to Cymbidium i to na przecenie to musiałam je przygarnąćStorczykowa pisze:Piekne to rózowe Cymbidium i to Paphiopedilum... Pokażesz Paphiopedilum w calości?

A oto Pan Sabotek w całej okazałości

i za dnia

Pozdrawiam, Ewela
justus27 - jasne, że oznaczę!! nie zapomniałam i na pewno na wiosnę się podzielę białym
widziałam też ogromne Cymbidium w kolorze żółtym i różowe z fioletową warżką... cudowne, ale niestety za drogie 
Podziwiam silną wolę
muszę potrenować, bo mnie jakoś się nie udaje powstrzymać jak widzę swoje kolejne marzenie 

Podziwiam silną wolę

Pozdrawiam, Ewela
Ale piękny kolor!!!! Miałam ochotę kupić 2 dni temu sabotka w OBI, ale doszłam do wniosku, ze nie podołam
No ale jakbym taką pięknotę zobaczyła, to chyba bym się nie oparła

Witaj i dziękuję, ja też się boję, że nie dam rady, ale spróbować zawsze można!!femoris pisze:Ale piękny kolor!!!! Miałam ochotę kupić 2 dni temu sabotka w OBI, ale doszłam do wniosku, ze nie podołam![]()

Pozdrawiam, Ewela
Piękny i ma młode rozetki 

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
Ładne to Paphiopedilum, ma bardzo duży kwiat w stosunku do reszty rosliny
.

storczykowa - Ten i tak był najmniejszy... w innych kolorach miały ogromne kwiaty... aż nie mogłam uwierzyć, bo te na wystawie w Palmiarni były bardzo mikre w porównaniu z tymi marketowymi
mam tylko mały problem, bo nie wiem kiedy go podlać...
-- 22 lis 2010, o 18:50 --
)))

-- 22 lis 2010, o 18:50 --
to może jednak się skusisz?justus27 pisze:Cudny jest

Pozdrawiam, Ewela
Bez tych rozetek to chyba bym się nie odważyła go brać, tak to mam chociaż cichą nadzieję, że mi łatwiej pójdzie uprawaGoska1307 pisze:Piękny i ma młode rozetki

Pozdrawiam, Ewela
- Storczykowa
Możena wystawie widziałas jakieś Paphiopedila botaniczne? Bo one pewnie są mniejsze od hybryd.
Storczykowa - pewnie masz rację, bo na wystawie raczej będą pewnie botaniczne odmiany przeważały, chociaż nie mówię, ze będzie ich większość, ale te zawsze trudniej wyhodować, więc i jest się czym pochwalić potem...Ja raczej nigdy nie kupię botanicznej odmiany, bo nie miałaby szansy na przeżycie w moim mieszkaniu.
Pozdrawiam, Ewela
- Storczykowa
Phalaenopsis botaniczne nie są jakies szczególnie trudne. Najpierw może wybierz sobie jakąś hybrydę pierwszo- lub drugorzędową (np. Phal. Liodoro czy Mini Mark). Liodoro jest bardzo wdzięczne w uprawie, piękne i do tego fantastycznie pachnie. Z botanicznych equestrisy i tetraspisy są fajne, podobno też cornu-cervi, ale swojego mam za krótko, by moc więcej powiedzieć.
Storczykowa - najpierw chciałabym doprowadzić do kwitnienia (już u mnie w domu) te co są, żeby stwierdzić czy się nadaję do tego
ale faktycznie marzy mi się jakaś pachnąca odmiana i jeśli tylko stwierdzę, że wszystko jest dobrze to na pewno dokupię któregoś z wymienionych Phal.

Pozdrawiam, Ewela